Scudo Sports

Ayder Yaylası İmara Açılıyor! (Katliam içerir)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
işin en kötü tarafı da tahribatın geri döndürülemez olması. oraya enjekte edilen parazitleri ve onların eserlerini daha sonra ortadan kaldırsanız bile, kesilen ağaçlar, yerlerinden edilen hayvanlar, çomak sokulan ekosistem kolay kolay geri gelmeyecek. çocukluğumdan beri anlamadığım bir olaydır bu. tek seferliğine 10 liralık hırsızlık yapmak için servetimize her gün parayla ölçülemeyecek zararlar vermek nedir anlamıyorum. vampirliğin bile raconu var. kanı emeceksen sakin sakin em. ama yok, bunlar gırtlağı kesme peşindeler.

@cazci
Coh provagatif gordum sizi. Sorarim size agacin ormanin oksijenin ne faydasi var ki.
Ehonomik buyumenin yaninda esamesi okunmaz. Bi de ekoloji falan gibi entel kuntel kominust şeysi vatan haini kelimeleri kullanirsiniz.
Hocam şaka bir yana ben artik bu ulkeden umitsizim. Ne asgari ucretle calisana uzulurum, ne de ezilene. Ne madende ölene uzulurum, ne de borcundan dolayi intihar edene. Bu halk bunu secti ve bunu kendine uygun gordu.
Agaclara ve ekosisteme gelince, eger bir "öbür dünya" var ise bunun hesabi çok pis sorulacak. Su da var ki öbür dünya varsa da yoksa da tabiat ana bunlarin hesabini cok acimasizca soracak.
Insan denen tür bu gezegenden cok yakinda silinip gidecek ve bu muhtesem sonu biz kendi ellerimizle hazirliyoruz.
Ama tum bu yazdiklarim da ehonominin coheyi oldugu gercegini degistirmiyor elbette ;)

@Kuzey Ege
dünya maalesef o kadar acımasız bir yer ki, doğa ana bile bunun hesabını ilk önce bu suça hiç iştirak etmemiş insanlardan soracak. seyrelen ozon tabakası en çok buna neden olmayan insanları yakıyor. kıtlıklar, kirlilik yine buna yol açan açgözlüleri değil mazlumları vuruyor. dünya yaşanmaz hale geldikçe buna yol açanlar kendi güvenli ve bereketli ortamlarını kuruyorlar ve bunları yine ağzı açlıktan kokan mazlumlar, kendileri gibi olan ve gelecekleri gasp edilen insanlara karşı kendi hayatlarının pahasına koruyorlar. ha söylemeden geçemeyecem. memleket eyiye gidiyor ben çok memnunum.

Şöyle bir baktım da, ikinci sayfadan itibaren yayla mayla hak getire, hep siyaset hep siyaset.... lahavle!

Serkan abey baslikta, nöbette :)
Abey sikinti olacak bisey yok, memleketin ne kadar gelistiginden, vatan hainlerinin ulkemizi bolemeyeceginden bahsediyoruz sadece :)
Bu arada gezi falan diye konuya giren bir arkadasimizin mesajini silmissin, eyvallah, biz burada kendi kendimize yari ironi, yari geyik takiliyoruz iste. O arkadaslarimiz gelse de zaten yazilanlardan pek bir sey anlamayacak. Bundan sonra boyle, durmak yok, yola devam!
Ehonomi cogeyi abey, yol kopru vs :)

@cahitakin
hocam ne yapak? bir şeyler yapmaya yetkimiz var da birileri gibi "ya ağaçları kesmişler, ben çok kırıldım, küstük konuşmuyoruz, karışmıyorum artık kesecek mi satacak mı ben bilmem!" mi diyek?

Ya Rabbi yavudileri helak et.
Survivorda aç kalanlardan, elenenlerden eyle ya Rabbi!

@ozgur908
Ben sahsen o derece detayini bilmiyorum da, ben bu memlekette bir is sahibi patron olsam, calisanlarima asgari ucretten bir kurus fazlasini vernem. Bu halk parasiz, agacsiz, huzursuz, guvensiz, kanunsuz, ahlaksiz bir duzeni secmis. Halkin secimlerini goz ardi edemeyiz. Madem halk bunu istemis, zekamizi kullanip, aklimizi basimiza alip, kendimizi ekonomik olarak gatantiye almaliyiz ki asgari ucretli ezilen kesim çöl olmus bir ulkede yasamaya calisirken biz dunyanin farkli, guzel cografyalarinda tatilimizi keyiflice yapabilelim.
Sinirlari cizilmis bir vatan anlayisina karsiyim, bu gezegende aklinin kullanan adamin vatani, gezegenin her yeridir.
Saksiyi bos birakmamali, surekli calistirmali.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN şaka da olsa böyle şeyler yazmayın lütfen. dil kirlenir, kirletir. dozunda tutalım ironiyi.

