Scudo Sports

Bacak kılları neden alınır?

şunuda iletmek isterimki ben bileğimden 2 defa kemik kisti ameliyatı gecirdim.. 1,5 sene oldu hemen hemen ve kıramplardan şikayetci olduğumda doktorkıları kesmemi sölemişti....kıramp girdiğinde masaj fayda etmezse kıl cekerler veya dahada keskin bir kramp varsa ine batırırlar..bacaklarımdaki kıl miktarı az olduğunda antremandan geldiğimdebir arı hissetmiyorumyada az oluyor ama kı miktarı fazlayken bu arı 2 -3 katı oluyorr
saygılar...

Scudo
Bacakların rahatladığını hissedebilirsiniz.Elbette denildiği gibi görüntüde çok önemli...

Bacak kıllarını alan biri olarak cevaplamak isterim. Pansuman ve masaj olaylarını bir kenara bırakırsak Kas gelişimi için vucudun proteine ihtiyacı vardır(vucutçuları bilirsiniz bol bol yumurta yerler) ve kıl kökleride bu kas gelişimi için gerekli olan proteinden kendilerine kalan payı almak isterler(bilirsiniz ki şampuan reklamlarında şampuanın proteinli olduğundan bahsederler) bu nedenledir ki bacak kılları alınır ve depolanmış olan protein kıl kökleriyle paylaşılmaz. Ama şunuda unutmamak gerekir kılların alınması sizin bacak kaslarınızın gelişeceği anlamına gelmez sadece yapacağınız antremanlar sonucu size küçük bir oranda yardım edecektir. Benim bacak kıllarımı neden aldığıma gelirsek sadece görüntü için. Tayt giyerken bacaklarımın iğrenç bir görüntü içinde olmasını istemem(taytlıyken iğrenç duruyoda :))

• Beğen
Tepkiler: msd_57
1.Kıl mikrop tutar.( kolay pansuman için kesilmesi gerekir.)
2.Kıllı bacağa masörler masaj yaparken, sporcu acı çekebilir.
3.Kılsız ve kaslı bir bacağın görüntüsünün sporcu motivasyonuyla olan ilişkisi.
4.Kıl, protein depolar,enerji depolar.

Bu sepeplerin haricinde aklına başka birşey gelen var mı acaba?ben 8 yıldır bu 4 maddeden fazlasını bulamadım da.. :)

Kılların görevi ısı yalıtımı sağlamak aslında. Kılları kestiğinizde terinizin daha hızlı buharlaşarak bacak kaslarınızın enerji üretimi esnasında açığa çıkarttığı ısıyı daha çabuk uzaklaştırabilirsiniz diye düşünüyorum. Biliyorsunuz sporda vücut sıcaklığı çok önemli. Performansı etkileyen en önemli şeylerden biri vücut sıcaklığının aşırı artmasıdır. Vücut sıcaklığı ne kadar çok artarsa sporcu terleyerek o kadar çok su kaybeder bu da yarış esnasında performansınızın düşmesine neden olur. Bu nedenle sporcu kıyafetlerine milyon dolarlar yatırıyorlar. Isı iletimini maksimum düzeye çıkarabilmek için.
Bence sadece bacak değil bütün vücut kıllarının alınması gerekli. Hatta kıyafetle temas halinde olan kıllar daha da önem taşıyor. Çünkü üstünüzdeki bisiklet forması ile derinizin arasında kıllar olduğu zaman terin efektif bir şekilde dışarı atılması zorlaşır. Bu da vücut ısınızın daha yavaş bir şekilde düşürülmesine neden olur.

Bir de şu geldi aklıma. Kılların kesilmesi , kasların çalışması esnasında ortaya çıkarttığı toksik maddelerinin deri yoruyla uzaklaştırılmasını kolaylaştırıyor olabilir.

ben halamınoğlunda görmüştüm bu olayı kendisi beşiktaş ta futbol oynuyordu bacak kıllarını alıyordu bu bacak kasları daha iyi ve daha çabuk gelişiyormuş

Ben kollarımı da alıyorum, Ürgüp yarışında düşüp sağ ön kolumun dışını bir hayli çizmiştim, fazla kıl olmadığı için çok süratli iyileşmişti...

