Scudo Sports

Babama Daha Soyleyemedım Allah Rızası İçin Bi Bakın Arkadasımda Diye Biliyor NG650 :(

facebooktaki resimler 27 ağustosta yüklenmiş aradan 2 hafta geçmiş sen şimdimi söylüyorsun ?

• Beğen
Tepkiler: Samet Yurt
Scudo
Olayın oldugu gun polise bit pazarına heryere gittim sadece foruma bıraz daha gec attım forumda 2 hafta oldu falan yazınca pek ilgılenmıyorlarmıs . banada arkadasım soyledı olayın tarihini biraz erken yazarsan ilgilenirler demişti.

iki tane çaksaydın ya 1 vururdun 5 yerdin ama vurdum derdin dayak yesende en azından aha bu bana vurdu döver beni kaçalım derlerdi ah neyse geçmiş olsun bulursun inşallah,feysbuka koymuşun başbuğ resmi alakan yok kaldır sen o fotografıda

Burada vurun kırın diyen insanları anlamıyorum. Aranızda abim diyeceğim yaşta insanlar var fakat söylediğiniz sözler hiç de mantıklı değil. Çocukların afedersiniz nerenin iti kopuğu olduğunu bilemezsiniz. Burada yazan dostumuz belli ki temiz bir insan, yanındaki arkadaşı da kavgaya pek karışabilecek bir tip değil. Dostumuz yanında çakı taşıyor, hayır kimseye zarar vermek için taşımadığına eminim ancak siz dostumuza ''Vur kır dayak yesen de karşı koydum dersin'' manasında şeyler söylüyorsunuz. Bunun sonucunda binlerce zararlı sonuç çıkabilirdi anlıyor musunuz? Aklınıza gelmiyorsa söyleyeyim ben size birkaç ihtimal: Kavga sırasında bir anlık sinir sonucunda adam yaralama hatta öldürme bile olabilirdi! Dostumuz zarar görebilirdi ve biz bu yazılanları gazetelerden okuyor olabilirdik! Bu kadar açık yazdığım için üzgünüm ancak insanların yapacakları şeylerin sonuçlarını düşünebilmesi gerekiyor.
Kimse gelip buraya şiddet içerikli birşey yazmasın lütfen. Demeyin kendisini de mi savunmasın çocuk diye! O anki şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapmışlar. Bu ülkede sigara parası için insan öldürülüyor be! Biz de o yaşlardayken arkadaşlarımla beraber hemen aynı şekilde baliciler tarafından sıkıştırılmıştık fakat bisikletle kaçarak kurtulmuştuk. Hayır durup karşı koysan ne olacağı belli değil.
Lütfen tavsiye verirken biraz daha dikkatli olalım. Bence en sağlıklı olan birkaç yoldan birini yapmış. Buradan çıkarılacak dersleri çıkarıp hayatına devam edeceksin Yusuf kardeşim. O civarda dolanan tipler bellidir zaten birkaç gün o civarda gerek polisle gerek bir iki büyüğünle dolanman gerekiyor. Bir insanın dikkate alınması için yaşça büyük olması gerekmiyor, eğer bunu yapan bir polis teşkilatı varsa zaten o teşkilata güven olmaz. Fakat yaklaşık iki hafta geçmiş, fazla bir beklentiniz olmasın. Bir daha da ne olursa olsun ailene haber ver. Ailenin gözünde bir bisikletten daha fazla değerlisin. Sen olmazsan o bisiklet hiç birşey ifade etmez. Bundan sonra da hangi saatte dışarı çıkacağına ve nerelerde gezeceğine dikkat etmen gerekiyor. Hadi kendine iyi bak :) Canını da fazla sıkma.

@Yusuf Şen

3.süde böyle tip ise keşke yanında ben olaymışım 3 ünü tek alırdım :) Üzüldüm açıkcası.Eğer kaçamıyorsan ve bunlar senin gibi masum insanların bisikletlerine çalıyorsa vurmaktan başka çare pek kalmaz.(Kusura bakmayın şiddet kötü bir çözüm yolu ama böyle serserileri görünce aklım gidiyor birden şiddete)

@Orhanalkaya

O veletler pıçak çekmeyi bilirler Orhan Abi :D Yemez onlarda bıçaksız çakısız.

cok sagol murat abi . dedigin gibi bi anlık sınırle belkı benım belkı onların bıcak cıkartıp saplamayacagı ne malum ama ben bırıne zarar vermek ıcın asla cakı vs. tasımam :D bisiklet için artık uzulmuyorum zaten 50 cc motorlara artık 16 yas ve ustu bınebılıyormus yanı ehlıyetını alabılıyormus :D onun ıcın ehlıyet alıcam en kısa zamanda :D bu arada yasım sıtede kucuk gorunuyor 2000 lıyım ama ay olarak 15 yasındayım seneye ıns alıcam .

