Scudo Sports

Bacak kılları neden alınır?

Bir sürü neden var işte. Benim vücut geliştirme müsabakalarında decelerim vardı. İsterseniz podyuma herhangi biyerinizde kılla çıkın bakalım :) Tabi podyum öncesi seçmelerde hakemlerin gazabından kurtulabilirseniz.

Kıl & protein olayına gelince bir kere mantıklı olun. Kıllarınızı kestiniz diyelim içerde halen kökü var ve kesilen kıllar biraz daha hızlı büyümeye meyilli. Büyüme nasıl olur ? Protein tüketerek. Kılları kestiğiniz zaman protein tüketimi azalmaz hatta artar bile. Kahvaltıdan kalkarken bir lokma yumurta da kıllarınız için yersiniz yeter de artar. :D

Kılsız vücut kasları daha iyi gösterdiği için öncelikle sporcuyu motive eder. En ummadığınız insanlar bile birazcık sağını solunu geliştirip şekil versinler düzenli kıllarını almaya başlarlar. Bu daha çok kendini beğenmekle ilgili bir mevzu.

Scudo
Verilen bütün cevapları okudum. Görüşlerden bir tanesi hariç hepsine katılıyorum. Güney Tuncer,ilkerikier,toprakec, melih3536, gökhancan kardeşlerimiz bence doğruyu söylemiş. Katılmadığım görüş kıllar kesildiğinde kıllara daha az protein gitmesi ve kasların gelişiminin hızlanmasıdır.

Bildiğiniz gibi kıllarda saçlar gibi kökleri hariç cansızdır. Saçlar devamlı uzar ve protein ihtiyacı duyar. Fakat kıllar bir aşamadan sonra uzamayı bırakırlar ve protein ihtiyacı minimuma iner. Kılları kestiğinizde ise kılların kökleri tekrar uzayabilmek için daha çok proteine ihtiyaç duyarlar.

Kısaca kılların kesilmesi belli bir miktar protein ihtiyacını arttırır ve kas gelişimine hiç bir katkısı yoktur.

Küçüklüğümden beri saç içinde gücü aldıgını soylerdı buyuklerım :) Hatta annem hep su lafı derdi : Saçlarını kestırkı yedıgın saçına gıtmesın :) Ne kadar dogru orasını bılmıyorm

@Murat İçlek

Bildiğim kadarıyla protein sadece saçların uzaması için değil saçların onarılması ve sağlıklı olarak kalabilmesi içinde vücut tarafından kullanılmaktadır. Bu yüzden saç ne kadar uzun olursa kullanılacak protein miktarı o miktarda artmaktadır. O yüzden saç ne kadar kısa olursa o kadar iyi olur.

Aynı şey kıl içinde geçerli. Oda her daim proteine ihtiyaç duyuyordur. Hiç bir zaman ihtiyaç duyulan protein sıfır olmuyor. Ayrıca kıllar dökülür yerine yenileri çıkar. Kırılır yeniden uzarlar. Ama bence en az protoine standart boylarına ulaştıktan sonra ihtiyaç duyarlar.

• Beğen
Tepkiler: Murat İçlek
arkadaşlar proteini felan boşverin bacağınızdaki kılların toplam ağırlığı kaç gr da bacağınıza giden proteini azaltcak :) ayrıca kıllar kandan beslenmez yani kas gelişimine hiç bir etkisi olmaz ve kitin denilen ölen hücrelerin birikmesi ile oluşur kıllar.yaşllılarda deri cansızlaşır ve kıllar da uzamaz.gelki gelelim en önemli konuya kıllar asıl olarak düştüğümüzde veya herhangi bir sebeple derimiz yırtılıp yarıldığında kıllı derinize bir dikiş atmayı deneyim bakalım noluyor :) hem dikiş tutmaz hemde zorlanırız.o yüzden kıllar alınır.bir diğer amacı kondisyona yardımı oluyormuş...

@barış topcu

Saçlar, kıllar ve tırnaklar kitin değil keratin denilen sertleşmiş proteinlerden oluşmaktadırlar. Kitin ise eklembacaklıların dış iskeletlerinin yapısını oluştururlar. ( Yengeç, istakoz gibi) Ayrıca keratin sertleşmiş protein iken. Kitinin yapısı karbonhidrattır.

