Scudo Sports

aynakol korumalığı?

Oğuzcan Gedik

Aktif Üye
Tepki
53
arkadaşlar bazı bisikletlerde aynakolu koruyan plastik bir plaka oluyor bazılarında olmuyor :rolleyes: acaba fark nedir olmayınca ne olur?, olunca ne olur?

Scudo
Genelde alt seviyelerin hepsinde vardır zamanla bu korumalık ille kırılır :D Üst seviye ürünler dişli korumasız gelir sanırım bu da bir kac gr da olsa agarlıktan tasarruf düşünülerek yapılmıstır.

Korumalıkta adı üzrinde uzun ve bol paca pantalon yada eşofman ile kulanıldııgnda hem dişlilere sıkısmasını hemde yag bulasmasını önlemek adına kullanılır.

Kırıldıgında sonradan taktırmak istedignizde alt modellerin bulunması daha kolaydır. Shimano - Suntour gibi daha üst ürünlerde vida yerlerini özel olarak konumlandırmıslardır. Klasik yan sanayi ürünleri uymaz. Yenisini almak istedignizde orjinaline yönelmek zorunda kalırsınız.

Aynakolu değil paçaları koruyor o parça.

Korumalıkta adı üzrinde uzun ve bol paca pantalon yada eşofman ile kulanıldııgnda hem dişlilere sıkısmasını hemde yag bulasmasını önlemek adına kullanılır.

Yine de paça bandı takmazsanız yağ mutlaka bulaşır. Çünkü araları genelde boşluklu oluyor bu koruyucuların. Hatta yeterince esnek ve bol paçalı pantolon giyerseniz dişliye de sıkışabilir.

Paçaların yağdan uzak kalması için paça bandı şart. Paça bandı takınca da korumalığın pek bir gerekliliği kalmamış oluyor.

ben xtr bir aynakolda korumayı düşünemiyorum mesela bence olay görünüşteki estetik

paçalar, etekler, bağcıklar zincire sıkışmasın diye de konuyor o parça...

Arkadaşlar selam benimde kırıldı aşağıda bekirteceğim yer kırıldı eğer yaptırmadan ya da plastik yerine demir takılırsa bir şey olu
. Screenshot_20220525_220847.jpgr mu? Yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşlar selam benimde kırıldı aşağıda bekirteceğim yer kırıldı eğer yaptırmadan ya da plastik yerine demir takılırsa bir şey olu
. 288635 dosyayı görüntüler mu? Yardımcı olursanız sevinirim

O kapağın iki işlevi var, paçaları zincirden korumak ve zincirin dışarı atmasını engellemek. Vites ayarı iyiyse zincir zaten dışarı atmaz, paçayı zincirden korumak ise giyime ve dikkate bağlı. Kapağı tamamen sökebilir ya ad vida delikleri ve ölçüsü uyan (48T, 42T gibi, en büyük dişlinin diş sayılarına bakarak) bir kapak alıp takabilirsiniz.
(link)

Bisikletim yeni 2 yıl garantisi var ama ben bisikletçiye gitsem yapar mı para ile çünkü demir istemiyorum demir önermediler yoksa ne yapacağım bilmiyorum

Bisikletim yeni 2 yıl garantisi var ama ben bisikletçiye gitsem yapar mı para ile çünkü demir istemiyorum demir önermediler yoksa ne yapacağım bilmiyorum

Piyasada satılanlar hep plastik. Eski bisikletlerde zinciri de kapatan uzun teneke kapaklar vardı. Bisikletçi yapar. Garantiden yapılmaz muhtemelen, kullanıcı hatası sayarlar.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Piyasada satılanlar hep plastik. Eski bisikletlerde zinciri de kapatan uzun teneke kapaklar vardı. Bisikletçi yapar. Garantiden yapılmaz muhtemelen, kullanıcı hatası sayarlar.
Yarın bisikletçiye gideceğim kafama takmıştım bir şey olur mu diye ama yorumunuz gerçekten içimi rahatlattı yardımınız için çok teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Geri