Scudo Sports

Bacakta kilitlenme

Taner James

Forum Bağımlısı
Tepki
1.130
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
(Başka bir konuda mesaj yazmıştım fakat mesaj sayısının fazlalığından arada kaynadı sanırım.)

Bende de şöyle bir şey oluyor ama diz ile alakalı yoksa başka kas grubundan mı bilmiyorum.
Ama elimle tuttuğumda ağrıyan bölge dizin üstündeki kas grubu.

Her pazar 5-6 saat mola vermeden tur yapıyorum.

3 saat sonra bazen sprint'e kaldığım zaman:
Birden ayağım kilitleniyor, pedalı çeviremez hale geliyorsun.
Ayağım dümdüz iken kilitleniyor ve düz iken ağrı yapıyor ama dizimi kırıp ayağımı yukarı kaldırınca ağrı yapmıyor. Tekrar düz hale getirince ağrıyor. Yani sadece düz iken ağrı yapıyor.

Durup 5 dk. dinlenince tekrar düzeliyor.

Yol bisikletinden seleden vs. olsa diyeceğim eskiden de şehir - tur bisikleti vardı ondan da bazen oluyordu.

Bu her zaman olmuyor anlamadığım gitti. Birde hep sağ bacakta oluyor, solda bir şey olmuyor :)

Bu kramp mı? benzer sorunu yaşayan var mı?

İşaretlediğim bölgenin alt tarafları.

57a9366a5e56d0fc7f8def1e1f6b7913-jpg.161473
muscles_leg_foot-png.161472

Scudo
@Taner James Doktora gitmeniz lazım. Eklemler arası sıvı eksikliğinden dolayı ileri seviyelerde aşınmalardan dolayı böyle şeyler oluyor. Antrenman ve beslenme tarzınızı değiştirmelisiniz.

Geçmiş olsun

@Cem cm Teşekkürler.

Her zaman olmadığı için pek önemsemedim.

Birde yeterince sıvı almadığım için de olabilir mi diye düşündüm.

@Taner James Sporcu beslenmesi ve antrenman disiplini çalışılıp öğrenilmesi gereken konular. Forumu biraz karıştırırsanız kıymetli üyelerin mesajlarından faydalanabilirsiniz.

Tek bir mesajda sıfırdan anlatmak çok zor maalesef

@Cem cm teşekkürler.

Doğru söze ne hacet :)

Benzer bir agri kisa bir suredir bende de var ama anlam veremedigim sekilde dusuk guc urettigim zamanlarda daha cok fark ediliyor , bacagim dumduzken degil de pedalin en yuksek oldugu yer civarinda oluyor( sele yuksekligi pedal en uzak konumdayken bacagim neredeyse kitlenecek yukseklikte) randevu aldim ama 2 hafta sonra anca bulabildim ben de ,bisikleti kullanmaya da devam ediyorum acaba acile gitsem agri var diye mudehale ederler mi yoksa randevuyu beklemem sart mi?

Sayin @Taner James, on mayis da uzun (150 km.) bir yol gitmistim ve ayni bolgede, bende de 80 km. sonra dayanilmaz bir agri olustu. Hatta o kadar ki gitmek istedigim yere vardim ama 10 km/sa. hiz ile ve mecburen tren kullanarak donmustum. Bir iki hafta oncesinde su meshur Paris-Roubaix rotasinin ilk pavés kisimlarindan (sayin @hamlet2006'nin deyimiyle) birinde bisiklet surmustum. Ortalama 25-30 km/sa. hizla gectim ve dizimde (daha dogrusu gosterdiginiz adele kisminda) bir sorun olustu.
Biraz dinlenme ile geciyor fakat yuklenince tekrar acimaya basliyordu. Dondukten sonra dinlenme ile gecti fakat hala korkuyorum tekrarlar diye. O yuzden elimden geldigince dusuk kadans (ortalama 80 hesapliyorum) kullanarak bisiklet surup dizimi zorlamamaya calisiyorum. Doktora gittim, rontgene gonderdi ama bir sey cikmadi :confused:.
Tavsiyem zor pedal cevirdikce vitesi dusurmeniz ve ya ayaga kalkmaniz. Ayrintisini bilmiyorum ama ise yariyor gibi gorunuyor :rolleyes:.