Bu arada kılların uzaması sebebiyle ne kadar proteine ihtiyaç duyduğunu bende bilmiyorum. Bunun araştıralması güzel olurdu aslında. Belkide önemsizdir bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Barış TOPÇU
Evet arkadaşlar;bencede protein harcarmış,ağırlık yaparmış..... gibi etkenler kağıt üstünde hissedilir,bisiklet üstünde hisedilmez kadar hafif etkenler.
Esası Estetik görüntü(belki hafiften performansı bile belli eder) ve masaj sırasındaki kolaylığıdır.Yara temizleme olayıda basit bir etken ki herkez bacağından yaralanabilir.
Diğer spor dallarındada görüntü için kılları alıyolar (özellikle body'ciler)ki her kas ve lif ayrı ayrı görülsün diye,derilerini bile inceltiyolar.

hep baska taraflardan bakdık kıl aldırma olayına . Bide dini açıdan bakalım dıyıp kısa bı arastırma yaptım buyrun :

Soru: Erkekler ve Kadınlar Bacak, Göğüs veya Sırtındaki Kılları Aldırabilirler mi?

Cevap: Erkekler ister epilasyon isterse kesici bir aletle olsun göğsünde, sırtında, kol ve ayaklarında olan kılları, ameliyat ve benzeri tıbbî bir mecburiyet olmaksızın alması ve aldırması caiz değildir. Bu tür müdahaleler yaratılışa müdahale şeklinde algılanmıştır. İster özenerek olsun, ister böyle bir arzu ve niyeti bulunmasın, bunun dışında vücuduna yapacağı müdahaleler onu karşı cinse/kadına benzer kılar ki bu asla caiz değildir. Çünkü erkeğin kadına, kadının erkeğe benzemeye çalışması şiddetle yasaklanmıştır. Ayrıca bu müdahaleler yaratılışa da müdahale sayılır ki, bu da haram kılınmıştır.

Not : Alıntıdır

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
@Murat İçlek

XXY doğanları insanlığın dışında bırakıyoruz zaten, onlar insanlıktan nasibini alamamışlar, tüh.

Bilgilendirme için çok teşekkürler, aydınlandık, ışıdık.

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
@42FY

Arkadaşım yolda kaza yaptın ayağın yarıldı hastaneye kaldırdılar dr dikiş atacak bacak kıllı bacak dikilecek kıl olduğu zaman tıbben rahat çalışılmıyor.Sadece profosyenel bisikletçiler yani devamlı tur koşanlar bacak kılı keserler turda devamlı düşme olur grup halinde olunduğu için.Normal yolda bisiklete binenlerin düşme riski azdır.Kıl aldırmayada gerek yoktur.Bol pedallar.

@Murat İçlek

Murat Söyleyeceklerimi sakın yanlış anlama ama burada bazı konular kendi kafalarına göre çarpıtılıyor.Bunun cevap veren bir hocadır.(?) Bu soruyu başka bir hocaya (?) sorsan başka bir şekilde seni yönlendirecek.Ama şu bir gerçektir ki oda bu beden bize emanet,emanete zara verirsen amenna ama vücuda zarar verilen bir olay değil.Hele de haram kelimesi tamamen yanlış.Haram hak olmayandır.Birbirimizin malını alıp da çalsak buna da amenna.Yani her yazılana inanmayın.hepimizde bir beyin var ve bunu kullanacak akıl-mantık var.

Herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum.Murat kardeşimi de yanlış anlamayın.
Sevgiler İyi Forumlar.

@sadana

temizlik imandan gelir lafıda yalan ozaman :) o bilgileri aldığı sitede nerdeyse herşey yalan yanlış.şöle o sitelere bir göz atıyorumda nerdeyse sol adımla yürümeye haram diyolar çok yobazlık var.

ayrıca ıssız bir yoldasın ne telefon çekiyor ne bir yardım çağırabilcen yarılan kısma yanında getirdiğin biraz ip ve iğne ile kendin dikiş yapabilirsin ama kıl olursa zor tabi.

• Beğen
Tepkiler: 42FY
@sadana

Ali abi ben bu yazdıklarımın arkasında degılım bu boyledır demıyorum zaten bi sitede okudum bende sasırdım sızlerle paylasıyım dedım ve ıyıkıde paylasmısım sayende cok mantıklı bı cevap aldım tesekkurler saglıcakla kal abi

• Beğen
Tepkiler: sadana
@derşan sezer

:) Çok güzel bir yorumdu.Umarım çıkar..:)

Arkadaşlar sağlık mağlık hikaye :) Bence en önemli faktör estetik. Bacaklarımı traş etmeden önceki fotoğraflara bakıyorumda o kadarda güzel değil. Taytın lastik kısımlarından fışkıran kullar hiçde göze hoş gelmiyor. Oysaki traş olmuş kas yığını bacaklarımız kızlarında ilgisini çekecektir :)) Umarım yanılmıyorumdur. Yeni sloganımız . Yaşasın kılsız bacaklar ! :)))

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
Geri