Scudo Sports

Aynakol tavsiye - Acil

rakasum

Üye
Tepki
10
İsim
ulaş
Bisiklet
Sedona
Merhaba arkadaşlar bisikletime aynakol almak istiyorum ama uyumluluk konsunda sıkıntı yaşıyorum sedona 410 kullanıcısıyım üzerinde SRAM VIA 48/36/26T vardı ama bu oranlardaki aynakollar 9 lu sisteme uygun oluyor genelde bn nasıl bir aynakol almalıyım yardımlarınızı bekliyorum .

Scudo
Kare mil orta göbek tipinde, 8 vites uyumlu, yine 48-36-26 diş kombinasyonlu bir aynakol almanız gerekiyor.
Örnek olarak atıyorum böyle birşey alabilirsiniz:

79604 dosyayı görüntüle

(link)

(link)

Ben bir bisikletçide alıp, taktırmanızı öneririm. Orta göbek ile ilgili uzunluk kısalık sorunu yaşanmasın.

@Anonim hocam önerdiğiniz 48/38/28 bu ürüne baktmıştım ama bu oranlardan emin olamadım .Bulunduğum şehırde küçük bisikletçiler var bn internetten ürünü alıp onlarda takıtıracam genelde tamir işi yapıyorlar

@rakasum Uyum sorunu olursa orta göbeği de değiştirmeleri gerekebilir. Ellerinde orta göbek vardır herhalde :)

Dişli oranı önemli, şehir bisikletlerinde büyük aynakol tercih ediliyor genelde. Farklı oranlarda bir aynakol alınırsa zincir kısaltılmak zorunda kalır, ön aktarıcı ile uğraşmak vs gerekir. Bu oranların dışında bir aynakol almayın.

Geri