Scudo Sports

Aynakol uzunluğu ne olmalı?

Başka modelin de mi yok. Çıkma olarak bulursunuz ters yönlerde olduğu için görsel olarak sıkıntı yaratmaz o kadar zor bulunan model ise. Nedir modeli ?

Scudo
aynakol siparişi geçecektim iyi ki buraya bakmışım. şimdi kafam daha allak bullak oldu. 170e devam :D

Aslında o kadar karışık değil araba gibi düşünelim. Araçta enerji kaynağı olan yakıt aynı verimde yakıldığında size motorun ürettiği 2 performans değerini verir. Beygir gücü ve tork. Tork motorun 1 m de çevirebildiği yüktür aslında. Beygir de motorun ulaşabileceği maksimum hızı belirler. Aracın ulaşabileceği maksimum hız ise vites oranları ile belli olur.
Bisiklette olay nedir? Aynı kadans yada aynı viteste aynı bisiklet hızı için krank kolu uzadıkça daha düşük Torkla ama daha yüksek beygir gücünde çevirmeniz gerekir. Diğer yandan kok kısaldıkça daha fazla tork uygulayıp nispeten daha yavaş çevirseniz bile aynı kadans elde edilir.
Mantık olarak bir kaç sebep olabilir birincisi @Serkan Mıstınoğlu nun dediği gibi fiziksel sebepler. Bir diğeri koşulacak yarış tipi tırmanışlı zor bir parkursa yüksek tork uzun kol, düz yada - eğimde sprint yada hızlı yarışlar için daha kısa aynakol avantaj sağlar. (Aynı vites oranlarında ve aero duruş sürtünme vs ihmal edildiğinde)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Burada motor şanzıman uyumuna değinelim o zaman yeni başlayan torku düşük bacaklar için küçük aynakol 50-34 ve kısa pedal kolu ile 170 mm devirli fakat dizleri zorlamadan kadans=devir gidebiliriz.yada tam tersi torku yüksek bacak ile 53-39 aynakol 175 mm pedal kolu,arkada 11-25 gibi ufak bir kasetle az devirde yüksek hız alabiliriz. Burada biz motor olduğumuza göre, gücümüze uygun vites seti seçmemiz, aldığımız setin kalitesinden. Daha önemli hale gelir.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
yüksek kadansta çokta kötü değilim. ileride bazı projelerim olduğu için 3x11 sete geçicem. tork olayını zamanla aşarım. bisiklette herşeyin başı sağlıklı kas :)

Bu stok bisikletlerde olan aynakol uzunlukları ne ben riske atmayayım aynısını alayım direk şuanki bisikletim alur 700 boyun 1.80.

@Cesarisback çok büyük bir ihtimalle
S / XS beden için 170 mm, M beden için 172.5 mm, L / XL beden için 175 mm

Her zaman olduğu gibi yeterli bilgi verilmediği için tüm boyları yazdım, soru sorarken lütfen bilgi verin arkadaşlar :) Dikkate alınmaz yoksa sorularınız :kötü:

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Serkan Mıstınoğlu Saolun hocam ben butun hepsine ayni boy koymuslardir diye dusundum oyuzden belirtmedim boyu large kullaniyorum alistim bunun pedalina ama simdi medium beden bisiklet alicam bunda 172.5 alsam bir fark hissedermiyim 175 tavsiye edermisiniz.

arabalardaki tork ile aynı diye biliyorum

@Cesarisback M beden bir bisiklet alsanız ya 172.5 ya da 175 ile gelecek, farkı hissedemezsiniz. Bizler hissedemeyiz yani :)

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Bence tüm bedenlerde 172.5 kullanıyordurlar, niye uğraşsın adamlar :D Salcano gibi bir firmanın böyle ufak ayrıntılara takıldığını sanmıyorum :snzdglsn:

Benim aynakol 1 80 mi ne :D alirken sallamadim pek detaylari ehehe

Zaten uğraşmamak için 3 boy aynakol un orta boyunu takmışlar ne büyük nede küçük herkese eşit yanlız 39/52 büyük oluyor rampa da 34/50 olsa çok daha iyi olacaktı sanki millet 3000 tl lik bisiklet le yarışlara katılacak gibi 39/50, 11,24 sistem kullanmışlar.

@mustafa genç

39/52 olsa duramazdiniz, 36/52'dir o :eek:

@Serkan Mıstınoğlu
39/52 eminim salcano xrs 030 tiagra. Arkayı 12/30 yaptık da şimdi de önü 34/50 yapmam lazım aynakol 260 tl

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bİ hort diyeyim Şuraya
Yeni bisikletimde dişli oranları büyük onu biliyorum fakat ayna kol uzunluğunu nasıl öğreniceğim ?

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
Bİ hort diyeyim Şuraya
Yeni bisikletimde dişli oranları büyük onu biliyorum fakat ayna kol uzunluğunu nasıl öğreniceğim ?
Aynakolun, pedal monte ettiğiniz yerin hemen arkasında(bisiklet kadrosuna bakan kısımında) yazıyor.

Geri