Aynı haritada zaar gibi dolanıp durmak

Obsrn

Üye
Kayıt
7 Mayıs 2018
Mesaj
64
Tepki
171
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Carraro
Bugün yine aynı güzergah üzerinde bisiklet sürerken garip bir aydınlanma yaşadım dostlar. Bu caddeden bir yıldır kaçıncı kez geçiyorum acaba diye kendi kendime sordum. Kilometre saatinin toplam kilometre bölümüne bakınca neredeyse çığlık atıyordum. Toplam 2873 kilometre olmuştu. Ben o kadar kilometre boyunca alemin en büyük keriziymişcesine aynı yollarda zaar gibi pedal çevirmiştim. Ne yeni bir şey keşfetmiş, ne de performans sürüşü yapmadığım için spor namına bir şey yapmıştım. İkinci kez gidilmesine hiç gerek olmayan bir yolda, Allah bilir kaçıncı kez suratıma karşıdan esen rüzgarla cebelleşerek pedal çeviriyordum. Kafamın içinde "Abi Amsterdama iki gün yeter, üç gün fazla", "Parise ikinci kez gitmem abi hiç gerek yok" gibi profesyonel olarak gezen arkadaşlarımdan duyduğum cümleler yankılanmaya başladı. Ulan adamlar koskoca ülkeye üçüncü günü çok görüyor, sen aha bu içinde hiç bir ilginçlik olmayan yolda 2873 kilometredir gidiyorsun.

Deniz bile yok lan deniz olsa bari insanın içi açılır azcık diye düşündüm, öndeki arabanın boğazıma doldurduğu eğzoz dumanı yüzünden öksürerek. Bu gidiş geliş toplam on kilometrelik yol için "Bu yola 2873 km yeter abi daha fazlasına gerek yok" derken hayal ettim kendimi, Ulan Truman Show'da olsam hayatımın bir stüdyoda geçtiğini zerre fark etmez keriz gibi stüdyonun içinde ölüp giderdim heralde, ayda yaşayan şerefsiz halime acır, biz sana şaka yaptık kardeşim burası düzmece sen de zerre uyanmadın mevzuya, iyi gerizekalı çıktın diyerek kapıyı açar, hadi var git yoluna derdi. Gerçekten benim yolum yol değildi.

En kısa sürede buna bir son vermeliydim. Hemen eve gelip, 2873 kilometre boyunca dümdüz kuzeye gitmiş olsam acaba nereye kadar giderdim diye düşünerek, Google earth'de en kuzeyi hedef alıp bir güzergah çıkardım sonuç gerçekten de korkutucuydu. Dümdüz kuzeye gitseydim Göteborg'a kadar gidebiliyordum ama onun yerine bu dandik yolda heba etmiştim bu kadar kilometreyi. Bilmiyorum dostlar bir daha bu yolları aynı hevesle yürür müyüm?

188228
188233
 
Scudo
Kayıt
29 Aralık 2017
Mesaj
36
Tepki
106
Yaş
29
Şehir
Hatay
İsim
İlker Durmaz
Bisiklet
Bianchi
Ne desen haklısın hocam ama imkan olmayınca insan ne yapsın. Yine de adacık gibi bir yerde yaşamıyorsanız bence alternatif rotalar oluşturulabilir. Hani diyorlar ya güvenli alanınızdan çıkmaktan korkmayın diye, bizimkisi de o olay işte. Truman Show muhabbetine kahkahayı bastım bu arada, şahane bir sitem yazısı olmuş :D
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Harika bir özeleştiri olmuş bence herkes yüzünde tebessüm ile okumuştur. Aynen anlattığınız gibi bir çoğumuz o kısır döngünün içindeyiz o kadar kuzeye pedallamak için ilk önce iyi bir boşanma avukatı bulmak lazım? gerisi olur gider. Ben o Google’da öyle çok rotalar çıkardım ki ☹ Avrupa’yı karış karış gezdim.
 

ahsen2

Üye
Kayıt
18 Eylül 2017
Mesaj
42
Tepki
76
Şehir
antalya
Bisiklet
Diğer
Ben sizden şanslıyım, Alanya sahil yolunda hergün bisikletle 10 km gidip geliyorum. Kışın değil de, yazın çok iyi oluyor. Sıkıldığım anda durup tek yapmam gereken şey, denize girmek, yüzmek, sonra yola devam..
 
  • Beğen
Tepkiler: Triban

semihcelik

Üye
Kayıt
2 Haziran 2017
Mesaj
17
Tepki
17
Şehir
kocaeli
İsim
semih
Bisiklet
Giant
ben 40 bin km dir aynı rotayı hiç üşenmeden sürüyorum. halen burada bile kaç kere ciddi çukurlara düşüp maddi hasarların ucundan dönüyorum. böyle çok bilmedik yollara hevesli olan arkadaşlar kaçıncı kadroyu kırmıştır acaba. bilmediğin yollarda yerdeki çukurlara bakmaktan hiç bişeye bakamıyon. tabi bu yol bisikleti için geçerli. dolanma amaçlı zaten aynı yerlerden geçme. tempo tutmuyorsan dediğin mantıklı. ben daha önce sürmediğim yerde nabzım çok düşüyor. nabzı yükseltirsem ben çukura düşüyorum.
 

