Scudo Sports

Ayvalık Katlanır Bisiklet İnsanları Buluşması 1. Gün

Velespitli Seyyah

Keşfetmek Güzeldir...
Tepki
1.640
İsim
Sabri
Bisiklet
Carraro
Ayvalık Katlanır Bisiklet İnsanları Buluşması 1. Gün

Velespitli Seyyah'tan herkese merhaba bisiklet dostlarım; Bu yıl 3'üncüsü düzenlenmiş olan Ayvalık Katlanır Bisiklet İnsanları Buluşmasına Carraro Flexi 121 katlanır bisikletim ile katıldım ve çok eğlendim. Sizleri de unutmayarak aksiyon kameram ile güzel görüntüler yakaladım ve bu görüntülerden 2 bölümlük tur videoları hazırladım. İlk bölümü izlemek için çayınızı yada kahvenizi alın ve bu eğlenceye ortak olun.

---------------------------------------------------- TUR VİDEOSU ----------------------------------------------------

------------------------------------------------- TUR FOTOĞRAFLARI ------------------------------------------------

211899 dosyayı görüntüle

Çağdaş Evliya Çelebi yani Hasan KASAPOĞLU ve eşi ile beraber dün bandırmadan araç ile yola çıktık ve gece saat 23:30 civarı Ayvalık Çamlık Kamping'e ulaştık. Geldiğimiz gibi hemen çadırlarımızı kurup dinlenmeye çekildik. Ertesi sabah çok güzel bir sabaha dinç bir şekilde uyandım ve buluşmaya gelen diğer katılımcı arkadaşlar ile tanışma ve sohbet etme fırsatı yakaladım.

LRM_EXPORT_10986067205854_20190630_072134927.jpeg

Katılımcıların bir kısmı ile tur öncesi kahvaltı yapmak istedik ve ortak bir karar sonucu Ayvalık tostu yemek için Ayvalık merkezde bulunan Tostçular çarşısının yolunu tuttuk. Burada rastgele bir mekana oturduk ve herkes siparişini verdikten sonra muhabbet eşliğinde güzel bir kahvaltı yaptık. Tost ve ayrana toplam 15 TL verdikten sonra tekrar kampinge doğru yol aldık.

211901 dosyayı görüntüle

Ayvalık Katlanır Bisiklet İnsanları Buluşmasında toplam 7 kişiydik ve kahvaltı sonrası son hazırlıklarımızı yaptıktan sonra bisikletlerimizle birlikte ilk günün rotasını pedallamaya başladık. İlk gün Ayvalık merkezden pedallayarak Alibey Adasına yani Cunda Adasına geçecek ve sonrasında Taş Kahvede yemek, içecek molasının ardından Duba Plajında deniz keyfi yapacaktık.

LRM_EXPORT_11152702484696_20190630_072421562.jpeg

Alibey adasına keyifli şekilde pedallarken herkesin gözü bizlerin üzerindeydi. Bu kadar katlanır bisiklet ile tur yapan bizleri görenlerin tepkileri oldukça hoştu. Alibey Adasına geldiğimizde meşhur tarihi un değirmenlerini de görmek istedik ve bir kaç tırmanışın ardından buraya ulaştık. Daha önceden Biga - Antalya Kamplı Bisiklet Turunda da buraya gelmiştim ve buranın atmosferi beni büyülemişti.

LRM_EXPORT_11724746078072_20190630_073353606.jpeg

Tarihi Un Değirmeninin ön tarafından manzara her zaman ki gibi muhteşemdi. Buranın tek kötü yanı çok fazla rüzgar almasıydı.

211905 dosyayı görüntüle

Tarihi Un Değirmeninden çıktıktan sonra Alibey Adasının renkli sokaklarına kaybolduk. Evlerin önünde rengarenk çiçekler olan bu evlerin kapıları ve pencereleri de özenle boyanmıştı. Sokaklarda ilerlerken kendimi sanki zamanda geriye gitmiş hissediyordum.

