Scudo Sports

Aynakol ve ruble değişimi

Sinan H.

Katip
Tepki
359
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba arkadaşlar, Sedona 331 ile Antalya Çanakkale arası yaptığımız turları daha önce forumda paylaşmıştım, bu turlar sonunda otobüsle dönüş olduğunda bisikletin otobüse alınması konusunda hep sıkıntı yaşandığı için katlanır bisiklet arayışındaydım ve dahon visc d18 in 2017 fiyatlarınin yuksek olmasi nedeniyle nihayet geotech fold up 20.1 aldim, uzerinde sora ekipman var 9lu 11/25 ruble ve 2li 42/52 170mm aynakol var

Sehirlerarasi turda rampalarda yüklü bir şekilde hangi ruble ile aynakol olursa benim için daha iyi olur, evet katlanır sehirici icin ideal ancak tur yapan arkadaşları görüyoruz ve performansa bagli olmakla birlikte uygun ekipman önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Scudo
@Sinan H. Ben tern link d8 kullanıyorum. Bu bisikleti almadan önce de amacım tur bisikletine dönüştürülecek bir katlanır bisiklet almaktı. ( Tabi dahon visc ilk bakılan ama fiyatından dolayı vazgeçilen bir bisiklet oldu.)
Bisikleti kullandıkça deneyimledikçe kendime göre yavaş yavaş değişiklikler yapmayı uygun gördüm. Bir süre hiçbir değişiklik yapmadan zorlu yollarda kullandım. Daha sonra bisikletin 52t olan tekli aynakolunu 44t ile değiştirdim. Ruble ise şu an 12-32. Bu değişim bile yeterli oldu. Hızı sevmediğim için gayet yeterli görünüyor.
Şu an oranlari sizinkiyle karşılaştırdığım zaman sizin bisikletin vites sayısı fazla olmasına rağmen benim bisikletin yokus için ekstra 3 vites fazlası olduğunu görüyorum.
Fazla uzattım :) Sizin için en uygun değişimin rubleyi 11-32, 11-34, 11,36, 12-32, 12-34 yada 12-36 ile degistirmek olduğunu düşünüyorum.

@nonsteril amacım tur zaten o yüzden hiç hız düşüncesi yok dediğiniz gibi zaten vites yüksekken ufak değişikliklerle tura hazirlamak ve yük varken işimi kolaylaştırması, aklimdaki ruble 11/34 veya 11/36 ama aynakolda kararsızım, fikriniz icin tesekkur ederim

Aynakolu değiştirmeye gerek yok. Ruble değişimi yeterli olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Sinan H.
konuyu bir ay sonra yeniden hortlatarak birşey sormak istiyorum;

2li 42/52 aynakol, 9lu 11/25 rubleyi > 53/39 veya 50/34 aynakol ile 9lu 11/34 veya 12/36 ruble yapmak
yada aynakolu 50/34 ile, rubleyi de 11/32 yapmak arasında dağlar kadar fark olur mu,

arka ruble 34e çıkınca aktarıcının da değişmesi gerekeceği için ve uzun bacak aktarıcı katlanırda 20' lastik mesafesi düşünülecek olursa problem yaratma ihtimali var mıdır? ayrıca aktarıcı da dahil olunca haliyle fiyat artıyor bu yüzden sizce 42/52yi 50/34, 11/25i de 11/32 yaparak rampalar için (ortalama %10 eğim) işimi görür mü (not performans önemli doğrudur ancak donanım olarakta yardımcı olması için)

Bende dahon mu p8 de 10 lu sisteme geçmek gibi bir düşünce var . 11-36 ruble takılır mi acaba arka aktarıci ne kullanabilirim ? Dahonu 10 lu sisteme donusteren yada donusturmek isteyen varsa öneri alabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Gökhanayhan
Geri