Onun görevi pantolonla ya da eşofmanla sürüyorsan paçalarının takılmasını önlüyor. Sende böyle kullanıyosan paça bantları var onlardan al hem daha güvenli olur aynakol kapağına ihtiyacın kalmaz.
O kapaklar hic ise yaramiyor bnce , ona guvenip binince pacayi zincire kaptirma ihtimali oluyor . tuhafiyeden lastik alip uclarina çıt cıt dikebilirsiniz . kullanmasi kolay cok dikkatte cekmiyor .
paça bandı çok garip duruyor ya bu hiç olmazsa koruyor ayrıca kaldırıma çıkıcam derken çarptım bu olmasaydı dişliinin biri büyük ihtimalle zarar görücekti kapağı ayrı alıp takabilirmiyim yoksa komplemi değiştirmem gerekli bunu öyleyse paça bandı takıcam
Benim bisikletimde hiç kapak gelmemişti yüksek kaldırıma çıkarken aynakol dislisini çarpmıştım yamuldu pense ile duzelttim bide pacalarim takılıyor düşme tehlikesi bile yasamistim ama hala kapak takmadim
Kapaksız daha güzel görünüyor bir de temizlerken daha kolay oluyor
@Okan111
Arkadaslarin dedigi gibi plastik olanlarin pacanin disliye takilmasi veya pacanin yag olmasini engellemek disinda cok bir islevi yok.
Yurtdisi sitelerde metal olanlari var "bashguard" olarak gecer. Bunlar arazi surusunde aynakolun carparak gececegi bir ortamda, dislilerin zarar gormesini engellemek amaciyla kullanılır. Ayrica renk secenekleri ile estetik bir goruntude saglar. Ancak aynakol buyuk yapragina uygun boyda alinmasi gerekir. Gelgelelim dağ bisikletleri hedef alindigi icin buyuk aynakollara uygun boyda olanlarini bulmak zordur.
@Okan111
iki parmak boyu, soba ınce telinden 3-4 adet.
yoğurt kabı kapağı veya tabanı.
resımde görüldüğü üzere,teller dişli parmak aralarından geçırilıp,bırleştirilir ve uçlar iki noktadan delinip tekrar geçirme yapılır.bu bağlantıyı cırtlı plastik çubuklarla da yapabilirsiniz(araba jant kapakları tutucusu)
vallaa bu ucuz çözüm ben aynakol kapağı kırılmasından,düşmesinden bıktım böyle bir çözüm buldum,her ne kadar sizin pahalı bisikletlerinize yakışmaz ise de benim çözümüm bu .selamlar,saygılar..