Scudo Sports

Bacakta kilitlenme

@Taner James
o zaman şoyle devam edelim.leg press in hangisi ile 400kg çalışıyorsunuz? onun farklı tipleri var,400kg ile çalışıyorsanız ne olursa olsun ,fitnessı bayağı biliyosunuz kabul ediyorum.leg press ayağın ve birçok başka bölgenin kompex çalışması ile gerçekleşir,ayaklarınızın basması bile bu bölgeleri değiştirir.bunu tek ayak değişik tiplerde yapmanız daha sağlıklı olacaktır.örneğin tek ayak full squat yapabiliyormusunuz?ayrıca bunu yaparken bunların denge içinde olması da gerekiyor.bir bölgeye fazlaca yüklenmek orayı kuvvetlendireceği gibi,kısaltıp esnekliğinide kaybedebilir.belki sorununuz bu kadar yüksek ağırlık kaldırmak ,bilemiyorum.Geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: Taner James
Scudo
@Fırat Dizman

Klasik leg press makinesi ile 400kg 'u tabi ki bacakları karına kadar çekmek zor. Daha az ağırlıklarda normal çekiyorum.
Aynı makinede düşük kilolar ile tek bacak ile de leg press yapıyorum. Ayrıca bacakları farklı konumlarda da çalışıyorum. (Üstte, altta, çapraz yana)

Tek bacak squat dediğiniz şu mu?

Ben normal ağırlık ile squat yapıyorum (makine ve serbest), tek bacak denemedim.

Sorun var mı, yok mu bende bilmiyorum dediğim gibi her zaman olsa anlarım bugün mesela 4 saat aralık bindim hiç bir şey olmadı.

Normal ortopedi doktoru değil de spor hekimi daha iyi anlar sanırım bu tarz şeyleri.

Teşekkürler.

Belli pozisyonlarda olması, her zaman olmaması yüksek kadansa bağlı ağrı ihtimalinden uzaklaştırıyor diye düşünüyorum. Kramp olarak değerlendirdiğimizde de hep aynı kasta olması ile uzak bir ihtimal. Yaşadığınız orada eski bir kas yaralanmasına ve hasarlı kısmın belli pozisyonlarda zorlanması ile ağrının artmasına ya da mekanik bir probleme bağlı gibi duruyor. Eski kas yaralanmalarında iyileşme düzgün olmamışsa kas lifleri arasında yapışıklıklar oluştuğu için geriye dönüşü oldukça zordur ara ara belli sürüş pozisyonlarda tekrar eder. Mekanik bir probleminiz varsa da (o kasda kısalık ya da skolyoz vs), düzeltilmesi yine kolay olmaz ancak yine eksersizle rahatlarsınız. Böyle bir durumda yapılacak olan iyi bir masajla o kas grubunu rahatlatmak eksersizle de o kas grubunu güçlendirmek olabilir. Geçmiş olsun

Geri