Scudo Sports

Aynakoldaki Gıcırtı Sesi

Cemre Can Süral

Daimi Üye
Tepki
227
Bisiklet
Corratec
Merhaba sevgili forum dostları.Son zamandır aynakoldan gelen gıcırtı sesi beni rahatsız etmeye başladı.Ayağa kalktığımda ve kuvvetli bastığımda pedalı döndürürken ses daha da artıyor.Bisikletim bianchi slr 200 sora donanımlı yol bisikleti.Aynakol markasız gibi.Sorun orta göbekte olabilirmi.Sorunu nasıl çözebilirim ? Şimdiden Teşekkürler

Scudo
bu sorun bende de var. truvativ aynakol kullanıyorum. çözüm üretenlere şimdiden teşekkürler.

ben bisikletçiye sorduğumda göbekte boşluk var deyip tamir etmişti.

Sorun şurda Orta göbeğinizin bakımı gelmiş. İçine taş toprak yağmur suyu vb etmenler girmiş ve bu sesi çıkarıyor eğer bu değilse ozaman orta göbek bitmiş yada bilye kırılmış demektir.

Aynı sorunu bir kaç gündür yaşıyorum ama benim ki pedaldan olsa gerek çünkü gıcırtı sesi sadece sağ pedala yüklendiğimde geliyor. Tahminen pedal içerisine toz, kum vs kaçtı. Siz her iki tarafa da bastığınızda bu sesi alıyorsanız orta göbeği yağlamanız gerekebilir.

@Uğur Uslu
Merhaba, aynı sorun, sağ pedala basınca gelen gıcırtı bende de var.Sorunu nasıl çözdün yardımcı olabilirmisin?

Yokus yukarı ayakta sürerken bu gıcırtı sesi geliyor... Orta göbegi değiştirdim... Pedalları gresledim iyice sıktım.. Hala geliyor bu ses...

Ne yapmam gerekiyor baska.. Düz yolda ya da oturarak yokus cıkarken yok bu ses

Geri