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.964
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hep aynı rotadan ben de sıkıldığım için ortalama 2500 km sürecek ''Trans Anatolia Bike Race'' a katılacağım. ((link) )Hopa'dan Samsun'a, Samsun'dan Çanakkale'ye,Çanakkale'den Kemer'e kadar yarışmak monotonluğu kırmak için yeterince güçlü bir meydan okuma olacaktır.
Yarış için hazırlıkta bile farklı farklı rota seçmek zorundayım.
Buca çıkışlı olmak üzere
Karşıyaka
Urla
Foça
Aliağa
Çeşme
Manisa
Aydın
Hatta Denizli
Bazen biraz da macera aramak gerekiyor ki hayatımıza renk gelsin.:harika:
 

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
İstanbul'da yaşarken ben de bir noktadan sonra aynı şeyleri düşünmeye başladım. Bostancı'da oturuyordum ve sahil yolu, çıktığımız bütün turların başlangıcını ve bitişini oluşturuyordu.
İlk önce sahil yolunu es geçecek rotalar hazırlamaya başladık. Şile'ye, Ağva'ya, ya da kuzeydeki köylere araba ile gidip oralardan sürmeye başlıyorduk. Hafriyat kamyonları, yolda sürdükten sonra dağ bisikletinden daha fazla pislenen bisikletler, formadan çıkmayan beton çamur karışımı lekeler... Artık arabayı Kartepe'ye, Uludağ'a yakın köylere park edip oralarda bisiklet sürüyorduk.
Tabi evden ne kadar uzaklaşırsak, bisiklete binme sıklığımız da o kadar azalıyordu.

Maalesef İstanbul ya da diğer büyük şehirler için kaçınılmaz son bu.
 

Obsrn

Üye
Kayıt
7 Mayıs 2018
Mesaj
64
Tepki
171
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Carraro
Bu yazı tamamen mizah amaçlı olarak, abartılarak yazılmıştır. ? Bisiklet harika bir hobidir. Nice 2873 kilometreye...

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı

C.Koc

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Temmuz 2014
Mesaj
980
Tepki
1.085
Şehir
Marmaris
İsim
Cem
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ben kocaelindeyim burda alternatif rota bir hayli var tabi önemli olan bacaklar bunu kaldırır mı ? Değişik bir yer göreceğim dedin mi gidiş dönüş 100 km+ yı gözden çıkarıcaksın ve tabi tırmanışlarda cabası alıştık sanki ama :) ....
 
  • Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı

Atasoy

Terörü ve destekcilerini Lanetliyorum
Kayıt
1 Mart 2016
Mesaj
2.213
Tepki
12.347
Yaş
52
Şehir
antalya
İsim
ibrahim
Başlangıç
1977—78
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Kumluca ya gelin rota manyaği olursunuz. 4 yıldir turluyorum daha gidemedigim onlarca rota var.
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Eger maykıl jeksın veya muadili degilsen sana üzülerek şunu söylemek istiyorumki ömrünün en kıymetli 60 yaşına olan kısmının yılda 330 günü 20 km çapında bir alanda gidip gelmeyle geçecek. En geç 100 yaşında öldükten bir 50 yıl sonra kimse tarafından hatırlanmayacaksın. Aile nüfus örneğinde bir isim olarak kalacaksın. Maykıl jeksın öleceksın. Evet kötü bir espri oldu haklısın.
 

umutcelik

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Haziran 2016
Mesaj
1.507
Tepki
8.025
Şehir
Amsterdam
Bisiklet
Trek
Bunu kışın çoğu bisikletçi yapıyor, yapmak zorunda kalıyor hava ve yol koşulları yüzünden. 3 tane rotam var, ayni cemberin biraz genisletilmis hali. Bazen stravaya bakiyorum, kucuk olan cemberin segmentlerinden yilda 30+ gecis yapmisim. Bir yerden sonra dogal olarak bayiyor ayni yerde surekli donup durmak.

Ama bahar gelince degisecek isler. Surus yaptigim butun arkadaslar kisin oturup google maps uzerinden rota hazirliyor. Bu sefer de 4-5 saatten uzun surusler yuzunden hanim ile papaz oluyoruz.
 

Dosyalar

historiyst

Pedalşör ;)
Kayıt
23 Temmuz 2008
Mesaj
986
Tepki
1.014
Şehir
MANİSA
İsim
Murat Hoca
Bisiklet
Giant
Çoktandır nerdeyse standart hale gelmiş olan birkaç rotam var o minvalde geziyorum ...
 

cazci

Dört Mevsim Pedal...
Yönetici
Kayıt
25 Kasım 2015
Mesaj
4.067
Tepki
17.272
Yaş
55
Şehir
BURSA
İsim
MEHMET CEM SAYGI
Başlangıç
1974—75
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Haritada Göteborg u görünce, az yukarısındaki Finlandiyalı arkadaşı anımsadım.Ne güldürdüydü bizi ama geçen yıl..