Scudo Sports

Aynakol yaprak değişimi?

Baran Altilar

Aktif Üye
Tepki
104
Bisiklet
Scott
Merhaba arkadaşlar.Bisikletimin uzunca zamandır değişmesi gereken zincirini değiştirdim geçenlerde,bisikletçi arkadaş aynakol dişlilerinin iyice sivrildiğini ve artık yeni bi aynakol almam gerekebileceğini söyledi ama büyük dişlide herhangi bir yıpranma söz konusu değil haliyle komple aynakol değiştirmek yerine sadece küçük dişliyi değiştirebilme imkanım varmıdır varsa nereden nasıl temin edebilirim ve illa aynı dişli oranlarında mı olmalı yeni takacağım?
Bisikletim yol bisikleti aynakol 52-42 ve 2x8 vites sistemine sahip.

Scudo
Aynı dişli sayısında olmak zorunda değil. Alacağın yaprağın vida yerlerinin oluşturduğu çember yarıçapının ve kol sayısının tutması lazım.

Yeni bir dişli alacaksanız daha küçük bir dişli tercih etmenizi tavsiye edebilirim. 39 veya 38 gibi bir orandaki dişli, kullandığınız dişliye göre yokuşlarda hissedilir derecede rahatlık sağlar. Shımano aynakolların ölçüleri genelde aynıdır. Dişliniz bu marka ise temin etmeniz de zor olmayacaktir.

Yeni bir dişli alacaksanız daha küçük bir dişli tercih etmenizi tavsiye edebilirim. 39 veya 38 gibi bir orandaki dişli, kullandığınız dişliye göre yokuşlarda hissedilir derecede rahatlık sağlar. Shımano aynakolların ölçüleri genelde aynıdır. Dişliniz bu marka ise temin etmeniz de zor olmayacaktir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@shark_musti

Kesinlikle ihtiyacım olan şey daha küçük yapraklı bir dişli çünkü yokuş çıkarken canım çıkıyor resmen bu oranlarla:) umarım dediğiniz gibi kolay bulabilirim nette birkaç siteye baktım ama bu oranlarda shimano harici dişliye pek rastlamadım,cevaplar için teşekkürler.

52-42 kullandığım aynakol bu linkteki 34 yapraklı ürün işimi görürmü sizce yoksa 39 yapraklı mı almalıyım? (link)

Yeni konu açmak yerine mevcut benzer konuyu hortlatıyorum:

3'lü Shimano Alivio aynakolun ikinci yaprağı sürekli atlama yapıyordu, bisikletçiye gösterdim en çok kullanılan dişli neredeyse o olduğu için ister aynakolumu, istersem de direkt yaprağı değiştirebileceğimi söyledi.

Direkt aşağıdaki bağlantıdaki yaprağı alsam bunu taktırabilir miyim?

(link)[14]&sort=p.price&order=ASC

Bisikletim zaten satılık fazla masraf yapıp fiyatı yükseltmek istemiyorum. En azından atlama yapmasın yeter.

Yok mu fikir verebilecek olan?

@Cenk Akbulut

Bu işlemi yapabilir miyim? Soruyu tekrar dile getireyim.

Merhaba,

Aynakol'da ki orta dişlinin atlama yaptığından emin misiniz? Tüm vites geçişlerini tam olarak yaptınız mı? Yanlızca orta dişliye geldiğinde mi atlama yapıyor ? Atlama sorunu çoğunlukla ruble ve zincir kaynaklıdır, o yüzden sordum.

Verdiğiniz link'te ki dişli uyumlu değil. Aynakol'un tam modelini yazar mısınız? Veya bir resim.

@Cenk Akbulut

@ALİ@
IMG_20170729_151308.jpg
IMG_20170729_151403.jpg

Bisikletçi o yorumu yaptı, benim fikrim değil. Önceki ay rubleyi ve zinciri değiştirdim, hala devam ediyor. Bir tek aynakol ikincideyken oluyor, üçte ve birde istediğim kadar güç uygulayayım öyle bir şey olmuyor.

Aynakolun modeli de şu: Shimano Alivio, 44/32/22

Anladım Cenk Bey,

Kullanmanız gereken orta dişli 32T olmalı, sizin almanız gereken dişlinin kodu : Y1M098050 Bu kodla arama yapabilirsiniz.

@Cenk Akbulut

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
@Cenk Akbulut ben hiç denemedim, böye yapıp kullananları internette gördüm ama işe yaramaması için neden göremiyorum, elimde aynı sendeki gibi aşınmış orta yaprak var, son zamanlarda atlama yapıyordu, bisikleti tekrar topladığımda bahsettiğim işlemi uygulayıp sonucu göreceğim

Arkadaşlar yeni konu açmadım ama bir sorum var tiagra 4700 setli bir bisikletim var aynakol oranı 52-36 ben 52-34 yapmak istiyorum ön aktarıcı ile alakalı bir sorun çıkabilirmi ?

@Fırat Ç.

Ön aktarıcıyla ilgili sıkıntı çıkmaz. 52 dişliyi destekliyor. Muhtemelen yeni vites ayarı da gerekmez.

@10urr
Teşekkürler.

@10urr
Hocam verdiğiniz bilgi yanlış ürünü almadan önce satıcıyla irtibata geçip bilgi aldım ve aktarıcı maks. 16 fark destekliyor...

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
@Fırat Ç. tiagranın 4700e baktım erdoğanlarda 50-34 desteklediğini yazıyor sayfada dediğin gibi 16 fark en fazla

Merhabalar

Bisikletimin arka dişli ve zinciri değiştiricem pedal çevirirken boşa atıyor arada yaklaşık 8 yıllık parçalar haliyle değişmesi gerekiyor bu parçaların yanında aynakolun değişmesi gerekirmi değişmezse sorun çıkarırmı

Geri