Bende başımdan geçen çalınma hikayesinden bahsedeyim, bisiklet çalındı,aradan 4-5 ay geçti,bir gün yürürken yanımdan bisiklet geçti, peşine düştüm,ileride bir sokağa saptı ve gözden kayboldu, bende peşinden sokakdaki sıralı dükkanlara bakarken bisikleti park halinde buldum,bisikletle kimin geldiğini sorduğumda 40-45 yaşlarında sanayide dükkanı olan birisi çıktı, durumu anlattım, o da bisikletçiye eski bisikletini tamir için götürdüğünde,tamircinin, bunla uğraşma 10TL.fark ver bunu götür dediğini,kendisininde öyle yaptığını söyleyince soluğu satan bisikletçide aldık, ona da durumu anlattığımda bisiklet benim,parayla satın aldım, bu da aldığım şahsın kimlik fotokopisi,parasını verirsen alırsın deyince polisi çağırdım ve hep beraber karakola gittik,daha önce müracaatım olduğu için bisikleti bana teslim ettiler,şahısların ikisininde ifadesini alıp mahkemeye sevk ettiler, suçları,hırsızlık malı alıp satmak idi, bereket kimlik fotokopisi sahte değilmiş, mahkeme satan şahsı bulduruyor, o da o tarihlerde burada askerliğini yapan bir şahıs çıkıyor,böylece gereği yapılmış oldu.Bisiklet 1994 de alınma Bianchi, meta pro idi, tanımamdaki etkende,bisiklet gri renkli,ancak maşası pembe idi, o tarihlerde maşası kırıldığı için servisde aynı maşanın yeşil rengi takılmıştı,sonuçda gri,pembe ve yeşil renklere sahip başka meta pro yoktu.