Scudo Sports

Baba-oğul 2018 Münih - Viyana Turu

cem_filiz

Daimi Üye
Tepki
287
İsim
Cem Filiz
Bisiklet
b'Twin
Arkadaşlar,

Başta @Soner Sarihan, eşi ve oğlunun maceraları, sonrasında forumdan @Barış Çavuş da dahil olmak üzere bazı bisikletseverlerler yaptığımız görüşmeler sonucu...

2018'de baba (ben - 38) ve oğlum (Ekin - 10 olacak seneye) Almanya Münih'ten hareketle, önce Isar nehri kıyısından sonra Tuna'yı takiben Viyana'ya kadar büyük ölçüde Eurovelo güzergahını takiben gitmeyi planlıyoruz. Hatta gidiş için 22 Haziran tarihine biletimizi aldım bile :harika: Bursa'da oturduğumuz için, ulaşımı daha kolay olan Sabiha Gökçen'den olan THY uçuşuna aldık..

Çadırımız, tulumlarımız, biraz eksikli de olsa kamp malzemelerimiz, global sağlık sigortalarımız vs mevcut. Tabii ki ilave pek çok ihtiyaç ve masraf da çıkacaktır.

Bisiklet olarak Decathlon'dan alınma bende Original 520, Ekin'de Rockrider 500 (24") modeli var. Bende slick lastik ve MTB'dekinde dişli lastikleri Schwalbe Marathon ile değiştireceğiz, wiggle'dan sipariş verdim. Hali hazırda heybemiz 1 tane var, ilave heybe ihtiyacı olacağı net, ama Ortlieb gibi markların fiyatlarına çıkabileceğimizi düşünmüyorum.

Türkiye'nin genel yaz ikliminden farklı olarak, sıklıkla yağmur yağdığı için, yağmurluklarımızı da alacağız, ama ağırlığı da belirli bir sınırda tutmamız lazım, sanırım planlamanın en can alıcı yanı burası olacak. Yoksa listeler uzadıkça uzuyor, bütün evi yanımıza almaya imkan yok, malum.

Şimdiden heyecanımı paylaşayım istedim, önerisi, ilavesi, sorusu, vs olan varsa paylaşırsa sevinirim. Vakit yaklaştıkça daha sık olmak üzere ara ara güncellemeye çalışacağım başlığı.

Herkese keyifli pedallamalar :islik:

Scudo
Şimdiden tebrikler, hazırlık süreci de bir o kadar güzel ve heyecanlı geçecektir. Benim de zaman zaman aklıma gelip giden bir fikir; Barış Bey'in eşiyle yaptığı turu da başından beri takip ediyorum, çektikleri harika resimler, bisiklet yolunun güzelliği, Tuna nehri, eşsiz doğa her baktığımda gel, gel diye çağırıyor sanki :) bakalım, kafamda biraz daha olgunlaşması lazım heralde fikrin...

• Beğen
Tepkiler: Barış Çavuş
@cem_filiz Merhabalar, tur için hazırlanma süresi 6 ay, sonra turu gerçekleştirme süreci ve sonrasında geriye kalan yaklaşık 5-6 ay da yapılan turu konuşup, yeni turlar planlama :) Bu döngü böylece gidiyor. Çok güzel bir döngü :) En önemli nokta çantaların içerisinde ne olacağı? Ekstradan alınacak her türlü fazlalık eşya size tur boyunca ağırlık demek. Bunu çok iyi planlamakta fayda var. Sizi buradan takip ediyor olacağız.

