Scudo Sports

Aydın Kuşadası Davutlar- Kurşunlu Manastır Turu / Cube Reaction GTC Race

Anıl Erdoğan

Forum Carbonbaşı
Tepki
1.838
İsim
Anıl ERDOĞAN
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selam arkadaşlar uzun zamandır tur paylaşmıyordum.
Aydın Kuşadası Davutlar beldesinde bulunan Kurşunlu Manastırına geçen cumartesi 30km bir tur düzenlendim.
Turu herzamanki gibi wikoloc ile araştırıp google maps ile detaylarına bakarak hazırladım

Wikilock linki
(link)

Google Maps
198048

Rotomıza tabiki asfalttan başlıyoruz. Davutlar meydandan geçip mezarlığın arkasından Kurşunlu Manastırı - Fındık kale mevkine doğru tırmanmaya başlıyoruz.
Yolda Ufak kahverengi Manastır Yazılı tabelalar sizi yönlendiriyor...
Asfaltta yaklaşık 6 km ilerledikten sonra toprak yola çıkıp , toprak yoldan tırmanmaya başlıyoruz. Bu turda ince lastikli tur bisikletleriniz ilede yapabilirsiniz ağır arazi yok. Çok kısa yerlerinde toprak yol kötü onun haricinden güzel yol.
Burası toprağa giriş ? Şükür Asfalttan ve arabalardan kurtulduk...
198049

Toprak yol çok güzel tesviyesi güzel yapılmış yolun yarısına kadar rahatsız etmeyecek taşlar eşliğinde tırmanmaya devam ediyorsunuz.
198052

Tırmandıkça güzel de manzaralarda çıkıyor tabi ki
198050

Yol üstünden 2 adet çeşme var. Buraya gelirken yanınıza çok su almanıza gerek yok.
198053

Manzaradan bir kaç kare
198054
198055

Veee tabiki tırmanmaya devam ediyoruz. Tırmanma keyfili, böyle tırmanmaya can kurban. Balçova da daha dik rampalar mevcut.
11-42 ruble ile rahat çıktığım bir tırmanış oldu. (ilerde 46 şart ama )?
Dediğim gibi ufak tabelalar sayesinde roto konusunda zorluk çekmiyorsunuz.
Manastıra geldiğinizde sizi 3 lü büyük bir çeşme karşılıyor. Fotosunu çekmeyi unutmuşum kusura bakmayın.
Çeşmenin etrafında Manastır için ; Belediye veya gelenler hiç bir yol girişiminde bulunmadığından dolayı öncelikle bulmakta güçlük çektim.
198057
Daha sonra patikayı takip ederek buldum.
Keçi patikası diye tabir ettiğimiz patikadan 1dklık yürüyüş mesafesi ile aşağıya iniyoruz. Bazı yerleri keskin, ben teknik iniş yaparak indim sıkıntı çıkmadı.
Yaya olarak da inebilirsiniz.
198058

Manastıra sonunda ulaştım.
Yıkılmış duvarları ile tarihe dayanmaya çalışan yapı beni karşılıyordu.
Korunmaya alınsa Ormanların içinde kubbeli yapısı ile güzel bir manastırmış ama maalesef Türkiye de tarihe önem ... neyse konuşamaya gerek yok.

198059

198060

198061

198062

198063

198064

Manastırda fotoğrafları çekip, dinlenip , tişörtümü değiştirip ,suyumu meyvemi yedikten sonra geri dönüş yoluna geçtim.
Dönüş tabiki güzel olmalı okadar çıkmışız artık rüzgarı son sürat hissedip ufak tepelerden uça uça eve dönüş zamanı diye düşünmüştüm.
Çok düşünmemek lazımmış. ?
Selemi indirmişim , lastik basınçlarımı düşürmüşüm İnişe başlamışım akıyorum... ?
2 dk geçti geçmedi uzun rampadan inerken çalıların arasından birden şimşek gibi yavru bir keçi fırladı?.
Keçinin ne işi var diyecem tabiki olmayacak %90 yakınlarda otlanıyorlardı.?
Keçiden kaçıyım derken arka freni sıkıp sola doğru kaydırdım ama hızlı olduğum için kurtaramadım ve dizlerim üstüne öyle bir düştümki ?........

Önce keçiye baktım birşeyi yoktu zaten hemen kalkıp meeleyip gitti.?
Bisiklete baktım sonuçta mal canın yongası senelerce para biriktirmişiz? Allahtan onda da birşey yoktu, bir kaç çizikden başka?‍♂️. Zaten çiziksiz MTB bizden değildir. Onda da sıkıntı yok.
Son olarak da dizlerime bir bakıyım dedim çünkü yanarak acıyordu , kafayı bir indirdim pantolonum zaten delinmiş, hafif ince ince kan akıyordu.
Şort olabilen pantolon olduğu için hemen diz altından fermuarla çıkardım ve güzelim manzara ile karşılaştım. Diz kapaklarım baya iyi zarar almıştı. Kemik ve ortopedik olarak birşey yoktu ama deri ve doku baya zarar görmüştü.Fotolarını koymuyorum bacakların ama delinen pantolon altlığını aşağıya ekliyorum.
IMG_3426.JPG

Tur düşüşüm haricin de acaip keyifliydi.
Yolunuz kuş adasına davutlara düşürse bu turu yapmanız tavsiye ederim.
Okuduğunuz içi Teşekkürler, İyi pedellar...
Herzaman dediğim gibi MTBnin hakkını verin dağda patika sürün doğayla iç içe olun.???????
Çiziksiz MTB , kendisini şehir bisikleti sanırmış??