@CmlCLK

Bende doktor gitmiştim bir şey yok demişti, klasik zorlama, al şu kas gevşeticiyi felan fıstık.

Dizde, bacakta vb. sakatlıktan dolayı meydana geldiğini sanmıyorum. Dediğiniz gibi yüksek kadanstan olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Taner James@CmlCLKYuksek kadanstan dolayi boyle bir agri olabiliyor mu? Bugun acile gidip rica ettim kontrol ettiler rontgen cekildi bisey cikmadi bu ilaclari verdiler sadece
570cfd3a560a61e79948db43abb293e3.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Sanırım olabiliyor. Buraya da yazmıştım durumu ve yüksek kadansı işaret etmişlerdi bilenler. Bazı yerlerden ve doktorumdan da aynı uyarıyı almıştım.

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
cevapları çok okuyamadım,gösterdiğiniz bölge vastus medialis kası. orada tek başına sıkıntı olması,o kasın kısalığı,esneklik veya güç sorunu,bir bacağınızda boy farkı veya alışkanlıktan dolayı bir tarafa daha etkin kulanıp bir tarafa kaymanız,veya kas gruplarını dengeli esneme ve güç antrenmnı yapmamaktan kaynaklanır.Ancak daha özel olan ,femur dedğimiz uyluk kemiğinin pelvise olan açısından bir problem,veya omurlarınızda bir problemin devamıda olur.Örneğin biraz skolyozunuz varsa,scapula dengezisliği bile buna neden olabilir,bunu ileri seviye bir spor hekimi,sporu yapan ve seven bir ortopedi ve fizyoterapi uzmanı,veya konuya hakim medikal fitness yapan bir antrenör ile görüşmeniz gerek

genetik olarak bazı bölgedeki kas gruplarından ağrı oluyor çoğu insanda,benimde sol omuzum sürekli vücut antrenmanı yaparken ağrıyor,ağrı olan kas ismi vastus medialis diye geçer,benim size önerim o bölgedeki kas gruplarını daha güçlendirmek özellikle Leg Extension hareketi ile güçlendirilcek bi bölgedir ağrı olduğu zaman kesinlikle size önerim bengay kullanmanız faydasını görürsünüz
s-l300.jpg

• Beğen
Tepkiler: Taner James
@Fırat Dizman @OmrFrka
Cevaplar için teşekkür ederim.

Kas gücü alakası olduğunu sanmıyorum çünkü ben ayrıca normal spor salonunu da gidiyorum, mesela leg press makinesinde 400 kg ile 8 tekrar yapıyorum.

Her zamanda bu ağrı olmadığı için tam kafama takmıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: OmrFrka
@Taner James

Dediğim gibi hocam genetik olabilir o bölgedeki ağrı,vücut susuz kaldığı zamanda kaslarda gerilme olur o yüzdende olabilir en kesin cevabı yinede doktor söyler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
@OmrFrka

Doğrudur, düzgün spor hekimi lazım dediğiniz gibi. Normal ortopedi doktoruna gittiğin de film çekip bir şey yok diyor gönderiyor.

Unutmadan, susuz kalma olabilir, onu ihmal ediyorum.

@Taner James

Ama bengay kullanmanızı önerirm eczanelerde satılıyor fiyatı yüksek değil zaten deneyin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tur sonrasında ağrı vs. olmuyor hiç.
Tur sırasında aniden oluyor, bacak kasılıyor ve kilitleniyor, öyleki pedalı çeviremeyecek duruma geliyor. Kenara çekip 5-10dk dinlenince gevşiyor, devam :) ama yine yükleme vs. olursa yine çıkabiliyor.

Bu dediğim de her turda olmuyor.

vastus-medialis.jpg

@furkanbr Nimes sağlam ağrı kesicidir. Romatizma ağrılarına veriyorlar ben bi ara kafayı fena taktım bildiğin bağımlılık yaptı. İlaç doping gibi gelmeye başlamıştı artık içmediğim gün ayakta duracak halim olmuyordu ama artık içmiyorum. Dikkatli kullanmakta fayda var.

@mehmet.aliYarin aksam 1 kutu bitmis oluyor zaten ama gecen gun agri gecti diye kullanmaya ara vermistim ve agrida hicbi degisiklik olmasigini gordum baska bi sikinti var sanirim

Geri