LRM_EXPORT_11938018907522_20190630_073726878.jpeg

Sokakların her biri farklı güzelliklere ev sahipliği yapıyordu ve bazı evlerin duvarlarına yukarıdaki gibi güzel resimler yapılmıştı. Örneğin burasını rastgele geçerken keşfettik.

LRM_EXPORT_24149728407424_20190630_175023388.jpeg

Rengarek sandalyeleri olan butik bir kafe.

LRM_EXPORT_24202931750372_20190630_175116602.jpeg

Alibey adasının tarihi rengarenk sokaklarında yürüdükten sonra sahile indik ve buranın en meşhur kahvecisi olan Taş Kahve isimli mekana oturduk.

LRM_EXPORT_25324744460726_20190630_180958415.jpeg

Mekan oldukça dolu olmasına rağmen güzel bir masa bulduk ve siparişlerimizi verdikten sonra muhabbetimize devam ettik.

LRM_EXPORT_24267766493889_20190630_175221437.jpeg

Taş Kahvenin tarihinden biraz bahsedecek olursam; Taş Kahve Neo-Klasik mimari yapısı, Sarımsak Taşından duvarları, geniş camlı pencereleri ile Cunda Adasının merkezinde büyük bir ihtişamla yükselir. Birçok insan için Taş Kahve Cunda, Cunda Taş Kahve Demektir. Cunda’ya gittim dediğinizde mutlaka sorarlar “Taş Kahveye Gittin Mi” Cevabınız “Evet” ise başka bir soru gelir “Kahve İçtin Mi” Zaman içerisinde Cunda turizm sektöründe geliştikçe Taş Kahve adeta Cunda’nın simgesi haline gelmiştir.

LRM_EXPORT_24312213038612_20190630_175305884.jpeg

Taş Kahve Cunda misafirlerinin, yerlilerin, balıkçıların, ihtiyar delikanlıların buluşma noktasıdır. Kapısından içeri girip yüksek tavanlı Taş Kahvenin kokusunu içinize çektiğinizde, kendine has kokusu adeta sizi sarar. Taş Kahve gururludur, ağırbaşlıdır, kendine has bir olgunluğu ve mütevazılıği vardır. En az 150 yıldır zamanın ve doğanın acımasızlığına inat ayakta kalmayı başarmıştır. Sizi misafir ettiği gibi sizden sonraki Cunda dostlarını da ağırlamaya devam edecektir. Rumlardan kalma bu tarihi atmosferde kahvenizi yudumlarken farkında olmadan taş kahvenin bu eşsiz gururu gelip sizi ele geçirir. Kahveniz bitip gitme zamanı geldiğinde karşınızdaki Denizler Güzeli Ege’ye bu gururla başınız daha bir dik bakarsınız.

LRM_EXPORT_24421881040653_20190630_175455552.jpeg

Taş Kahveden çıktıktan Sonra Duba Plajında deniz keyfi yaptık. Denize girmek isteyenler denize girdi, girmek istemeyenler ise tesisin kafeteryasında soğuk içeceklerini keyifle yudumladı. Deniz keyfinin ardından tekrar aynı yolu pedallayarak Çamlık Kampinge geri döndük.

LRM_EXPORT_24460564023243_20190630_175534235.jpeg

Kamping'te duşumuzu aldıktan sonra akşam yemeği için dışarı çıktık ve geleneksel ev yemekleri yapan bir mekana gittik. Burada bir güzel karnımızı doyurduktan sonra Ayvalıkta yaşayan diğer bisikletli dostlarla buluştuk.

LRM_EXPORT_24542374670816_20190630_175656046.jpeg

Bromton bisikleti ile bizi Ayvalık sokaklarında gezdiren Fatih ÖZDAMAR'a da teşekkürlerimizi sunuyoruz.

