Scudo Sports

Aydos Ormanı MTB parkuru için belediye ile görüşme

Scudo
ARKADAŞLAR DÜN KONUŞTUĞUMUZ MESELE ;

1 SULTANBEYLİ İLÇESİNDE MTB VEYA DOWNHİLL PARKURU KURMAK İSTİYORUM

2 BU AMAÇ LA SULTANBEYLİ GENÇLİK SPOR MÜDÜRLÜĞÜ İLE Bİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ

3 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KAPSAMINDA 1 EYLÜL CUMA GÜNÜ AYDOS ORMANINDA Bİ ETKİNLİK YAPMAYI PLANLIYORUZ

4 BU ETKİNLİĞİ GENÇLİK SPOR MÜDÜRLÜĞÜNE ORGANİZE ETTİRİYORUZ

5 BİZ DE BU ETKİNLİĞE MÜMKÜN MERTEBE TÜM EKİP KATILACAĞIZ

6 AMACIMIZ İLÇELERDE YAPILACAK PARKUR VB YOLLAR İÇİN KENDİMİZİ GÖSTERMEK AYNI ZAMANDA REKLAMIMIZI YAPMAK

7 BU AMAÇLA İLERLEYEN AŞAMALARDA ÖNEMLİ GÜNLER VE HAFTALARDA VEYA 2 YADA 3 HAFTADA BİR GENÇLİK SPOR MÜDÜRLÜĞÜ ALTINDA FARKINDALIK TURLARI YAPILACAK
8 PROGRAMIN İÇERİĞİ İLERLEYEN GÜNLERDE TEKRAR MÜDÜRLÜK GÖRÜŞMELERİ SONRASINDA DETAYLANDIRILACAK

9 BU AMAÇLA ETRAFINIZDA OLAN BİSİKLETÇİLERİN DE BU ETKİNLİĞE KATILMASINI DESTEKLEMENİZİ İSTİYORUZ
10 VE EN ÖNEMLİ KONU FORMA KONUSU- YAPILACAK ETKİNLİĞE TAK TAKIM VE GİTMEK GEREK KENDİMİZ GEREK REKLAMIMIZ İÇİN ÇOK BÜYÜK FARK YARATACAKTIR BU YUZDEN FORMASI OLMAYAN ARKADAŞLAR SERKAN ABİ İLE İLETİŞİME GEÇSİN VE FORMA TALEPLERİNİ İLETSİNLER
11 TURLARDA GÜVENLİK İÇİN HERKES GEREKLİ AZAMİ TEDBİRLERİNİ KASK ELDİVEN VS ALSIN

(link)

velev ki belediye oraya bisiklet parkuru yaptı. iş bununla bitmiyor ki
hava güzel olunca civarda yaşayan magandalar gelip orada piknik yapacak
sen yoldan çekil diye uyaracaksın sonra onlar 4-5 kişi tek başına sana saldırıp dövüp bıçaklayacaklar
hadi bunlar olmadı diyelim
her ailede 4-5 çocuk var. bisiklet yollarında başıboş gezecekler. yine sıkıntı yine sıkıntı
önce ordaki emniyeti almak lazım. bisiklet yoluna yaya girilmeyecek şekilde önlem alınması lazım

@undefined düşündüğümüz yer ile ilgili bilginiz yok sanırım
parkur olarak düşündüğümüz yer düzlük bir alan değil o yüzden piknikçilerden endişem yok
derdimiz bir şeyler yapmaya çalışmak zaten bahanelerin arkasına sığınmak olsaydı oturur evimde keyif yapardım
yapacağımız düşündüğümüz yol mtb veya freeride(iniş) downhill tarzı bir parkur - geniş düzlüklerin olduğu bir yol kullanmıyoruz

6 senedir kulladığım yolda sadece 1 yada 2 kişiye iniş sırasında denk geldim onlarda ormanda kestane topluyordu 50 yaşlarında

Dün sultanbeyli belediyesi strateji geliştirme müdürlüğü ile yaptığım görüşme neticesinde;
tam destek sözü aldım
ay sonunda arazi ile ilgili parkur güzergahı üzerinde detaylı görüşmelere başlayacağım...

zaten biz oluşturuyoruz fakat orman işletme ormanın sahibi olduğu için ormanda yapılan çalışmalar ile yollar bozuluyor. sanırım bilmiyorsunuz
bizde bunun resmileştirirsek ancak bu tarumardan kurtuluruz diye düşünüyoruz
ayrıca biz biziklet yoluyapmak istemiyoruz dağ bisikleti parkuru oluşturmak istiyoruz
ve bunun için fizibilite raporları eğim hesaplamaları gerekiyor
o yüzden herşeyin kitabına uydurmak için çaba sarf ediyoruz
(link)

@clubber

nedense ben bir şeyler yapmaya çalıştıkça başta kendi bisiklet camiamız olmak üzere sürekli kötümser yaklaşılıyor bu yapılan adımlara
sizden ricam eleştiri yapabilirsiniz ama
en azından insanın şevkini kırmayım

Son düzenleme:
@Muhammet Ali Bulut

Dağ bisiklet parkurunu kendiniz de yapabilirsiniz dedim bunda şevk kırılacak bir şey yok aksine şevk verici bir öneri. Yolu kendinizi daha bilinçli yaratırsınız. Orman içine kimse sizin istediğinizi yapmaz. O tip yerlerde yol açmak deveye hendek atlatmaktan zordur. 50 tane yerden izin almak gerekir. Ormanlar koruma altında olan alanlardır. Ormanlara belediyenin karıştığını sanmıyorum.

@clubber
beldediye ve spor müdürünün ilettiği lafı aynen ileteyim sana

"devlette bir iş yapmak istiyorsan o işi yaparsın ve biz bu işi yapmak istiyoruz ve yaparız da. ama yapmak istemiyor olsak da buna istemiyoruz demeyiz 50 tane bile bahane buluruz yapmamak için" dedi

sultanbeyli farkındalık turu için

1 eylül pazar günü 9 :00 da sultanbeyli merkez de tünel üstünde buluşulacak beykoz bozhaneye gidilecek
(link)

selamlar
haftasonu malum İstanbul yağmurlu, anadolu yakasında biraz kirleneceğim mtb parkurları arıyorum, ilk kez araziye gireceğim, yokuşlar sorun değil ama çok da zor bir parkur olmasın, kendim aşağıdaki rotayı çizdim, önerisi olan var mıdır

(link)
1633521658971.png

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
selamlar
haftasonu malum İstanbul yağmurlu, anadolu yakasında biraz kirleneceğim mtb parkurları arıyorum, ilk kez araziye gireceğim, yokuşlar sorun değil ama çok da zor bir parkur olmasın, kendim aşağıdaki rotayı çizdim, önerisi olan var mıdır

(link)
275197 dosyayı görüntüle

(link)
(link)

bu rotayı ara ara yapıyoruz tavsiye ederim.

Rota nın paylaşımlı hali var mı hocam kaybolmayayım :)

Geri