Scudo Sports

Aynakoldaki sorunu kim bilebilir?

Tık sesi öyle bi şeyki heryerden gelir sen ayna kol sanırsın ama yinede git bi bisikletçiye söksün baksın bi anormallik varmı diye

Scudo
Benim anlamadığım bir konu da bu yani aynakolu sökmek için gösterdiğim video da yer alan araçlardan başkasına mı ihtiyaç var mı ? Alyan anahtar ile sökünce sol kol çıkması gerekmiyor mu ?

FSA aynakolu daha sökme fırsatım olmadı ama Shimano'larda bir de kanca vardı aynakolu tutan.
FSA'da da var mıdır bilemiyorum ama bir bakabilirsiniz. Sol aynakolun en üst tarafında oluyordu Shimano'larda..

Eger bosluk yapmissa, vidalari yapistirici ile sabilrlemeniz gerekir. Ben sizin yerinize olsam aynakolu sökerim, icerideki bütün cikartilabilir parcalari yaglar göbegi yeniden sikarim. Sonra aynakaolun yatak ayar vidasini verilen tork degerinde sikar, sonra da sol kolu yine vidalri yapistirarak sabitlerim. FSA BB30 aynakol ben de kullaniyorum, ayni sesler benim de basima geldi, sebebi de tam sizin anlattiginiz gibi Sol kolun gevsemesinden idi.

Eger bosluk yapmissa, vidalari yapistirici ile sabilrlemeniz gerekir. Ben sizin yerinize olsam aynakolu sökerim, icerideki bütün cikartilabilir parcalari yaglar göbegi yeniden sikarim. Sonra aynakaolun yatak ayar vidasini verilen tork degerinde sikar, sonra da sol kolu yine vidalri yapistirarak sabitlerim. FSA BB30 aynakol ben de kullaniyorum, ayni sesler benim de basima geldi, sebebi de tam sizin anlattiginiz gibi Sol kolun gevsemesinden idi. Zaten aynakolu sökünce üzerinde asinma olup olmadigi görünür.

Edip' in yorumunu simdi gördüm ve ekliyorum. Hic bir kanca filan yok. Tipik Hollowtech! :) Sadece göbek vidasi kollari yataga bagliyor, boslugu aldiktan sonra sol taraftaki kolun iki vidasi sikilarak sabitleniyor.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
BB30 kadro göbeğinde sıkılacak dişli bölüm bulunmaz (alt bölümdeki resimde göbek yuvası görünmektedir) Sadace sağ ve sol bölümde bulunan boşluklara özel aparatla rulmanlar sıkıştırılarak takılır.

- Öncelikle sol tarafdaki vidayı açınız ve sol kolu çıkarın.
- Diğer tarafdaki aynakol bölümü kendinize doğru çekiniz, kolay şekilde çıkacaktır.
- Her iki tarafdaki rulmanları elinizle kontrol ediniz, dönüşlerde sapma var mı, eğer rota dışında dönüş yapıyorsa içerideki bilyeden bir veya daha fazlası zarar görmüş olabilir, rulman üstündeki kapağı itinayla maket bıçağı ile açıp kontrol ediniz, bir sorun yoksa hazır açmışken biraz gres sürerek tekrar kapağı yerine takınız.

- Göbek içindeki; alt bölümdeki resimde görünen rulmanların dayandığı destek çelik halka aparatlar zarar görmemişse, (ki sanki bana biraz öyle gibi geldi!) gerekli tork değeriyle aynakolu takarsanız normal, oynama yapmadan kullanmanız gerekir.

http://s29.postimg.org/mgqmtmtyf/bbt39_778b.jpg

- Rulmanları yuvadan çıkarıp kontrol etmek: Rulmanlar özel aparatla çıkartılır/takılır ve çıkarması/takması özenli olmayı gerektirir.

Ek bilgi : https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=111044&p=1416758&viewfull=1#post1416758

• Beğen
Tepkiler: erdem arda
Aynakolumun resimlerini de atıyorum, bakın arkadaşlar ben mi yanılıyorum ortada ki vidayı söktüm zaten. Başka da vida gözkmüyor. Shimano'lar da olduğu gibi küçük parça yok bu kollarda.
(link)
(link)
(link)

@Yılmaz Uyar
Kolların kolayca çıkması gerekirken daha kolları çıkartamıyorum. Gelmiyor geri sol kolda sağ zaten sol çıkmadan gelmiyor.

@ihtiyar
Sol kolun ortası dışında hiç bir vida yok onu da çok kolay şekilde çıkartttım resimlerde de gösterdim. Fakat sol kol hala gelmiyor onun da resmi var. Onu tutan vida, klips,kama yada başka bişer göremiyorum.

@Hasan SAYLIK

Hasan bey, çıkarttığınız ve elinizde tuttuğunuz üzeri yivli parçanın 1-2 daha yakın plan ve önden fotosunu koyabilir misinz? Aklıma bir şey geldi ama emin olamıyorum.

@Onur Kuzik
Onur Bey kötü haber verecek gibi konuştunuz ? :)
(link)
(link)

@Hasan SAYLIK

Çok kötü bir haber değil, ama eğer yanılmıyorsam durum şu ki; bu parçayı çıkartarak aynakolun sol kolunu yerinden çıkartamazsınız. Çünkü bu parça "self-extracting bolt" adı verilen parça değil.
Self-extractor adı verilen parça ortadaki 8'lik allen çevirilerek çıkartıldığında dıştaki uzun halka üzerinde yer alan yivler sayesinde sol kolu da beraberinde çıkartır.
(link) göreceğiniz self-extractor'ın sağ ve solundaki 2 küçük delik kullanılarak çıkartıldığında vida yerinden çıkar ancak kol yerinde kalır. O 2 küçük delikte (link) kullanılarak sıkılır veya gevşetilir.
Tahminimce sizin ayna kolunuz aynakol aparatı ile takılmış ve üzerine bu vida konmuş. FSA ya küfür edebilirsiniz :) Bu vidanın görevi sadece aynakolu sabit tutmaktır.
(link) alıp, oraya takıp, ortasındaki 8'lik allen ile tekrar geri çıkartırsanız, kolda beraberinde çıkacaktır, umarım :)
Şimdilik bisikletçiden çıkartmasını rica edin ama bir yandan ürünün siparişini mutlaka verin. Hayati bir parça olduğunu düşünüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Evet dikkat ettim de sol kol da yiv bulunuyor fakat oraya takılan bir vida yok sizin dediğiniz gibi o alet kazım anladım. Çok teşekkürler

@Onur Kuzik
Onur bey gerçekten çok teşekkürler büyük bir dertten kurtuldum izlediğim bir videoda dediğiniz parça vardı fakat gözden kaçmış. Zaten ramazan geldi, haftaya memlekete gidiyorum uzun süre bisiklet binemem, ayın 12 si de Fransa ya gidiyorum eksiklerimi ordan tamamlar parçaları da ordan alırım .

Rica ederim, yardımcı olabildiysem bende sizin kadar sevindim demektir, emin olabilirsiniz. Fransa için de şimdiden iyi yolculuklar...

Geri