Scudo Sports

Aynakolu değiştireceğim yardım....

bcn17

Aktif Üye
Tepki
24
Bisiklet
Sedona
Sedona721 imde truvativ 3lü ön dişlim var. Bunu acera alivio veya deore nin 22-32-42 veya 26- 36- 48 likle degistirmeyi düşünüyorum. Sadece aynakol degisimi başka ek bir değişim gerektirirmi? (Zincir ..vb)

Merak ettiğim bir soru da şu;,alt 24 olan bir aynakoldan alt 26, üst 42 veya 48 olana gecince a antajım yada
dezavantajim ne olur? (Hız veya çıkışta)

Scudo
Siz ön de 11-32 disili oldugundan eminmisiniz ve bunu 3 ön dislim var demissiniz. 11-32 disli arkada olur benim bildigim. Aynakolda 11 alt disli olmaz.

Aynakoldan baska aynakol göbegide aldıgınız aynakol ile uyumlu olmalıdır. Eger truvativin göbegi uyuyosa yeni alıcanıza onuda kullanabilirisniz yoksa aynakolu göbekle almanız gerekir. Uyum konusunda bisikletiniz 8 li yada 9 lu yani sisteminiz kaclı ise onu uyumlu almanız yeterli olacaktır.

Dişli saysı kullanıcılara göre deişir aslında yüksek hızlara cıkıyorsanız eger ve suanda kullandıgınız en büyük dişlide pedallar bosa dönüomus hissi veriosa daha cok gitmek istiyosanız daha büyük bi dişliye gecebilrisniz. Suanda kullandıgınız dişlinin agarlıgından memnunsanız aynı almanızda yarar vardır.

Ön dişli büyüdükce agarlasır nekadar cok diş varsa yani okadar daha agarlasır pedal buda yüksek hızlarda yarar saglıyabilir. Fakat kondsiyonunuz cok yüksek degilse , yuksek hızlarda örnegin 35-40 üzeri hızlarda uzun süre kalmıosanız yani sadece anlık cıkıosanız 42-44 diş idealdir en büyük yaprak için ve mtb için.
Aynakolu deiştirin fakat dişli büyütmeyin derim ben 48 mtb ye fazla gelir bence.

Şunu anlamıyorum (cahilliğimden) . Tamam arka aktarici acera ile xtr mutlaka farkı var. Ama hareketli parcasi olmayan 3tane sabit yapragin diş sayisi ayni olduktan sonra ha shimano olmuş ha xtr olmuş farkı ne? (Agirlik kismini kabul ediyorum ama performans olarak ne farki var?

Göbekteki akıcılık farkı vardır cok asırı fark oldugunu bende sanmıorum ayrıca dayanıklılık farkı vardır cok daha fazla dayanıklı yamulmayan asınmayan hafif malzemeler kullanılır o yüzden agar yarıslar altında kullanılmak üzere üretilmiştir yani günlük kullanımda sizin fark edebilceniz bişe zaten yoktur. He bide görsellik var işte.

Gorsellik tamam, hafiflik tamam, göbek rulmanlı olunca tamam ama performansta ne yapar çözemedim valla.

@bcn17
Aynakollar
Tourney, altus, acera, avilio, dxr, deore, zee, slx, xt, saint, xtr her model aynakol'un kendine göre sürüş dinamiği vardır hiç biri, sürüş dinamiği olarak birbirlerine benzemezler, yapraklar aynı gibi görünsede diş şekilleri olsun kullanılan zincir olsun vs. Her model için farklılıklar göstermektedir. Sırf kaliteli olsun diye XTR almak yanlış bir harekettir. Bisikleti ve üzerindeki vites çekiş sistemini nerelerde kullanman gerektiğine karar verdikten sonra Shimano markasının sana uygun olan modelini seçmek daha mantıklıdır. İnce eleyip sık dokumak hem kesen için hemde sürüş konforun için dikkat etmen gereken hususlardır.

@BF Okuru
Demekki kullanmadan farkini bilemicez...

@bcn17
Aslında bilememek demiyelim, sen kullanım alanını belirlediğinde otomatikman alıcağın model ortaya çıkacak ve senin için en iyi performansı alıcağın bisiklet ortaya çıkmış olacak.

arkadaşlar yeni konu açmadan sorumu burada sormak istedim.
bisikletim 8'li sistem arka aktarıcı Alivio.

ön aktarıcım shimanonun en düşük modeli.
şu modelden (link) satın aldım ama henüz taktırmadım.

şimdi aynakol ve göbek almak istiyorum,
şöyle bir model (link) buldum. almak istiyorum.
şu anda aynakol 28*38*48, linkini eklediğim model 26*36*46.
aynakol 3. dişliyi zaten kullandığım söylenemez.

ne tür bir göbek almam gerekir, bu aynakol şu anda mevcut aynakolumla (oranları ve diğer faktörler açısından) ne fark yaratır?

yoksa deore aynakol 26*36*48 oranlı bu model (link) daha mı çok işimi görür.

orta göbek tavsiyelerine açığım.

yardımlarınızı rica ederim.

ilk linkteki yol bisikletleine daha uygndur kare milli göbekler kullanılır (link) surdakiler gibi.

Digeri ise mtb agarlıklı aynakol deorenin göbegi hallowtech tir (link) su linktekilerden kullnılır mtb kullnıosanda üstelik en üstdişliye ihtiyac bile duymuosan daha ufak dişliye sahip aynakol alman daha makbuldur ozaman belki 3. ye de ishtiyac duyarsın daha aktif kullnırsın yani 22-32-44 yada 22-32-42 gibi bişe alman hem fiyat olarak daha uygundur hemde kullanım olarak sana daya uygundur. (link) oda su olabilri ve sanırım bunlar göbekle birlikte satılıor bu sitede.

• Beğen
Tepkiler: aertan
bisikletim trek fx şehir tur bisikleti 28" teker boyu.
48 diş 3. aynakola yalnızca yokuş inişlerinde geçiyorum, düz yolda 36 diş ortada ve ruble 4-5-6.

yokuş çıkarken aynakol 1. dişliyi kullanıyorum.

oranları 22*32*42 (veya 44) kadar düşürmek istemiyorum, daha kaliteli ve akıcı modele geçmek istiyorum.

bunun araştırmasındayım.

sağolun.

mtb deilmiş zaten anladım tur bisikletindetabiki düşürmeyin ben yanlıs anlamısım . Kalite için bu hallowtech göbekler epey kaliteli ama aynakol konusunda bişe diemicem ozaman kolay gelsin umarım güel bişeler buursnuz

Geri