@Murat19 Merhabalar Murat Bey, teşekkürler :) İnanın fotoğraflardan gördüğünüz güzelliklerden çok daha fazlası var ve fotoğraflardan daha da güzeller :)

@Barış Çavuş

Ben de tam olarak bunu düşünüyordum, her gereksiz şey fazla ağırlık ve fazla hacim/çanta. Bu konuda, ne kadar kıyafet götüreceğimiz aklımda bir soru işareti... Kamp alanlarında jetonlu vs çamaşır makinası imkanı oluyor mu? "şunu mutlaka alın, ama bundan çok almışız, abartmayın" diyebileceğiniz malzemeler var mıdır? Belki 1'er veya 2'şer tane iç lastik, tamir seti, vs.. Gidip de yedek zincir veya yedek fren teli abartı olur gibi geliyor, sıklıkla bisiklet tamircisi olduğunu okumuştum..

• Beğen
Tepkiler: Barış Çavuş
@cem_filiz

Güzel bir seyahat planlamışsınız.

Yolunuz çok uzun değil, zincir, fren teli gibi malzemelere ihtiyacınız olmaz. Sadece yanınıza yedek iç lastik ve lastik değiştirmek için malzemeler alın, pompa elbette alın. Diğerlerini gerekirse yol üstündeki bisikletçilerden temin edersiniz. Lastiğinizin patlaması bile çok düşük bir ihtimal. Eğer sadece gündüzleri yol almayı düşünüyorsanız ön-arka ışıklara da gerek yok.

Kıyafet olarak ince bir yağmurluk iyi olur. Zaten o dönemde havalar ısınacağı için çok fazla bir şeye ihtiyacınız olmaz. Geceleri biraz serin olabilir. Eksik kalan şeyleriniz olursa yol üstündeki köylerden alabilirsiniz.

@cem_filiz Neredeyse kaldığımız tüm kamp alanlarında jetonlu çamaşır makinesi ve kurutma makinesi vardı. Süpermarketten tablet/kapsül çamaşır deterjanı oldukça pratik oluyor. Çabuk kuruyan, teri dışarı kolayca atan ve çok hafif olan tişörtlerden kullanmıştım. Yer kaplamıyordu. Yanımda yedek lastik, yama pompa, pedallar için anahtar ve küçük alyan takımı vardı. Tura gitmeden önce birkaç kişi ile görüşürken "Issız bir yere gitmiyorsun" diye söylemişlerdi. Evet gerçekten ıssız yere gitmiyorsunuz. Bazı yerlerde iç lastik otomatları bile var.

Arkadaşlar,

6 aydan önce planlamaya başladığımız bisiklet turuna sayılı günler kaldı, heyecan had safhada :)

Çok kısa özet olarak;
Lastiklerimizi (26" ve 24") Schwalbe Marathon Greenguard ile değiştirdik.
Ben tur bisikletimle katılacağım için, üzerinde portbagaj hazır vardı, heybelerimizi aldık. Uyarı ışıklarımız, matlarımız, tulumlarımız, vs vs.

Güzergah olarak;
Münih'e uçacağız, 2 gece Münih'te kalıp, Deutsches Museum ziyaretimiz olacak, Globetrotter'dan LPG tüpümüzü alacağız. Akabinde İngiliz bahçesi üzerinden kuzeydoğuya doğru Freising, Landshut, Deggendorf, Passau, Linz ve Viyana şeklinde. Bir tek Münih ve akabinde bir gece Freising'de otelde kalacağız, (net olmamakla birlikte Viyana'da son gece otel olabilir), onun haricinde çadır ve kamp konaklaması yapacağız.

Tur esnasında buradan çok detay aktaramayabilirim, ama Instagram üzerinden bu tur için "pedallayan.baba" olarak ayrı bir hesap açtım, oradan takip edebilirsiniz.

(link)

Selamlar, herkese iyi turlar :islik:

Dosyalar

• IMG_5170.JPG
    IMG_5170.JPG
    91,5 KB · Okunma: 56
Dostum yolunuz açık olsun tekeriniz düz bassın zevkle takip edeceğim iyi yolculuklar ;)

• Beğen
Tepkiler: cem_filiz
İnstagrama ekledim takipteyiz hayırlı kazasız yolculuklar

• Beğen
Tepkiler: cem_filiz
Geri