Scudo Sports

Aydın

Merhaba,
Pek güncel olmamakla birlikte 2020 fiyatları şu şekildeydi: Yaya girişi : 7 TL., Bisiklet : 7 TL., Motorsiklet: 14 TL., Otomobil : 21 TL., Minibüs : 63 TL., Midibüs : 112 TL., Otobüs : 189 TL.
Yazın arkadaşlardan hiç duymadım. Ben de ücret ödeyerek giriş yapmıştım. Belki kış sezonunda sizin duyduğunuz gibi olabilir.
Yaz sezonunda 6:00 - 8:00 arasi ucretsiz demisti gorevli gecen sene. Yol bisikleti icin sarsici ama muhtesem bir yol. Ayrica pamucaktan selcuka donmeden duz devam ederseniz muhtesem yollar. Ahmetli koyu idi sanirim unuttum. Sirasiyla koyler var inisli cikisti muhtesem rota.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: bis212 ve Ufuk A.
Scudo
Peki belirttiğiniz saatler dışında haftaiçi içeri bu ara giriş var mı yaya bisikletle veya diğer araçlarla?
milli parka haftaiçi ya da haftasonu bisikletle sabah 6:30 ile akşam 16:00 arasında giriş yapabiliyorsunuz. bisikletle 6:30 ile 8:30 arasındaki girişler ücretsiz, biraz geç kalsanız da müsamaha gösterebiliyorlar. Normal saatte bisiklet giriş ücreti 7 liraymış sanırım.

arabaları 8:30 ya da 9:00 gibi almaya başlıyorlar heralde, ondan önce arabayla giremiyorsunuz. bu saatler konusunda en güncel bilgiyi milli parka telefon edip öğrenebilirsiniz, mesai saatlerinde ulaşabiliyorsunuz.

haftasonu daha kalabalık, arabalar hızlı sürüyor, birbiri ardına geliyor giriş saatinde , dikkat etmek gerekir. yolda da beklenmedik yerlerde küçük çukurlar var, yokuş aşağı hız yaparken yoldan gözü pek kaçırmamak lazım.

yol boyunca çeşme ve pınarlar var ben 3 tanesini farkettim. tadı en güzel olan parka girdikten sonraki ilk pınar :)

domuzlar var denmişti ben henüz görmedim ama sokak köpekleri gördüm, yol kenarında zararsız miskin etrafa bakınıyorlardı.

Dosyalar

• mp1.jpeg
    mp1.jpeg
    158,7 KB · Okunma: 17
  • mp2.jpeg
    mp2.jpeg
    133,5 KB · Okunma: 19
Merhabalar,
Eylül aynın ortalarına kadar Didim de olacağım. Yol bisikleti grubu var mı acaba?

• Beğen
Tepkiler: ANILCAB09
milli parka haftaiçi ya da haftasonu bisikletle sabah 6:30 ile akşam 16:00 arasında giriş yapabiliyorsunuz. bisikletle 6:30 ile 8:30 arasındaki girişler ücretsiz, biraz geç kalsanız da müsamaha gösterebiliyorlar. Normal saatte bisiklet giriş ücreti 7 liraymış sanırım.

arabaları 8:30 ya da 9:00 gibi almaya başlıyorlar heralde, ondan önce arabayla giremiyorsunuz. bu saatler konusunda en güncel bilgiyi milli parka telefon edip öğrenebilirsiniz, mesai saatlerinde ulaşabiliyorsunuz.

haftasonu daha kalabalık, arabalar hızlı sürüyor, birbiri ardına geliyor giriş saatinde , dikkat etmek gerekir. yolda da beklenmedik yerlerde küçük çukurlar var, yokuş aşağı hız yaparken yoldan gözü pek kaçırmamak lazım.

yol boyunca çeşme ve pınarlar var ben 3 tanesini farkettim. tadı en güzel olan parka girdikten sonraki ilk pınar :)

domuzlar var denmişti ben henüz görmedim ama sokak köpekleri gördüm, yol kenarında zararsız miskin etrafa bakınıyorlardı.
Köpekler sıkıntı buraya gitmeyi planlıyorum ama nero koyuna giriş sanırım yokmuş tekne harici yasak bölge nerede başlıyor biliyormusunuz

• Beğen
Tepkiler: Cagdasa
Köpekler sıkıntı buraya gitmeyi planlıyorum ama nero koyuna giriş sanırım yokmuş tekne harici yasak bölge nerede başlıyor biliyormusunuz

Köpekler asla saldırmaz, havlamaz, kovalamazlar. Bisikletlilere alışkınlar. Domuzlarla bir çok kez karşılaştım, sizi görünce kaçıyorlar fakat yavruları var ise bir müddet beklemenizi öneririm. Yavrularını koruma refleksine kapılabiliyorlar. Yavrular da gruba dönünce devam edebilirsirsiniz.