LRM_EXPORT_24498775493905_20190630_175612446.jpeg

Dostlarımla Ayvalık sokaklarında çekilmiş olan hatıra fotoğrafı.

LRM_EXPORT_24647230895099_20190630_175840902.jpeg

Instagram pozları vermeyi de unutmadım tabi ki.

LRM_EXPORT_24826140797010_20190630_180139812.jpeg

Gece saat 23:00 civarında Çamlık kampinge geri döndük ve dostlarla oturarak günün değerlendirmesini yaptık. İlk gün ben oldukça eğlenmiş ve yeni insanlar tanımanın mutluluğunu yaşıyordum. Katlanır bisikletin genel olarak verdiği apayrı bir hava vardı ve sosyallik açısından kullanıcısına eşsiz fırsatlar yaratıyordu. Yani yeni insanlar ile çok kolay şekilde tanışabiliyor ve bilgi paylaşımı yapılabiliyor.

LRM_EXPORT_24748803242299_20190630_180022474.jpeg

Ve artık günü sonlandırmanın vakti gelmişti. Herkes çadırının yolunu tuttu ve yarın ki rota için güzelce dinlenmeye çekildi.

Ayvalık Katlanır Bisiklet İnsanları Buluşmasının 2. Gününde Şeytan sofrasına ve oradan da Badavut plajına macera dolu bir tur yapacağız. Bir sonraki tur yazım da görüşmek üzere dostlarım...

Biga - Bandırma Katlanır Bisiklet Turu : (link)

Sosyal Medya Hesaplarımı Takip Etmeyi Unutmayın

?YouTube: (link)

?Facebook:(link)/

?Twitter: (link)

?Instagram:(link)/

?Strava : (link)(link)

Scudo
Çok güzel bir faaliyet olmuş, paylaşımınızı takibe aldım. Önümüzdeki yıl iki arkadaş 23 Nisan tatilinde bir benzerini Midilli'yi de kapsayacak şekilde yapmayı planlıyoruz. Bir aksilik olmazsa katlanır bisikletlerimizle yapacağız.

Kim demiş katlanır bisikletle tur yapılmaz diye. Tebrik ederim.

Çok güzel bir faaliyet olmuş, paylaşımınızı takibe aldım. Önümüzdeki yıl iki arkadaş 23 Nisan tatilinde bir benzerini Midilli'yi de kapsayacak şekilde yapmayı planlıyoruz. Bir aksilik olmazsa katlanır bisikletlerimizle yapacağız.

Teşekkür ederim, katlanır bisiklet çok farklı bir olay ve aşırı zevkli ayrıca. Şimdiden keyifli turlar.

Bizimkisi ufak bir tur oldu ama katlanır bisiklet ile Türkiye'yi hatta dünyayı gezen kişiler de var. Kişi istedikten sonra her bisikletle iyi yada kötü tur yapabilir.

• Beğen
Tepkiler: Cevat_MD
Her video'na eklediğin hava çekimlerin beni benden alıyor Sabri. Emeklerine sağlık. Cuma akşamı Biga'ya gireceğim. Benide çekermisin :)

Turculuk farklı bir hissiyat, değişik bir haz, çözümsüz bir hastalık. Arzu edildikten sonra araç fark etmeksizin bir dünya yol katedilir. Yaklaşık 5 yıldır turculuk yapıyorum. Kendi fiziksel özelliklerim nedeniyle bu sözüne katılamıyorum. Katlanır keyifli, kıvrak, atik, zeki, çevik ve ahlaklı. Ancak 30-40 km anca tahammül ediyorum. Bir yerlere tırmanmak bir sıkıntı, inmek başka bir sıkıntı. Fabrikasyon yapısı gereği konforsuzluğu da ayrı bir sorun.

