Scudo Sports

Aydınlatma

@corokodeusben kredi kartı ve paypal kullanıyorum yurtdışı için

Scudo
@tanchu kredi kartını bilgi açısından kullanmak istemiyorum bide yurtdışından ben teknolojik ürün almaya pek sıcak bakmıyorum çanta felan neysede.

@corokodeus bazı ürünler burada çok pahalı olunca yurtdışına yöneliyorum bende bazı ürünleri bisikletçilerden alıyorum duruma göe değişiyor.

Yurtdışından ürün almak, ülkemizden ürün almakla aynı hatta bazen yurtdışı daha güvenli. Sayısız yurtdışı alışverişi yapmış biri olarak önerim, kullanıcı/tüketici koruma anlaşmalı olan bilindik sitelerden alışveriş yapmanız. Onun dışında dışarıdaki seyyar satıcıdan aldığınız ürün ve o satıcıyı tekrar bulma ihtimalinizle aynı şartlara sahip olursunuz...

Merhaba bisikletim için ön ve arka aydınlatma arayışındayım ve dinamo mu yoksa şarj edilebilir fener gibi bir şey mi almalıyım karar veremiyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba bisikletim için ön ve arka aydınlatma arayışındayım ve dinamo mu yoksa şarj edilebilir fener gibi bir şey mi almalıyım karar veremiyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Şu konuda özellikle ön aydınlatma tavsiyeleri var ama aralarda arka aydınlatma tavsiyeleri de geçiyor: Ön far tavsiyesi

Lastiğe sürten dinamolar hiç verimli değil, hatta çeşitli sorunlar yaratıyorlar. Ön göbeği dinamo göbekle değiştirmek masraflı ve zahmetli bir yol, dinamo göbeğin alım masrafı dışında jantın yeni tellerle tekrar örülmesini gerektiriyor. Işığa ihtiyaç duyulmadığında taşınan ağırlık ve çok az da olsa sürtünme gereksiz gelebilir. Işıkları şarj etmekle uğraşmamak, sürekli ışık açık kullanabilmek de olumlu yanları.

Birkaç örnek dinamolu göbek:
(link)
(link)
(link)

Dinamo göbek, lastiğe sürterek çalışan dinamo, bazı diğer parçalar:
(link)

Son düzenleme:
Bisiklet için yanlardan gözüken aydınlatmalar bulunuyor mu? Google da bicycle side lights diye aratınca pek bir olumlu sonuç alamadım da.

Bisiklet için yanlardan gözüken aydınlatmalar bulunuyor mu? Google da bicycle side lights diye aratınca pek bir olumlu sonuç alamadım da.

öyle bir şey var mı bilmiyorum ancak, lastik ile bağlanan arka ışıklar buna bir çözüm olabilir diye düşündüm.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Geri