Kılsız ve sporcu bir erkek daha sexy görünür bence bütün mesele bu :D

Çağrı ağbinin yorumu süper:D:D
Bunların dışında yüzücüler de hızlarını kesmesin diye Mayo ve Bone nin dışında kalan yerlerindeki kıllarını alıyorlar..
Bu bizim(bisikletçi) 3-5 gr'nin hesabını yapmamıza benziyor..Çağrı abi lafım sana:p

@Can Sonbay

Onlar alıyorlar hatta artık tamamen tulum tarzı mayolar giyiyorlar sürtünmeyi en aza indirmek için... Çünkü bildiğim kadarıyla yüzücülerde artık fiziksel rekor sınırlarına gelinmiş (NTV de bir belgeselde söylemişti bu mayolardı konu) ve artık bu çözümlerle hızlanılmaya çalışılıyormuş...

Biz hafifleyerek hızlanmıyoruz ama bisiklet hafifleyince sanki bizde hafifler gibi oluyor cepler boşaldığı için :D

@Ozan Güven

Üniversitede okurken (Odtü Beden Eğitimi) yaptığım araştırmalarda ortaya çıkan sonuç vücutda bulunan kılların performansı kesinlikle olumsuz etkilemediği ve sadece alındığında psikolojik olarak rahatlık sağladığı idi.Hatta en çok etkilemesi muhtemel olarak düşünülen yüzmede bile kesinlikle performensa bir etkisi yoktu.Bilgilerinize...

Kıllar kasgelişimini büyük ölçüde engelliyor proteinleri kullandığı için ondan dolayıda profesyonel sporcular (Genelde) kılları alıyorlar çoğu futbol basketbolcularda ve diğer sporcularda kıl yok dikkat ederseniz

@muratfirar

kılları traş ettiğinde eskisinden daha cok enerjini alır. Cunkı kıllar kısayken daha hızlı uzarlar.

Bu kıl konusu sadece fit görüntüdür.

Kıllı bi sporcu hoş gorunmuyor.

Arkadaşlar benim abim spor akademisi sınavlarına katıldığında oda bacak kıllarını almıştı nedeni ise bacak kılları bacaklardaki yararlı mineral,hücreler v.b emiyormuş buda kişinin performansını düşürüyormuş.

Peki o zaman size şunu sormak istiyorum:
Madem kıllar protein tüketimine neden oluyor,siz o kılların kökünü almıyorsunuzki?Sadece derimizin üzerinde bulunan gözüken kısmı alıyorsunuz.Peki bu esnada kökler hala protein kullanıyor olmuyormu? :)

sık kesilen saç gürleşir derler yani kuvvetlenir kıllarıda hep yenilerseniz daha çok protein kullanırlar bence

@melih3576
ada veya epilasyon aeti kullanırsanız kökten çözüm deyimi gibi kökünden almış olursunuz ve öle bir sorun söz konusu olmaz ama eğer jilet veya amatör tüy dökücüleri kullanırsanız çözüm deyil başa bela olur ve daha gür gelir...

• Beğen
Tepkiler: smh42
Bana göre kılların alınmasının en önemli sebebinin profesyonel sporcuların sürekli masaj yaptırmaları. kıl olduğu zaman masaj için gerekli kremler kolay sürülmüyor.masaj yapmakda daha zor oluyor. futbolcuların basketbolcularında aldırma sebebi budur. yoksa kökünden almadığın sürece o kıllar sürekli beslenecekler. epilasyon aletide kökünden almaz. ancak lazer epilasyon gibi çözümler belki işe yarayabilir. amatör sporcuların alma sebebi de bana göre tamamen estetik ve psikolojik yönlü.

• Beğen
Tepkiler: gencizmirli
bence vücutdaki kıllardan arınmak vücut ısısının daha uzun sürede artmasına neden olur ve böylece terlemeye daha uzun surede başlarız kanımca:D

• Beğen
Tepkiler: 42FY
Geri