Yol 4. koya kadar yaklaşık 10km kadar içeri girilebiliyor. Sonrası sivil girişe yasak bölge.

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Milli park içinde köpekler sıkıntı değil. Az sayıda var ve onlar da ne havlıyor ne de koşuyor. Botanik denilen patikada birden karşınıza çıkacak domuz çıkarsa ani şaşıracağınız için ondan tehlikeli olabilir, yoksa domuzlar da uysal. yasak bölgeden önceki son koy Karasu koyu. Nero uçta, yasak bölge içinde. Denize girecek sakin bir yer arıyorsanız kıyıdaki karakol yolu sapağından itibaren arabalıların pek gelmediği sakin bir kıyı şeridi var.

Ben Milli parka düzenli gidiyorum, geldiğiniz zaman yazarsanız beraber de gidebiliriz.

• Beğen
Milli park içinde köpekler sıkıntı değil. Az sayıda var ve onlar da ne havlıyor ne de koşuyor. Botanik denilen patikada birden karşınıza çıkacak domuz çıkarsa ani şaşıracağınız için ondan tehlikeli olabilir, yoksa domuzlar da uysal. yasak bölgeden önceki son koy Karasu koyu. Nero uçta, yasak bölge içinde. Denize girecek sakin bir yer arıyorsanız kıyıdaki karakol yolu sapağından itibaren arabalıların pek gelmediği sakin bir kıyı şeridi var.

Ben Milli parka düzenli gidiyorum, geldiğiniz zaman yazarsanız beraber de gidebiliriz.
Nero koyuna gitmeyi ve fotoğraf çekmeyi tabi yüzmeyi çok isterdim mümkün görünmüyor özel izinden kasıt nedir o bölgedeyseniz bilirsiniz belki bende selçukluyum uzun yıllar oldu dilek yarımadasına gitmeyeli izmirden gelicem açıkcası tanışmak isterim .

Jandarma veya kaymakamlık izniyle geçiliyor yasak bölgeye. Güzelçamlı veya Söke bisiklet gruplarıyla iletişime geçerseniz onlar bilgi verebilir.

• İnanılmaz
Jandarma veya kaymakamlık izniyle geçiliyor yasak bölgeye. Güzelçamlı veya Söke bisiklet gruplarıyla iletişime geçerseniz onlar bilgi verebilir.
Telefonları varmıdır hocam çok ciddiyim oraya gitmek çok istiyorum

Facebook'tan iletişime geçebilirsiniz. Bende yok maalesef telefon numaraları

• Beğen
Şimdi kuşadası kaymakamlık ile görüştüm mümkün değil diyorlar belki organizasyon etkinlik kapsamında federasyon aracılığıyla olur diye umuyorum 😪

Şimdi kuşadası kaymakamlık ile görüştüm mümkün değil diyorlar belki organizasyon etkinlik kapsamında federasyon aracılığıyla olur diye umuyorum 😪
ne yazık ki 4. koydan sonra giriş izni kesinlikle verilmiyor. tam emin değilim 5 yıl önce sanırım bisiklet festivali kapsamında açılmıştı ama şuan izin alamazsınız. milli parkta rotası son koya gidiş yaklaşık 13 km inişli çıkışlı güzel bir rota. nero koyu söke tarafından karinadan daha yakın ama oradan da izin mümkün ndeğil ne yazık ki.

• Üzgün
@ANILCAB09 ne zamanlar çıkıyorsunuz? Whatsapp grubunuz var mı? İletişim kurmak istiyorum sizinle

Merhaba arkadaşlar aranıza bu gün katıldım yeni bisiklet alacağım moosso rerdeka 2024 almayı düşünüyorum aslında aklımda bir graver var ama malum fiyatlar çok yükseldi daha çok tur bisikleti kamp falan gibi aktiviteleri düşünüyorum herkese selamlar 🙏

• Beğen
Tepkiler: Bike Storm 09
Akbuk den selamlar. Istanbuldan yazlik eve uzun sureli gecis yaptim. Mtb kullanicisiyim rota tavsiyelerine acigim ve haftasonu grup etkinlerine eylul sonu itibariyle katilabilirim. Keyifli surusler.

Akbuk den selamlar. Istanbuldan yazlik eve uzun sureli gecis yaptim. Mtb kullanicisiyim rota tavsiyelerine acigim ve haftasonu grup etkinlerine eylul sonu itibariyle katilabilirim. Keyifli surusler.
Günaydın, facebookta ve instagramda didim poseidon bisiklet derneği var. Çok güzel arkadaşlar. Düzenli turlar açıyorlar. Katılabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Orkun Hoja
merhabalar Nazilli de bisiklet grubu var mıdır? bisikleti aldım sıra binmekte.

Geri