Scudo Sports

Aydınlatma önerisi

mustafa şan

Daimi Üye
Tepki
56
Bisiklet
Sedona
Gece trafiğinde fark edilebilmek için arka stop ve ön var alacağım buna ilave bir şey önerir misiniz site olarak decathlona bakıyorum kaliteli far ve stoplar var mı link olarak gösterirseniz sevinirim

Scudo
Flaşör görevi gören herhangi bir ön-arka set işini görür. Markası ve modeli önemli değil.

@ahmetcan44

öyle de mesela bir yorumda 40 liralık sedona fara yetersiz gelir demişler ebaydaki
(link) bu ürün geceyi gündüz ediyor demiş ama 11 dolar gerçekten kaliteli midir acaba

Fark edilebilmek için güçlü bir şeye ihtiyacın yok ki? Kör karanlıkta gidiyorum, aydınlatma yok buralarda diyorsan, o dediğin tipte bir şey işini görür tabii ki. Amacın aydınlatma mı, fark edilmek mi? Bu önemli.

Olay fark edilmekse, otobüs farı da alsan, beyinsiz sürücüler ve beyinsiz yayalar seni fark etmeyeceklerdir. Çünkü bisiklete yabancı insanların arasında yaşıyoruz. Biri yazmıştı bisikletçilerin sevmediği şeyler konusuna; 30 kilometre hızla gelen arabayı görünce hemen dururlar, 40 kilometre hızla gelen bisikleti göre göre yola fırlarlar diye. Beyinsizlikten kastım bu. O yüzden flaşör seti yeterli, fazla masrafa gerek yok. :)

Bu ebay'de ki ürünü bilmiyorum fakat ben Illumenox far ve stop aldım , çok memmunum hem görünüş hemde aydınlatma bakımından.Özellikle arka far inanılmaz ışık veriyor boyutuna rağmen.

Arka flaşör için 5 liralık bisikletçilerden alınanlar yeter. Önümü iyi göreyim diyorsanız 30-50 tl civarında güzel farlar var internette (Ben de almak niyetindeyim karar verince link koyarım).

@ahmetcan44

zifiri karanlıkta da sürmeyeceğim de gece sahil yolunda pek aydınlatma olmayabilir 20 metre ilerimi görsem yeterli yani

Yani Dealextreme'den sipariş verebilirsin 20 metre ileriyi gösterecek bir şeyler arıyorsan. Fakat ben gerekli olmadığı kanaatindeyim.

(link)

Bisiklet aparatı yok ama böyle bir şey de var. Aparatı temin ederim, fiyatı da fena değil dersen alabilirsin. Pil ve şarj cihazı fiyata dahil.

Ben de iki farklı arka ışık arasında kaldım
Bu mu (link) yoksa bu mu (link). Karar veremedim.

Murat bu arada sana güçlü bir fener tavsiye edebilirim.

ön sigma quadro x arka sigma cube rider düşünüyorum ne dersiniz

İlandakiler satılmış. Sıfırını alacaksan, bence hiç gerek yok. Dealextreme'dekiler yeter de artar.

TRELOCK LS 750+710 Lamba Seti Ön-Arka setini kullanıyorum. Geçenlerde maltepede bir yokuş tırmanırken motorlu kurye yanıma yaklaşarak "abi valla benim fardan iyi aydınlatıyor" dedi. Tavsiye ederim :))

Ebay falan uğraşmayayım dedim 60 liraya sigma quadro x ve cubereider 2 aldım 2. el sizce performansları yeterli gelir mi

Merhaba forum sakinleri,

Konu için uygun yerdir umarım.

(link)

B&M160TSNDi.jpg

Bu resimdeki gibi ön çatal (ya da çamurluk) üzerine monte edilen tercihem lithium pilli ve şarjlı (dinamolu olmayan) far tavsiyesi istiyorum.

Tercihen yurt içi piyasasında bulunabilen, fiyatları el yakmayan modelleri aramaktayım.

Bu tarz farlar pek tercih edilmiyor. Ama ben katlanır bisikletim üzerinde çok güzel duracağı kanaatindeyim.

Önerilerinizi bekliyorum.

Saygılar

Uzun zamandır yazan kimse olmamış.
Aşağıdaki linkteki ürünü aldım.
Benzer ürün arayışında olanlar değerlendirebilirler.

(link)

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var arka aydınlatma çareye omni 5 almayı düşünüyorum veya sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

Çareye omni 5

Klavye hatası cateye omni 5

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
@Ozkan12 sigma blazer var.Ön ve arka aydınlatma beraber satılıyor.Ön ise yaramaz yalnız arka mukemmel.
Bir tanıdık sırf arka aydınlatma guzel diye aldı.Tavsiye edilir.

• Beğen
Tepkiler: Ozkan12
Cree led'li aliexpress lambası dahil birçok aydınlatma denedim. 1 Hafta önce (link) aldım.

moon_comet (1).jpg
Usb'den şarj olan, şarjı uzun giden, yüksek görünürlük sağlayacak ve fiyatı bir bisiklet fiyatı olamayan birkaç setten biri olduğu için tercih ettim Moon Comet'i.
moon_comet (2).jpg

Kutulardan ince ve kalın profillere uygun lastik, klipsli takma aparatı ve arka aydınlatma için sele altı bağlantısı çıkıyor. Ben sele altı çanta kullandığım için klipsli bağlantıyı kullandım.

moon_comet (3).jpg

İki lamba da hem arazide hem şehir içinde gece sürüşlerinde içimin rahat etmesini sağladı. Göründüğünüzden emin şekilde uzun sürüşler yapabiliyorsunuz. Önünüzüde gayet iyi aydınlatıyor. Hatta 100 Lümene getirirseniz rahatsız edici olabiliyor.

moon_comet (4).jpg

Ağırlık 33 g.
Yanma süresi: 4 saat direk yanma, 7 saat flaşlı yanma
Düşük pil göstergesi
Şarj işlemi tamamlandığında şarj kesme
Dikey veya Yatay konumda kullanabilme
Su geçirmez tasarım

Merhaba
Ön aydınlatma
(link)

Arka aydınlatma
(link)
Bu iki ürünü 1 haftadır kullanıyorum memnunum.

• Beğen
Tepkiler: Ozkan12
Geri