Scudo Sports

Aynakol yaprağı değiştirmek

Cevaplar için teşekkürler. Ben 50-34(ma) ya da 52-36(mb)'yı kullanmayı düşünüyorum aslında. Seriyi bozup 53'ü 34 ile kullanma gibi bir gayem yok aslında.

@Spartiat aradaki farkın 16 dişli olduğu teknik bilgisini bilmiyordum teşekkürler.

@Semih Cavdar 52-34 kulağa çok hoş gelsede 1 atımlık kurşunumla o kombinasyonu maalesef deneyemeyeceğim.
Kararımın nokta atışı olmasını isterim, bir aksilik durumunda mental olarak çok etkilenirim.
52/34 yaptırdım aynakolu ve şıkır şıkır çalışıyor.

Scudo
Yeni mi yaptırdınız?
3 gün oluyor, hatta viteslerin geçişi 34 taktırmadan öncekinden daha iyi oldu yapan arkadaş hakkını verdi. Aynı oranı forumdan @Özcan 4 senedir kullanıyor ve bir kere zincir atması sorunu bile yaşamamış. Onun bisikleti ayarlayan arkadaş ayarladı benimkisinide.

3 gün oluyor, hatta viteslerin geçişi 34 taktırmadan öncekinden daha iyi oldu yapan arkadaş hakkını verdi. Aynı oranı forumdan @Özcan 4 senedir kullanıyor ve bir kere zincir atması sorunu bile yaşamamış. Onun bisikleti ayarlayan arkadaş ayarladı benimkisinide.
Hayırlı olsun, kullanışlı ise ne âlâ. Ben riske atmak istemedim, hem 52 dişli konusunda biraz muğlak kaldım.
50-34 yaprakları aldım dün geldi, montajını TL-fc16 sol pedal kolu sökme anahtarını alıp yapacağım bakalım.

105 R7000 52-36 olan aynakolu yaprak değişimi ile 50-34 yapmayı düşünmüştüm. Fakat 34 yaprak ürün açıklamasında aynakola farklı diş sayısında yaprak takılamayacağı anlamına gelen bir ifade vardı ve peşini bırakmıştım. R7000 için tecrübesi olan var mı?

"Uyumluluk:Sadece 34/50 Ayna kol da kullanılır."

105 R7000 52-36 olan aynakolu yaprak değişimi ile 50-34 yapmayı düşünmüştüm. Fakat 34 yaprak ürün açıklamasında aynakola farklı diş sayısında yaprak takılamayacağı anlamına gelen bir ifade vardı ve peşini bırakmıştım. R7000 için tecrübesi olan var mı?

"Uyumluluk:Sadece 34/50 Ayna kol da kullanılır."
52/36 olan yaprakları çıkarıp yerine 50/34 takabilirsiniz bir sorun olmaz.

52/ 34 yaparsanız ufak büyüğe yada büyükten ufağa geçerken güç dengesizliği artar. Yani çok yumuşar yada çok sertleşir. Değiştirmişken 2 yaprağı değiştirmek daha mantıklı. Ama durum yoksa 36 yerine 34 yapılır. Sadece yol uzadığı için ufaktan büyüğe bir tık yavaş geçer

Ben olmuyor diye biliyordum. Şuan beni aynakol yaprakları dürtüyor hadi bizi değiş diyerek :D
Shimano önermiyor ama oluyor. Hatta ben Specialized'in 52/34 dişli oranıyla bisiklet sattığını bile gördüm. Bugün bol tırmanışlı, inişli 100km üzeri bir sürüş yaptık, dolayısıyla vitesleri bayağı kullandım, geçişlerde ne bir ses oldu nede geçikme.

• Beğen
Tepkiler: makaram ve Özcan
Geri