Scudo Sports

Aynakol hakkında bilgi edinmek için

andjustice4all

science rocks
Tepki
233
İsim
Doğu Mert A.
Bisiklet
KTM
Sanıyorum benim aynakolum yamulmuş. Göbek de olabilir, bu ışıkta tam karar veremedim. Biraz araştırdım ki aynakol değişecekse göbekle uyumlu olması gerekirmiş. Peki ben göbekle ilgili bilgiyi nereden edineceğim? Aynakolun yanındaki T, K gibi harflerden mi anlaşılıyor?

Aynakolumun modeli Suntour XCM 302 alüminyum 22x32x42K7

Bu arada aynakolu 22x32x44 ile değiştirmek istersem zinciri de değiştirmek gerekir mi?

Scudo
1. Sadece Aynakol degisecekse göbeginizin Oktalinkmi yada 4 kösemi oldugan dikat etmeniz gerekir.
2. Sadece göbek degisecakse yine yukarida dediklerime dikat etmeniz gerekiyor yalniz online sipais verirseniz uzunluguna dikat etmeniz gerekiyor. Bir bisikletciden alirsaniz zaten eskiyi göstermeniz yeterli olur.
3. Eger ikisi de degisecekse, dediginiz gibi aynakol ve göbek uyumlu olmasi gerekiyor. Hollowtech alirsaniz uzunlugu spacerle ayarlaniyor. Oktalink yada 4 köse alirsaniz göbegin uzunlugu kadroyla aynakola ayarlamaniz gerekiyor. Uzunlugu en iyisi cikan eski göbege göre alin.

Bu göbek baglantilari...

Soldan Saga dogru: 4 köse, Oktalink V1, Octalink V2, Isis-Baglanti

Bottom-bracket-interfaces-600x180.jpg

Buda Hollowtech...

shimano-deore-hollowtech-ii-bottom-bracket-cups.jpg

@Murat Cömez çok teşekkür ederim.

Peki 22x32x42'den 22x32x44'e geçsem zinciri uzunuyla değiştirmeme gerek kalır mı?

Geri