Scudo Sports

Aynakol sökme aleti hakkında

@JusTiMe olmazsın kardeşim muhakkak işine yarar diye dusunuyorum bisikletini görmeden bişey diyemem :) ama muhakkak o bisikleti birgün satıp farklı bir model yada yeni bir bisiklet edindiginde işe yarıyor o aldıgından bende 4 adet var :) zamanla dişleri sıyırıyor bozuluyor yenisini alma durumunda kalıyorsun.

Scudo
@Silent benim 1 kez işime yarayacak kendi bisikletim için :D alacağım bisiklet hollowtech II teknolojisine sahip onu da asla parçalarını ellemeyeceğim tek gidonu değiştireceğim bende olan 1 taneyle :D

@JusTiMe parçalarını ellemen gerekicek ama belli bir süre sonra o bisikletleri sonsuza kadar bakımsız sekilde üretmiyorlar benı yagla beni sev bana bak demeye başlar :)

Alet var yakınsan getir halledelim para falan verme sökmek için. Tekirdağ muratlıdayız biz

@TuTKuN 1080+tekirdağ kmsi= kaç km ise o kadar uzağım :D

@Silent @TuTKuN orta göbek artık sökülmüş halde :D söyler misiniz acaba bu göbekteki plastik parçası var ya çıkanı o göbeklerde birlikte satılıyor mu?

@JusTiMe Hocam resimde işaretli olan plastik şeylerden bahsediyorsan eğer, yeni göbek alındığında birlikte gelir.

@JusTiMe genelde oluyor cıkmacıdan almada herangi bi bisikletciden alabılırsın göbegin bilyalıysa bilya yataklarına bak aşınma cok yoksa aynı göbegı gresleyip tekrar takabılırsın kırmızı gress kullanmanı öneririm.

@EmirhanShn Soldaki parça aynen onu diyorum teşekkür ederim :)
@Silent İnternetten satış yapan adamdan alıyorum sıkıntı yok. Şayet benim onu alma amacım ne yazık ki mecburen octalink göbek uyumlu aynakol alacağım

@JusTiMe kardeşim çapını ölçtünmü? Bisikletine göbek uyar umarım ve umarım boyutuda kısa yada cok uzun gelmez keske bir kumpas edinip bir bisikletcide o göbegının boyutlarını ögrenıp öyle sipariş verseydin.

Arkadaşlar adamın elinde 121mm göbek olmadığından bana 126mmlik göbek yolladı benimkine taksam olur mu acaba?

@JusTiMe Olur. Tek fark mil uzunluğu eski göbeğe göre 5mm daha uzun olacağından aynakolun ve aynakol kolunun merkeze uzaklığı 5mm artmış olacak.

@EmirhanShn 122.5mm benimkisi :) orijinali şöyle resimcikler çektim sence nasıl olur
FILE0001.JPG FILE0003.JPG FILE0005.JPG FILE0008.JPG

@EmirhanShn aynen öyle bakalım çok yansıyacak mı acaba :D

Gördüğün üzere aynakolların uzunluğu böyle yansıdı bisiklete pekte sıkıntı yok gibi geldi banaFILE0005.JPG FILE0006.JPG

@EmirhanShn
Lutfen olur diyerek yanlis bilgiler vermeyelim. 1. gelen göbek yanlis o aynakola nasil olacak ikincisi orjinalindan daha uzun göbegin eksilerini isterseniz googlede bir arastirin bakalim neler cikiyor ortaya.

@JusTiMe

Emre sana gelen göbek octalink ve malesef senin aynakol o göbege olmuyor. Senin bisiklete karemil göbek lazim. Arti olmus olsada her iki tarafin 2,5mm daha uzun oldugu icin sürerken daha cok güc sarf etmen gerekecek ve en kötüsüde zincir hattin bozularak daha cok sürtünme olacak, buda zincirin ve rublenin ömrünü yariya indirecek. Bisikletin akisida azalarak kullaninca seni daha cok yoracak.
Kisa ve öz söyleyecek olursak sana gelen göbek 1. octalink oldugundan kesin olmuyor 2. ise orjinali 121mm ise yine 121mm göbek alman gerekiyor.

@Murat Cömez Murat abi o en son mesajımdaki aynakol falan arasındaki mil shimano bb-es25 126mmlik octalink göbek aynakollar ise alivio fc-m430 44-32-22tdir kısacası şu göbek takılı en son resimde
file0008-jpg.118844

@JusTiMe son resimdeki hiç uygun değil.. Ön vites ayarını o şekilde yapabildin mi? min. Ve max. Limitleri uygun mu?
Kadro ile aynakol arası mesafe çok fazla gözüküyor fotoda. @Murat Cömez inde dediği gibi yıpranma çok olacaktır. Ve dizler daha açıkta durduğu için ağrıya sebeb olabilir

Örnek olması için hollowtec göbek ile ayna kol mesafesi shimano kurulum kitapçığı ile olması gereken şekilde kuruldu.
Diğeri kare göbek mesafe seninkine göre ne kadar farklı dimi?
119495 dosyayı görüntüle 119496 dosyayı görüntüle 119497 dosyayı görüntüle 119498 dosyayı görüntüle

@a.f.k. Sürüşü çok değişik geldi bana bisiklet sadece o kadar ona da hemencecik ısınabildim. Kısacası sorun teşkil ettiğini hiç düşünmedim. Ön aktarıcıyı henüz ayarlama yapmadığımdan 1 şey diyemeyeceğim ki onu da dert etmiyorum. Soldan hiç fark olmadı gerçi ama diğer tarafdan 1 parmak büyüdü işte o kadar 121mmlik alsaydım şayet göbekteki orijinal mesafe kısalacaktı. Açıkçası böyle daha iyi bence :)

Bu arada okuyanlara referans bulunsun cinden $14 civarina full set alabiliyorsunuz. Aynakol sokme, ruble sokme vs. hepsi geldi 3 hafta civarinda elime.Screenshot_023.png

@biozalp ben aldım hepsini mesela teker teker gerçi

Geri