Bu arada İLEF, DTCF ve Mülkiye gibi kurumlardan onlarca akademisyen bu gece ihraç edildiler. Maalesef, çok üzgünüm.

Anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu'nun bile üniversiteden ihraç edildiği bir ülkedeyiz. Sadece yayla değil akademi kıyımı da yaşanıyor.

İhraç edilen hocaların tam listesi: (link)

@cahitakin
Hocam feto diye mi ihrac ettiler?
Gazetelerde goremedim bu konuyu.

Logoya ağaç koymuşlar birde... Sitesine girip baktım da konut, konut, konut

Irmak kenarına çeşme yapılmaz

tokilogo.jpg

• Beğen
Tepkiler: Tuzlu_Fıstık
İki sene önce bir geziye katılarak gitmiştim doğu Karadeniz taraflarına. Ve dürüst olmak gerekirse bir çok yeri, yaylayı ve yolu gezerken utandım. Gerçekten utandım. Oralı olanlar bilir. Her yerde Arapça yazılar, oteller, pansiyonlar, lokantalar ve daha bir çok kirlenme. O konu edilen Ayder yaylasını bu yaşıma kadar tebriklerde (kartpostal) görmüş biri olarak büyük bir beklentiyle gittim. Uzun gölde öyle. Ama zaten doğa mahvedilmiş. Hiç unutmam Mençuna şelalesine giderken sağda solda pet şişeler, çöpler... Sümela manastırına giderken uzun yürüme yolunda aynı tabloyu görünce, yok dedim. Yok bizim milletten bir yol olmaz. Daha bu imar falan neyin kaygısı. Önce bizim milletin AKILLANMASI lazım. Oda zor. Tekrar ediyorum, BİZİM MİLLETTEN BİR YOL OLMAZ.

@Javerno

Daha doğrusu ağacın üstü karalanmış gibi duruyor.

Çok olumsuz, umutsuz şeyler okuyorum burada.
"Bu millet bunu hak ediyor, bu milletten bir şey olmaz," gibi.
Öncelikle kesinlikle haklısınız.
Ancak, bu şekilde bir arpa boyu yol alınamaz. (İlerleme amacı var ise, ki bu tür konulara kafa yoran insanlar ilerlemek amacıyla yapar bunu.)
İnsanın hamurunda var, cebindeki paraya dokunmazsan; işsiz bırakmazsan ses etmez. Çünkü onun tek amacı kıt kanaat da olsa geçinmektir. Siyasetçiler onu ilgilendirmez. Siyasetten de anlamaz ya, bir oyu var; kendine en yakın olana verir işte.
Ama ne olmuştu?
Okuma yazma oranı %8-10 olan halk, çok ileri bir mücadele ile esaretten kurtulmuştu.
Olumsuz bakıp umutsuzluğa kapılmak yerine, insanları kazanıcı olmalıyız.

@CmlCLK

sene 2006 ve uzungöl o zaman da faciaydı. ormanda insanın girmeye üşeneceği derinliklerde öbek öbek çöpler vardı. kimseye üzülmüyorum bir yandan ama doğmamış çocuğun hakkı var o toprakta. ben "çoluğu çocuğu olan düşünsün banane!" demeyi içime sindiremiyorken ebeveynler göğsünü kabarta kabarta bizzat dürüyor kendi çocuklarının defterini bir onu anlayamıyorum. tek tek elimizden çekip alıyorlar ormanlarımızı, koylarımızı, yaylalarımızı ve bunlar birilerinin özel mülküne geçiyor. benim tahminim inşaat yapılmadan son bir kez görelim turizmi başlatırlar yakında.

T.C.askerini polisini katil pkklı kahpeleri çiçek böcekçi olarak dünyaya lanse edersen kusura bakma bedelini ödersin hepsine terör propagandasından ceza verilip tüm yetkileri kaldırılmalı bence hükümet geç bile kaldı.hergün onlarca şehit vereceğiz ve bu satılmış hainler terörist ağzıyla talimatıyla bildiri yayınlayacak devlette buna göz yumacak geçti o günler.o asker polis niye şehit edildi kahpece?bu vatanın namusu şerefi için. hiçkimse ama hiçkimse şehitlerimizin ruhunu rencide edecek tutum ve eylemde bulunamaz şehadet mertebesini küçümseyemez alçaklarlarla yanyana poz veremez yapanda bedelini öder daha da fazla ödeyecek herkes ona göre adımını atsın

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve Hiko
@Kuzey Ege
Sana bir faydası var mı? sen değilmisin... 5 tl benzine ödeyen, elektiriğinde trt payından tutta daha neler, doğalgaza 300 400 ödeyen, ülkenin eğitim sistemine bak, almak zorunda olduğun zorunlu ihtiyaçlarında devletin ssana dayattığı vergi...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri