Scudo Sports

Aynakoldan gelen değişik ses

(link)

Aynakol vidalarını kontrol ettin mi?

"If you have aluminum chainring bolts, look for signs of cracking. The cracks can be very small and sometimes can be hard to locate. When in doubt, replace the bolts with stainless steel chainring bolts. "

Bir de şöyle bir yorum gördüm, zinciri çıkarıp sesin gelmediğini görmüş, zinciri değiştirmiş mesela.

"I experienced the same condition of having a "clicking" noise that seemed to be coming from the bottom bracket/crank arm area. I too always keep my chain clean an lubed. Removing the chain and turning the crank arms quieted the clicking noise. I inspected the chain and determined that there was a suspect link or two in the same spot. I bought a new chain, cleaned and lubed it, installed it and the clicking noise was gone. An easier fix than if it had been the bottom bracket or a chain arm that was the problem. You may want to try the same type of repair."

"clicking noise from chainring" diye aratınca bir sürü sonuç çıkıyor, denemek lazım, tek bir kaynağı yok sesin.

Scudo
Fakat bu ses pedala yüklenirken çıkıyor. Standa düz çevirdiğimde olmuyor. Zincir kaynaklı olmadığını düşünüyoryum. Eğer düzelmez ise kalkıp chainring vidalarını sökeceğim.

@:DDD
Bisiklet sıfır galiba..Eğer öyleyse,zamanla kesilebilir bu ses..Bende de aynı problem olmuştu,bisikletçiye götürdüğümde ''yeni bisikletin aynakolunu sökmeye gerek yok,zamanla kesilir bu ses'' dendi..Zamanla kesildi ama bu aralar yeniden başladı..:booo:
Her zaman değil ama..Bazen ses çıkıyor..Aynakolu yağlatmayı düşünüyorum artık..

Bisikleti ilk sürdüğümde yoktu. Fakat 2-3 sürüşten itibaren bu ses çıkmaya başladı. Çıkmaya başladığı anda dedim ki : "Aha bu dişli vidalarından geliyor." . Başka sebebi olamaz. Sıfır bisikletin de bilyaları kırık vs. değildir herhalde. Yarın halledeceğim. Kamyonumu bisikletçilerin eline bırakmayı düşünmüyorum.

Hiç ellemezseniz,1-2 ay sonra düzebilir..Zamanla bu bilyalar filan yerlerine oturuyormuş..Bir alışma süreci deniyor işte..

@:DDD Aman hocam iyice emin olmadan sökmeyin her yeri. Videoyu izledim bir şey söylemek zor ama yazdıklarınızdan yola çıkarak sesin pedaldan gelme ihtimali yüksek bence. Pedal rulmanına kaçan küçük bir kum tanesi yapabilir, öyle ise zamanla geçecektir. İlla sökecek iseniz pedaldan başlayın bence.

Beni de birçok kez bu şekilde aynakoldan gelen ses rahatsız etmiştir, ve ben de sizin gibi birçok yerden şüphelendim ama hepsi pedal kaynaklı çıktı. Bir de seleye oturup kalktıkça gelen bir ses vardı rahatsız edici. Sele raylarını yağladım, sele borusunu ve kadroya girdiği yeri temizledim falan azaldı tekrar başladı. Hep seleden veya bağlantı yerinden geldiğini düşünürdüm, sele borusuna gresleyince ses falan kalmadı.

• Beğen
Tepkiler: :DDD
Tahmin edebiliyorum.

Çaprazlamaya dikkat et, normal çevirirken ses çıkarmaz ama yük altında esnemeden dolayı dişliler zincire sürter ya da zincir aktarıcıya sürter. Hangi kombinasyonda ses çıkıyor ona dikkat et, ve kullanma.

Ayrıca:

Seleye bak, aynakoldan geliyor sandığın ses titreşimle iletilmiş olabilir. Bazen gidon oynar, bazen sele, ama kadro titreyerek başka yerden çıkarır sesi.
Cebindeki anahtar, bozuk para yüzünden boştan yere bisikleti tamire götürüp getiren çok.

Aslında ses biraz azaldı diyebilirim. Şimdilik sıkmamaya karar verdim. Bakalım n'olacak.

Az bi tapa gaz hız yap bisiklet korksun senden sonra düzelir yola gelir :)

• Beğen
Hiz yapinca geliyor zaten :D

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Video çekip koyarsanız daha iyi önerilerde bulunabiliriz. 10k oldu neredeyse bisiklet ile şuan bir ses gelmiyor.

Hiç hoşuma gitmiyor ses fakat ses atacağım.

@:DDD Pedal kolunu alyan ile daha sıkı sıkmayı denediniz mi?

Tam 10 Nm sıktım. Önerilen değerdi.

7:58'den itibaren gelen sese benziyor.

@:DDD Yüklenince ses geliyorsa %90 pedal kaynaklıdır.Sadece krankı mı sıktınız ? Eğer sıkmadıysanız pedalları söküp tekrar diş kaptırmadan takıp iyice sıkın.

• Beğen
Sorun çözüldü. Gene pedal. :D

• Beğen
Tepkiler: efe.drngl
Geri