Scudo Sports

Aynakol hakkında bilgi

Emre G.

Forum Bağımlısı
Tepki
774
İsim
Emre Gulen
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Merhaba arkadaslar abiler ablalar :)
Bisikletimin aynakolu ve orta göbeği ömrünü doldurdu yenileriyle degistirmek istiyorum. Fiyatlar daha uygun diye internetten almak istiyorum ama hangi tip almam gerekiyor bu konuda bilgim yok yardimci olabilirmisiniz.

Dosyalar

• Screenshot_2015-10-23-15-52-41.png
    Screenshot_2015-10-23-15-52-41.png
    60,1 KB · Okunma: 48
  • Screenshot_2015-10-23-15-52-13.png
    Screenshot_2015-10-23-15-52-13.png
    63,4 KB · Okunma: 45
Scudo
Selamlar
Kaç bin km kullandınız ? Ömrünü doldurduğundan emin misiniz?

• Beğen
Tepkiler: Emre G.
Kaç bin oldu bilemiyorum ama 1999 da alındı bisiklet :) üzerindeki orjinal parçalar , göbekte boşluk var yarım santim kadar sallanıyor.
Bu linkteki uygun olurmu ? ve uzunluk seçimi istiyor onu nasıl yapmalıyım ?
(link)

Büyük ihtimalle sizin göbeğiniz de kare mildir, ama ayna kol değiştirmeden önce değişmesi gerektiğinden emin olmanız daha iyi olur. Boşa masraf yapmayın,belki de göbek bakımıyla boşluğu alınabilir diye düşünüyorum. Eğer çok sık ve sert kullanılmadıysa dişlerde sıkıntı yoktur

@Çağlar Çağlayan Evet dişlilerde çok aşınma yok idare eder. Daha önemli sorun boşluk , bakım ya da göbek değişimi ile halledebilriz o zaman.

@Emre GÜLEN Bence de, eğer yapabiliyorsanız göbeği açıp pisliğini temizleyin, güzelce gresleyip kapatın. Hala boşluk varsa o zaman aynakol almayı düşünebilirsiniz. Bir de nacizane tavsiyem, eğer manevi değeri ya da sizin duygusal bağlılığınız yoksa, eski model bir bisiklete masraf yapmak pek ekonomik olmuyor. Vitesiydi freniydi jantıydı derken hemen hemen bir bisiklet parası çıkabiliyor. Bunları da göz önünde bulundurun :)

• Beğen
Tepkiler: Emre G.
@Çağlar Çağlayan
Manevi değeri var evet :) Çoğu sorunlu parçasını yeniledim.(Kadro,gidon,maşa,sele borusu ve aynakol orjinal.) Bunuda hallettimmi sorunsuz hale gelecek. Bilgiler için teşekkür ederim.

@Emre GÜLEN Rica ederim, bildiğim kadar yardımcı olmaya çalıştım :) İyi forumlar

Dosyalar

• photostudio_1445604649620.jpg
    photostudio_1445604649620.jpg
    138 KB · Okunma: 22
@Emre GÜLEN Bisikletiniz baya diri gözüküyor, güzel olmuş :) Gidonun altındaki kablolar biraz uzun gibi sanki :)

@Çağlar Çağlayan
Evet şimdi dikkat ettimde uzunmuş ama bir zararı yok o yüzden kalabilir :)

Geri