Scudo Sports

Aynakol kadroya sürtüyor

fatih çelik

Aktif Üye
Tepki
35
Bisiklet
Cannondale
Selamun aleyküm bisiklet dostları. Bugün evde zincirimi temizlerken hafif bi sürtme sesi duydum nerden geliyor diye araştırdım.Pedalı çevirirken aynakolumun küçük dişlisinin kadroma sürttüğünü gördüm.Aynakolum düzgün bi gevşekliği yok gözle görünür bi yalpası yok.Bunun sebebi ne olabilir nasıl düzelebilir.Kadromu çizmiş bayağı sorun büyümeden düzeltmek için yeni aynakolmu almam gerekir.

Scudo
göbekteki mil boyu burda önemli orta göbek değiştirilerek sorun çözülür ,orta göbeği sökerek mil uzunluğunu gösterirseniz yardımcı olmaya çalışırız

Tamam o zaman haftasonu nu bekliyim rahatca bi söküp ölçüp ona göre bilgi veriyim.Teşekkür ederim yorumlar için :)

Aynakolu sökün ve parçacılardan milinize uygun pulu aldıktan sonra aynakol ile kadro arasına bu pulu yerleştirip,aynakolu sıkın.
Sorun yine devam ederse +bir pul daha ekleyin.
Fakat arkadaşlarında dediği gibi orta göbek mili değişmiş ve değişim esnasında küçük mil takılmışsada bu sorun oluşur.
Başka bir nedeni ise;aynakolu milde sıkan ortadaki civata bozulmak üzeredir.

Merhaba selamlar yeni topladiğım dirt jump bisikletimde kare mil aynakolum kadronun bacağına sürtüyor tek dişli 22 t aynakol denedim 32 ve 34 denedim hepsi ya sürtüyor yada aşırı yakın yardımınız lazım dostlar hollowtech e mi geçmem gerek pul denedjm olmuyor şuanki orta göbeyim shimano değil markasız karemil en eski tarzdan 26 anahtarla açılanlardan lütfen yardım edin süremiyorum elimde yeni nesil karemil var ama shimanonun onunda olamayacağını söylediler bende onu açma aparatını almadım eski kadroda duruyor.

@Egeyilmaz16
(link)
un 26 ların uzunları var, kısası var. 110mm olanı da var 127,5mm olanı da.

@halil halil çok sağolun bu konuyu nasıl bulamadım saşırıyorum ? deneyeceğim çok teşekkürlerrr

• Beğen
Tepkiler: halil halil
Geri