@Yusuf Şen
Polise gıttım demıssın.Cocuk buro da ıfade vermen ıcın babanın olması sart .Kendımden bılıyorum.Telefonumu caldıklarında babamı da yanımda ıstemıslerdı.Soyledıklerın pek dogru gelmedı acıkcası...

• Beğen
Tepkiler: K. Aydın
@ebubekir sözbir
Bence polisler olayi pek sallamayip, sadece dinleyip olur oyle deyip gondermis olabilirler.

El kadar çocuklar gaspa cesaret ediyorlar.Alalhım yarappim.Nasıl bir yetişme tarzıdır bu anlamıyorum.O yaşta bir çocuk neye o kadar ihtiyacı olur da gaspa yönelir.kardeşim sen elinde cam gibi fotolar var ve o civarlardan olduğu da belli.Git karakola baban ile.Umarım bisikletini tekrardan alabilirsin.Geçmiş olsun.

2 tane ufacık velet, ne yaptığının farkına varmadan çalmışlar. Polis yardımcı olmaz mı hiç? Elinde resim bile var ve hepsi gayet net.
Elbet bulunur, hiçbir yere kaçamazlar. Bence siz hakkınızı aramadınız.

sonuç ne oldu bulundumu bisikletin ?

Kardeşim öncelikle çok büyük geçmiş olsun yemişim bisikleti sen sana bişiy olmadığına dua et.
Bende askerden henüz yeni gelmiş halamlara gitmiştim onlarda otur otur saat gece 01:00 felan oldu.
Neyse Eve doğru geliyorum zibidinin biri yolumu kesti yok sigara ver ateş ver vs..
Bende verdim, ardından para istedi bende dedim orda duracaksın.
Askerden yeni geldim bende iki kuruş para var onuda sanamı vericem diyip,
Daldım, daha ilk yumruk atmamla bu yere yığıldı. Yerde vuruyorum kaşı yarıldı kan akmaya başladı.
Ama bu ne içtiyse adeta böğrüyordu. Belindeki bıçağı çıkarmaya çalışıyordu ama fırsat vermedim.
Atabildiğim kadar yumruk attım.
Ardından bi taksici durdu, bırak elin iti ölür mölür başına iş alırsın diyip, beni arabaya alıp gideceğim yere bıraktı.

Velhasıl kelam diyeceğim şu. Ben evet kavga ettim ama Allahdan tekdi.
Bıçağıda vardı. Çünkü böyleleri bileğine güvenemez. Ödlek olurlar.
Ama ben bi an hata yapıpda boşda bulunsaydım baya bıçak darbesi alırdım. Bu 2 sene yatar çıkardı Birde artis artis dolaşırdı.

Ardımızda olan ailemiz üzülürdü bir ömür.
Yani, diyeceğim. Böyle olaylarda tamam kendini ezdir pısırık kal demiyorum ama.
Güzel kardeşim sen onlara bulaşmamakla en iyisini yapmışsın.
Allah korusun küçük de olsa çaıkaları varmış ama o bile hassas yerine geldiğinde sende ağır yara açabilirdi.
Allah korusun yinede böyle durumlarla karşılaşmaman dileklerimle.

bulabildin mi kardeş bisikletini cantanızda biber gazı taşıyın sıkın gözüne sonra allah ne verdiyse :)

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Arkadaşlar, Forum olarak el birlik bu kardeşimize bir bisiklet toplayamadıysak, şapkamızı önümüze koyup düşünsek mi acaba? Şahsen ben konuyu yeni gördüm. Arka veya ön aktarıcı bağışlardım. 80 TL'ye satacağıma verir sevaba girerdim. Herkes de bir parça verse bisiklet tamam olurdu. Günahınızı almayayım, belki hepinizin aklından geçmiştir.

Bende eskisehirdeyim.1 Yil bisiklet icin para biriktirdim,caldilar.Koyde karpuz yukledim para kazandim yenisini aldim.Yok oyle kolay is.Tamam kotu bir durum ama sen gidip hazir verirsen cocuk o bisiklete ozenli davranmaz umarim anlatabilmisimdir.

Geri