Scudo Sports

Ayvalık

edremit akçay tarafına tatile gelicem de yarış bisikletimi mi katlanırı mı getirsem karar veremedim...

Scudo
@dryakup23 mümkünse ikisini de alın yanınıza...Duruma, zemine göre seçeneğiniz olur...

Yarın sabah Güre den Burhaniye ye sürme niyetim var forumdan bir arkadaşla Burhaniye de buluşup Gömeç e geçeceğiz katılmak isteyen yazsın

IMG_20210709_090255.jpg
Sabah serinliğinde Ayvalık-Dikili git gel ..
Rüzgar burada da beni hırpaladı ama yanal rüzgardı ve jantlarım geniş profilli olmadığı için fazla sendelemedim..

hocam geçen gün akçay yolunda gördük sizi. biz de ayvacık-ezine arası sürüyoruz denk geliriz inşallah bir gün.:):harika:

• Hahaha
Tepkiler: cazci
@gryrby , o gördüğünüz ben olamam..Akçay nireee Ayvalık nireee.. :hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: gryrby
Birkaç hafta önce süslükadınlar oluşumunun amacına ulaştığı için feshedildiğini ve bu seneki sürüşün yerel birimlerce organize edileceğini öğrendim. Sonrasında da Ayvalık'ta "Ayvalık VeloKadın" ve "Ayvelo Ayvalık Bisikletlileri" gruplarını keşfettim. Bu seneki kadınlar turuna da Ayvalık Velokadın oluşumu düzenliyormuş, sayelerinde ilk defa toplu bir tura katıldım. Whatsapp gruplarının olduğunu öğrenince de bahsettiğim kadınlar turunu düzenleyen Alev hanıma ulaştım, sağolsun ekledi grubuna hem beni hem eşimi. Haftada 2 kez -eğer yanılmıyor isem- geziler düzenliyorlar. Bu bilgiler burada dursun, Ayvalık'ta bu oluşumdan haberdar olmayan varsa (nedense zannetmiyorum ama) bilgi verebilirim. Tekerinize diken deymesin :)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Oraya da gelicem. Türkiye'nin ilk boğaz köprüsünde görsel çekicem. Oraya geldiğim yoldan dönücem ama ne yapalım. 😄
8 Sene önce gitmiştim. Evde oturup kahvemi içiyordum balkonda. Bir anda TV de ayvalık tanıtımını gördüm Bi gezgin programında. Tabi o dönem çalışmıyorum,işten ayrılmış boş boş takılıyorum. Temel malzeme çadır tulum ve matı alıp 1 saat içinde çıktım yola hemen. O gün Balıkesire kadar varabildim,ertesi sabah hadi ayvalık düştük yollara. Cunda sarımsaklı taş kahve ayvalık keremköy derken,3. Gün kendimi kazdağlarında hasanboğuldu şelalesinde buldum. Sonrası akçay asos derken tur 20 gün sürdü. Çanakkale oradanda bursaya döndüm.

Dosyalar

• IMG_20200724_201846.jpg
    IMG_20200724_201846.jpg
    146,8 KB · Okunma: 25
  • IMG_20200724_201950.jpg
    IMG_20200724_201950.jpg
    110,4 KB · Okunma: 25
  • IMG_20200723_083606.jpg
    IMG_20200723_083606.jpg
    225,9 KB · Okunma: 25
Yazın yaklaşık 20 gün Dikili-Bademli de olacağım sabah erken saatte Bademli-Ayvalık turları yapmayı planlıyorum mesajım burada kalsın takip etmem kolay olur. Bisikletim yol bisikleti bu arada o rota sahil kenarından yol bisikletine uygun mu acaba.

Yazın yaklaşık 20 gün Dikili-Bademli de olacağım sabah erken saatte Bademli-Ayvalık turları yapmayı planlıyorum mesajım burada kalsın takip etmem kolay olur. Bisikletim yol bisikleti bu arada o rota sahil kenarından yol bisikletine uygun mu acaba.
buradaki arkadaşlar(Ayvelo) grup halinde dikiliye gittiler bir süre önce, uygun olduğunu düşünüyorum o yüzden... her çarşamba ve pazar olarak organize ediyorlarmış bir de gezilerini, ben de yavaş yavaş keşfediyorum.

Bademlide evim var. Oralari avucumun ici gibi bilirim. Bisiklette çok sürdüm oralarda. Bisiklet icin gayet uygun. Dikili ayvalik arasi biraz sıkıcı ve yazin o otoyol öylebir sicak oluyorki resmen ateşte sürüyorsun. Onun icin surusleri cok erkenden gunes cikmadan bitirmek lazim. Bademli dikili arasi çok güzel. Bademli denizköy candarli rotasi efsane. Tirmanis yapmak isterseniz bademliden merdivenköy tirmanisi var. Yüzde 7 400metre civari bir yokus. Erken saatlerde yollar nerdeyse bomboş. Temiz yollarda var soguk asfaltta 30mm 32mm lastik kullanirsaniz rahat edersiniz.

Isterseniz rotalari paylasabilirim sizinle. Ayrica bademliye giderseniz 2 saatlik mesafede manisa spil dagina ugrayin kesinlikle. Turkiyedeki en dandik asfalta sahip ama en büyüleyici rotadir kendisi.

Son düzenleme:
Dikili sahilinden Altınova’ya olan yol sürüş için uygun. Ayrıca daha tempolu bir sürüş için Çanakkale-İzmir karayolunda şerit içi ve şerit dışı asfaltı ayıran yol boyunca tırtıklı bir sınır çizgisi var ve şerit dışındaki bölüm de oldukça geniş. Biz ailece Ayvalık-Dikili, solo olarak da Ayvalık-Foça sürüşleri yaptık . Yokuşsuz, kaymak asfalt ve keyifli bir rota. Ancak Dikili’den İzmir yönüne sürecekseniz Dikili- Bergama arasında sürekli kafadan esen sert rüzgarlar oluyor. Tarlaların içinden (yol soğuk asfalt) kestirme yoldan Yenikent’e çıkmak daha kolay. IMG_1217.jpeg

Geri