-Dişli yapısı gereği tırmanman oldukça zor. Yüklü halde hiç düşünemiyorum.
-Boy 190. Haliyle kiloda var. Ekstra yük alabilmek çok kısıtlı.
-Teker çapının küçük olması ve vfren sebebi ile frenlere olan güvenim neredeyse hiç yok. Çok kontrollü hareket etmek zorundayım.
-Yapısal mukavemetinin düşük olması sebebiyle ayağa kalkıp şöyle ağız tadıyla tırmanış yapamıyorum.

gibi gibi sorunlar sebebiyle katlanır ile bir turu hayal bile edemiyorum. Şehir içi ulaşımda keyifli yol arkadaşı benim için. İlişkimiz şimdilik bundan ibaret.

Not: Söylemlerim sadece kendi fiziksel özelliklerim sebebiyle yaşadığım tecrübelerimdir.

Yokuş tırmanma ile ilgili 14-34 dişli değişimini bir düşünün. Benim tırmanma ile ilgili sorunum bitti şükür : )

Her video'na eklediğin hava çekimlerin beni benden alıyor Sabri. Emeklerine sağlık. Cuma akşamı Biga'ya gireceğim. Benide çekermisin :)

Turculuk farklı bir hissiyat, değişik bir haz, çözümsüz bir hastalık. Arzu edildikten sonra araç fark etmeksizin bir dünya yol katedilir. Yaklaşık 5 yıldır turculuk yapıyorum. Kendi fiziksel özelliklerim nedeniyle bu sözüne katılamıyorum. Katlanır keyifli, kıvrak, atik, zeki, çevik ve ahlaklı. Ancak 30-40 km anca tahammül ediyorum. Bir yerlere tırmanmak bir sıkıntı, inmek başka bir sıkıntı. Fabrikasyon yapısı gereği konforsuzluğu da ayrı bir sorun.

-Dişli yapısı gereği tırmanman oldukça zor. Yüklü halde hiç düşünemiyorum.
-Boy 190. Haliyle kiloda var. Ekstra yük alabilmek çok kısıtlı.
-Teker çapının küçük olması ve vfren sebebi ile frenlere olan güvenim neredeyse hiç yok. Çok kontrollü hareket etmek zorundayım.
-Yapısal mukavemetinin düşük olması sebebiyle ayağa kalkıp şöyle ağız tadıyla tırmanış yapamıyorum.

gibi gibi sorunlar sebebiyle katlanır ile bir turu hayal bile edemiyorum. Şehir içi ulaşımda keyifli yol arkadaşı benim için. İlişkimiz şimdilik bundan ibaret.

Not: Söylemlerim sadece kendi fiziksel özelliklerim sebebiyle yaşadığım tecrübelerimdir.

çok güzel olmuş tebrikler

bu arada Ayvalık'ın rumcadaki adı kelime açılımı olarak rüzgarı bitmeyen şehir manasına geliyor
yani o bölgede rüzgardan şikayet edilmez :)) tadını çıkarın

• Beğen
Tepkiler: Velespitli Seyyah
Özledim oraları.. Dikili'de oturuyor benim aile, ziyarete gittiğimde kesin Ayvalık'a da giderdim..

Bu arada katlanır bisiklet turları vs takip edebileceğim bi hesap var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: Velespitli Seyyah
çok güzel olmuş tebrikler

bu arada Ayvalık'ın rumcadaki adı kelime açılımı olarak rüzgarı bitmeyen şehir manasına geliyor
yani o bölgede rüzgardan şikayet edilmez :)) tadını çıkarın

Rüzgar da olsa keyifli bir tur oldu. Bizler için sıkıntı yok ?

Özledim oraları.. Dikili'de oturuyor benim aile, ziyarete gittiğimde kesin Ayvalık'a da giderdim..

Bu arada katlanır bisiklet turları vs takip edebileceğim bi hesap var mıdır?

Katlanır Bisiklet İnsanları Facebook grubundan takip edebilirsiniz.

Geri