Scudo Sports

Ayarlı Gidon Boğazı Hakkında

Barış Z.

Üye
Tepki
2
Bisiklet
Cannondale
Arkadaşlar merhaba,

Birkaç aydır Cannondale Badboy 9 marka bisikletimi kullanıyorum. Bisikletle ilgili tek şikayetim sürüş pozisyonu malesef. Seleyi doğru konuma getirdiğim an gidona çok eğilmem gerekiyor ve bu bel ve sırt ağrısı yapıyor.

Sizden ricam bana açı ayarlı gidon boğazı önerisinde bulunabilir misiniz? Delta'nın Satori Compact isminde bir ürünü mevcut. İyi midir acaba? Çok kaliteli bir şey mi tercih etmeli yoksa orta kalite bir şey de yeterli olabilir mi?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Scudo
Bende sedona 420 için ayarlı bir gidon arıyorum, internetten sipariş geçeceğim fakat hangi ölçü uygun olur onu bir türlü anlayamadım. Evet kendi bisikletimin gidon boğaz ölçüsünü bulamadım? Bu konuda daha bilgili tecrübeli bir arkadaş varsa yardımını rica ediyorum.

Sonradan farkettim boğazın üzerinde ölçü yazıyor sanırım görselini yükledim.

Dosyalar

• 20180704_190024.jpg
    20180704_190024.jpg
    46,7 KB · Okunma: 28
Yeni başlık açıp kalabalık yapmak yerine açılmış başlık üzerinden bir soru sormak istiyorum.
Elimde 40-60 ve 100 mm olmak üzere 3 adet gidon boğazı,ayrıca boru şeklindeki gidon yükseltme aparatı mevcut.
- Gidon boğazlarının hiçbiri gerekli rahatlığı sağlamadı.
-Yükseltme aparatını taktığımda da zaten uzun alın borusu olan bisikletim şekilsiz tuhaf zürafa gibi bir şeye dönüşüyor.

Aşağıdaki 3 ayarlı gidon boğazından kullanmış ve denemiş olanınız var mı?
Bunların arasında hangisini seçmek mantıklı olur?
+/- 35 derece sabit gidon boğazı da bir alternatif ama her nedense fiyatları ayarlı boğazlardan yüksek.
1_org_zoom.jpg04-1022-90028.jpgsatori-stem-ez3-ahs-atb-25-4mm-x-110mm-adjustable-0-80-5358-en-G.jpg

Gidon size uzak mı kalıyor, yoksa çok mu yakın, veya yüksek mi düşük mü... Gidonla temas noktalarınızın ideal konumunu ancak kendiniz belirleyebilirsiniz. Bunu belirledikten sonra tavsiyem sabit bir boğaz almanız. Gösterdikleriniz gereksiz eklem içerdiklerinden sebep, uzun ömürlü ürünler değiller.

• Beğen
Tepkiler: leeroy
Yeni başlık açıp kalabalık yapmak yerine açılmış başlık üzerinden bir soru sormak istiyorum.
Elimde 40-60 ve 100 mm olmak üzere 3 adet gidon boğazı,ayrıca boru şeklindeki gidon yükseltme aparatı mevcut.
-Yükseltme aparatını taktığımda da zaten uzun alın borusu olan bisikletim şekilsiz tuhaf zürafa gibi bir şeye dönüşüyor.

Aşağıdaki 3 ayarlı gidon boğazından kullanmış ve denemiş olanınız var mı?
Bunların arasında hangisini seçmek mantıklı olur?
+/- 35 derece sabit gidon boğazı da bir alternatif ama her nedense fiyatları ayarlı boğazlardan yüksek.
263058 dosyayı görüntüle263059 dosyayı görüntüle263060 dosyayı görüntüle
Bunların arasında en mantıklı olan ilk resimdeki Xlc st t13. Son resimdeki bildiğim kadarıyla sadece 25.4 mm olarak mevcut.
Üstteki arkadaşımıza katılıyorum, sabit boğazlar çok daha verimli olacaktır. Ama bu hareketli boğazları da kullanan üreticiler mevcut (bknz carraro)
Gidon yükselme aparatı ise tavsiye edilmeyen bir parça. Güvenlik riskleri taşıdığını düşünüyorum ben de. O aparatın yerine ilk resimdeki yükselticili boğazı kullanmaniz daha mantıklı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: leeroy
Çok fazla hareketli parçası olan mafsallı gidon boğazlarından ben de çekiniyorum .
Bunların zaman içinde gıcırdadığı veya gevşedikleriyle ilgili pek çok şikayet de okudum.
Orijnal spacerların en üstüne 60 mm.düz gidon boğazıyla aslında pek fena olmadı ama uygun fiyata bulursam 50-60 mm. ve +35 derece açılı sabit bir gidon boğazıyla mükemmel olacağını düşünüyorum.

Arama yaptım, yeni başlık açmak istemedigimden konuyu buraya açıyorum.

Sahip olduğum Mtb için gidonu biraz yükseltmek ve oturuş pozisyonuma göre biraz daha özelleştirmek istiyorum.

