Scudo Sports

Bacağım Tam Pozisyon Olmuyor

Kazım Andaç

Aktif Üye
Tepki
38
Pedela basıp, pedal en atta iken bacağım tam 90 Derece açılmıyor.Koltuğum ayarlı olmasına rağmen, sizce bu ilerledikçe düzelir mi?

Scudo
Asıl anlatmak istediği pedala basınca bacaği 180 derece olmuyor.

İyi de zaten açılmaması gerek. Bacak pedal basarken 180 derece asla açılmaz, diz her daim bir miktar kırık kalır.

Bu arada 90 derece diye bahsettiğinizin 180 olduğunu varsayıyorum. Eğer bacağınız 90 derece bile açılmıyorsa ya seleyi kaldırmayı unutmuşsunuzdur, ya da ortopedik bir probleminiz vardır...

tam olarak 180 derece acılmaz..180 derece pozisyonunda bisiklet sürülecek olursa diz kilitlenmesi ve eklem agrısı olabilir pedal en alttayken dizini z hafif kırık olmalı en azından ben oyle biliyorum

Şöyle yazıyor her yerde;

Pedal en alt seviyede iken topuk ile basıldığında tam 180 derece olması gerek, doğru ayar bu, aynı pozisyonda sele sabitlendiğinde parmak ucuyla basıldığında olması gereken ideal derece yakalanıyor. Ancak ben de 2 cm kadar daha kısa tutuyorum seleyi, sonuçta bu tariften yola çıkarak en ideal sürüş pozisyonunu kendinize göre ayarlamalısınız. İdeal sürüş pozisyonu için kadro yapısı kol boyu, bacak uzunluğu , bacak uzunluğunun gövde uzunluğuna oranı vs. gibi bir çok dinamik işin içine giriyor. Siz ideal tarife göre selenizi ayarlayın, 2 gün kullanın sonra 1 er cm aşağıya alarak 2 şer gün denemeye devam edin, en rahat pozisyonunuz kendini belli edecek zati. Şahsen benim bilgim de bu kadarla sınırlı.

• Beğen
Tepkiler: Turker
Geri