Scudo
Senelerce yaşadım kuşadasında. Bir çok anım canlandı şimdi. Yazın süre süre geleceğim oraya çocukluğumun geçtiği yerlerde 2 pedal çevirmezsem olmaz.
Güzel tur olmuşdizlerine sağlık :)

• Muhteşem
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Anıl Erdoğ geçmiş olsun Allahtan hasarınız ağır olmamış,kırıksız çıkıksız,ama tur zevkli olmuş belli :harika:

• Beğen
Geçmiş olsun. MTB nin hakkı böyle rotalar. Harika manzaralar.

• Muhteşem
Geçmiş olsun öncelikle. Güzel tur. Benim mekandır orası :) Haberleşseydik eşilk ederdim size. Gece kamplı kaldığım da oldu ama yükle tırmanış biraz sert oluyor haliyle.
Manastırın ön tarafına geçtiniz mi?

• Beğen
bir dahakine beraber gideriz dostum. Canyon geçidi filan varmış oraya beraber gideriz.
Ön kısmı derken fotolardaki yer ve sağ tarafında dere kalıyordu dereyede bakıp çıktım.
Yoksa önü daha mı güzeldi kaçırdıkmı???

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Manastırın önüne geçtiğinizde deniz manzarası var, fotoğraf bulursam paylaşayım. Canyon da müthiştir. Orayı 1 kere geçtim ama. Eski Doğanbey köyünden Millipark'ın içine iniyor.Tırmanış genelde bisiklet üzerinde yapılamıyor yolun yapısından dolayı. Seve seve yaparız orayı da :harika:

• Beğen
Geçmiş olsun. Güzel tur olmuş. Allah kazasız turlar nasip etsin.

Son düzenleme:
  • Beğen
Anıl ortam çok güzelmiş, özellikle manastır, keşke daha fazla korunabilseymiş. Ayrıca geçmiş olsun, hesapta olmayan bazen böyle süprizler olabiliyor, sonuçta keyfini çok kaçırmamış, önemli olan da o. Tebrikler :harika:

Geçmiş olsun güzel bir tur olmuş....

• Beğen
198300

Aydın’dan selamlar.

Neredeyse 1 yıldır yol bisikleti kullanıyordum ve bir de MTB olsun dedim ve ne kadar güzel bir seçim yaptığımı anlamış oldum. Yazları Davutlar’da oluyorum ve hem kanyona hem de dediğiniz rotaya gideceğim. İnsan keşfetmeyi bildikçe her yer çok güzel.

@Anıl Erdoğan
Kanyonun normal girişi milliparkın içinden TRT vericilerinin olduğu yere kadar, güzel bir eğimle devam eden yaklaşık 14 km'lik bir parkurdur. Zirveye doğru manzara eşsiz bir hal alıyor. Millipark'ın içinden ayrıca Karina'ya kadar da bir dağ yolu var ama orası Jandarma bölgesi ve sanırım özel izinle geçiş yapılabiliyor. Senede bir kaç defa orada şenliklerin düzenlendiğini duymuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum.

@ozgurpedalyoutube
MTB candır ,doğadır, kuş sesleriyle beraber gelen ağaçların yaprak sesidir, suların gümbür gümbür akması, orman kokusudur. Çok güzel bir seçim yapmışsınız, kanyona gidecek sayısı çoğaldı bari hep beraber gidelim daha eğlenceli olur.:harika:

kanyona yol bisikletleriyle girmek gibi bir hata yapmıştık biz de 2 sene önce :) mtb ile iniş yapılabilir belki ama yolları gerçekten çok kötü ve su kaynağı sayısı az aklınızda olsun hocam ama manzara ve doğası görülmeye değer

@elric1982
@ozgurpedalyoutube
@seydieser

Beyler yarın Davutlardan çıkıp manastırdan devam edip kanyondan inmeyi planlıyorum.
Gelmeyi düşünürseniz beraber yapalım. Havalar sıcak olduğu için sabah erken çıkmayı düşünüyorum ?
Rota görsel ve wikiloc linki
(link)

201176

Müsait değilim katılamıyorum maalesef :(

• Beğen
Gecmis olsun Anilim. Guzel tur olmus. Smdi sen makinayi satmaya kalkarsan musterilere ispiyon edecegim seni kazali bisiklet diye keh keh

Geri