Scudo Sports

Baba

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Tepki
1.151
Önceden paylaşıldı mı bilmiyorum ama babalarımız kıymetini anlamamız için önemli, düşündürücü ve bazı şeyleri gözden geçirmemizi sağlaması gereken bir yazı olduğu için buraya yazıyorum.

BABA

* Evimizin direği, altın gibi yüreği,
Eşek gibi çalışır sanki sağmal ineği.

* Ona biz baba deriz, O getirir, biz yeriz.
Bulamayız dünyada O' nun gibi bir keriz.

* Açlık, yokluk bilmeyiz. Sıramızı vermeyiz.
Siparişler gelmezse, babamızı sevmeyiz.

* Hasta oldum diyemez, biz doymadan yiyemez.
Ne man kafa varlıktır. Yeni bir şey giyemez.

* Etrafını sararız, köpek gibi dalarız.
Dediklerimiz olmazsa anamızı salarız.

Scudo
Benim çok hoşuma gitti bu yazı bir o kadar da düşündürücü:rolleyes:

baba ve ana ikiside çok kutsal varlıklar...

şimdi burda babalar kötülenıyomu yoksa iyi olduklarınımı anlatılmak istenıyo anlamadım?

Burda bir ironi sözkonusu.Babaların emekleri,komik bir üslupla anlatılıyor.Bu şekilde hem daha çok dikkat çekiyor hem daha dokunaklı.Ayırca da evlatların babaya olan tavırları da çok doğru anlatılmış.Genel anlamda güzel bir yazı.Ama yanlış anlaşılmaya müsait aynı zamanda.Her baba hoşlanmayabilir...

@matraks86

Burada babanın çocuğuna ne kadar özen gösterdiği onu gösteremesede ne kadar çok sevdiği anlatılmak isteniyor fakat bazı çocuklar onları baba değil de para babası olarak algılıyorlar ;)

@klavyeci

Babam bu yazıyı eve faks çıktısı olarak getirdi. Daha önceden bende internette gördüğümü hatırlıyorum. Daha ufakken babamla yazıdaki hikayeleri yaşıyorduk yaklaşık.. Yaşım arttıkça babama karşı daha insaflı ve anlayışlı oldum. Bazen harçlık bile isteyemiyorum..

• Beğen
Tepkiler: kcuk_
bunu ben bir kokoreçide okumuştum o zaman çok gülmüştüm şimdi yine gülüyorum saolun:):):)

Çok güzel bi' yazı olmuş teşekkürler...

@baymineral

aynen katılmaktayım ve o zamanlarda iyiki ogrenim kredisi var diye devletime minnette bulunuyorum :)

@shaq
baska bir degısle değeri bilinmesi gereken kişilerdir
bu herseyde gecerlıdır ama anne baba için bu durum bıraz daha farklı bence. ama yıne de hıc bırseyın TAM degerı onu kaybetmeden anlasılmıyor
paylasım ıcın tesekkurler

@baymineral

bu benım de aklımdan gecmıstı:) aslında ben orada anne baba demekle tum sevdıklerımızı kastettım cunku mesela anneannelerımız babaannelerımiz dedelerımız vs içinde gecerlıdır:)

babalar kussaldır tıpki enneler gibi onlar hayattayken kıymetlerini bilmek lazım ben babamı kaybedeli 4 yıl olucak onu halen özlüyorum yokluğu hayatımda koca bir boşluk çocukken ennem ve babamın birgün ölücegini düşünür ağlardım
gün gelip bunun gerçekleşecegini pek inanamazdım sizlerden ricam onlar yanınızdayken yarın yoklarmış gibi sevip saymanız onları kaybettinizde ufacık tartışmalarda niye babamı üzdüm diye kendinizi suclamayın...

Bu yaşıma kadar sadece babamla büyüdüğüm için babalık ve analık yapan bir insanın nasıl bir varlık olduğunu iyi bilirim.

Babalar çocukları için her zaman en iyisini ister ama çocuğun işine gelmediğinden saçma gelir ama ilerde hak vericeğimizi biliyoruz.

Geri