Sabit gidon bogazı ilk tercihim ancak ayarlıda olabilir. Ölçü konusunda bilgim yok foto ekledim nereden ölçülecegini bilmiyorum.

IMG_20221030_151501.jpg

IMG_20221030_144804.jpg
IMG_20221030_144434.jpg
IMG_20221030_144410.jpg
IMG_20221030_144400.jpg

Uzunluk ölçüsü nedir? Nereden nereye ölçülür?? Boyun 4cm, arada gidon varken uzunluk 11 cm ilk tutamaktan sonuna yandan 9.5 cm, üstten ilk tutamaktan 9 cm açı +5 derece görünüyor.

Bu gidon boğazı kaç cm? Yeni alacagim 1 cm uzun olabilir, ama fazla olmamalı, aynı ölcudede olabilir. Açı +5 derece ise min +10 derece yukselse nasıl olur.

Yorumlarınız önemli, şimdiden teşekkürler

Arama yaptım, yeni başlık açmak istemedigimden konuyu buraya açıyorum.

Sahip olduğum Mtb için gidonu biraz yükseltmek ve oturuş pozisyonuma göre biraz daha özelleştirmek istiyorum.

Sabit gidon bogazı ilk tercihim ancak ayarlıda olabilir. Ölçü konusunda bilgim yok foto ekledim nereden ölçülecegini bilmiyorum.

296367 dosyayı görüntüle

296369 dosyayı görüntüle
296370 dosyayı görüntüle
296371 dosyayı görüntüle
296372 dosyayı görüntüle

Uzunluk ölçüsü nedir? Nereden nereye ölçülür?? Boyun 4cm, arada gidon varken uzunluk 11 cm ilk tutamaktan sonuna yandan 9.5 cm, üstten ilk tutamaktan 9 cm açı +5 derece görünüyor.

Bu gidon boğazı kaç cm? Yeni alacagim 1 cm uzun olabilir, ama fazla olmamalı, aynı ölcudede olabilir. Açı +5 derece ise min +10 derece yukselse nasıl olur.

Yorumlarınız önemli, şimdiden teşekkürler

Boğaz ölçüsü merkezden merkeze. Maşayı tutan kısmın merkezinden gidonu tutan kısmın merkezine kadar. Fotoğraftaki 70 mm sanırım.
Uzunluk dışında maşa tarafının ölçüsü ve gidon tarafının ölçüsü önemli. Maşa tarafı 1 1/8" (28.6 mm) gibi görünüyor, gidon tarafı da 25.4, 31.8 ya da 35 mm olabiliyor, fotoğrafta 25.4 mm gibi görünüyor ama yine de ölçmek lazım.

Cevap için teşekkür ederim, dediğiniz gibi, gidon boğazını tam olarak merkezden merkeze ölçtüğümde 70mm cıkıyor.

Bisiklet Carraro Daytona 727 model Maşa katalogda var 1. 1/8 ölçülerinde.

Gidonunda en kalın bağlantı yerinden çevre ölçüsünü aldım 10.2 cm civarı gidon 31.8 mm çaplı olandan👍👍

Açıyı elimden geldiğince tekrar ölçüm +5 derece gibi.

Ancak boğaz açısı arttıkça gidon bana yaklaşacak sanırım??

Şimdi aradığım 70-90mm uzunluğunda. Yaklaşık +10 ve üzeri derece açılı. 31.8mm gidon ve 1. 1/8 maşa uyumlu bir gidon boğazı.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

Cevap için teşekkür ederim, dediğiniz gibi, gidon boğazını tam olarak merkezden merkeze ölçtüğümde 70mm cıkıyor.

Bisiklet Carraro Daytona 727 model Maşa katalogda var 1. 1/8 ölçülerinde.

Gidonunda en kalın bağlantı yerinden çevre ölçüsünü aldım 10.2 cm civarı gidon 31.8 mm çaplı olandan👍👍

Açıyı elimden geldiğince tekrar ölçüm +5 derece gibi.

Ancak boğaz açısı arttıkça gidon bana yaklaşacak sanırım??

Şimdi aradığım 70-90mm uzunluğunda. Yaklaşık +10 ve üzeri derece açılı. 31.8mm gidon ve 1. 1/8 maşa uyumlu bir gidon boğazı.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

Ayarlı olarak seçenekler kolay bulunuyor:
(link)
(link)
Bunların 110mm olanları da var. Çok kaldırınca gidonun yaklaşmasını önlemek için daha uzun alınabilir.

Şunlar 17 derece sabit.
(link)
(link)

Erdoğanlar'da da benzer modeller var, sıklıkla bulunan ayarlı, düz, 6, 17 derecelerin dışında 10 ve 35 derecelikler de var:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Mythshaman
Teşekkür ederim destekleriniz için öncelikle.😊🙏

Sabitler benim bütçemi zorlayacak gibi.
Xlc marka ayarlı düşünüyorum. Gidon yükselince yakınlaşma payı için 80mm olanında alayım.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Geri