Scudo Sports

aynakolun olduğu yerden ses geliyor ?

yilmaz kaynak

Daimi Üye
Tepki
119
Bisiklet
Specialized
Aynakolun olduğu yerden gacır gucur sesler geliyor nedeni nedir acaba , özellikle yokuşlarda ve zorladığımda ses geliyor , bisiklet daha bir aylık ! ( giant roam 2 )

Scudo
Bende ilk başlarda hep bu sesi duyardım bisikleti sürmeyi biraz daha öğrenince sorun ortadan çözüldü vites ayarlarını iyi seçmek gerekiyor...

Bir aylık bir bisikletin donanım arızası vermesi ender bir durum. Genelde ilk aylarda hareketli parçaların gevşemesi normal. Üreticiler bu ekipmanları sıkarken bisiklette yük ve yol olmadığı için ilk bir kaç günden sonra bazı hareketli aksamlarda gevşeme olabiliyor. Bir alyan takımı alıp tüm donanımın tatlı sert bir sıkılıkda olmasını kontrol etmenizde fayda var.

• Beğen
Tepkiler: yilmaz kaynak
Aynakolu orta göbek miline bağlayan somun veya civataları ve pedalleri pedal koluna bağlanan kısımları sıkmanız gerekiyor.Yine aynı sorun devam ediyorsa;her iki pedalın kenarlarındaki kapakları açın,bir-iki damla motor yağı damlatın ve pedalleri elinizle bir süre çevirin.Yağ pedalın içindeki bilyalara ulaşmalı.

• Beğen
orta göbek de ses yapıyor olabilir. vidaları tekrar iyice sıkman lazım. birde yeni bisikletlerin zincir yağları çok toz topluyor. sistemi güzelce yıkarsan işe yarıyabilir.

• Beğen
bisikletçiye sordum toz kaçmıştır dedi , yağ damlatmak sorunu çözer sanırım. Birde pedalları falan sıktım ses azaldı.Yağı damlatınca sorun kalmıcak herhalde.

aynı sorun bende var bisikletçimöe sordun
m bilyeler kırılmış olabilie dedi :(

Geri