Scudo Sports

Ayaklı pompa tavsiyesi

Merhabalar,
merak ettiğim neden elektrikli hava kompresörü tercih edilmiyor bisikletçilerce neden ayaklı pompa tercih ediliyor elektrikli daha pratik ve araba içinde kullanım imkanı sağlıyor teşekkürlee

Merhabalar,
merak ettiğim neden elektrikli hava kompresörü tercih edilmiyor bisikletçilerce neden ayaklı pompa tercih ediliyor elektrikli daha pratik ve araba içinde kullanım imkanı sağlıyor teşekkürlee

Scudo
@erdalyilmaz_ İyi akşamlar bu elektrikli pompalar 300 psi basabilen araba lastiği şişernler 30 liraya satılıyor yol lastiğini şişirirmi yani gerçekte 100 psi basabilirmi sizce yoksa tamamen sallama rakamlarmı.
(link)

Yukarıdaki ilanı geçtim çok sama gözüküyor ama mesela şu ilandaki 140 psi basabiliyor diyor ve 70 lira gerçekten basarmı acaba.

@Cesarisback

Bu tarz pompaları Bisiklet lastiği şişirmek için hiç kullanmadım,bir yakınımı kullanırken gördüm ama. Pratik ve hızlı değiller, "ben" tavsiye etmiyorum.
Kullanan mutlaka vardır, ona da bir şey diyemem. :)

1 kere alıp, uzun yıllar kullanırsınız.
(link)

@erdalyilmaz_ Kusra bakmayın akşam akşam sizi rahatsız ettim ama son olarak şu pompalara sizce güvenebilirmiyiz 160 psi diye 50 tl ye satılılıyor ama 100-110 psi basabiliyormu bunlar yoksa kalitesizlermi yada bunlara benzer 50 liraya satılanlar.
(link)

@Cesarisback

Satın aldığınız pompanın göstergeli olmasına dikkat edin. Üzerinde max. 160 psi ibresi varsa, 110 psi rahatlıkla basarsınız.

Bahsettiğiniz pompayı şimdi gördüm, bu tarz göstergesiz ürünleri satın almayın. Bu pompa ile ezbere hava basarsınız, bunun yanına bir de psi ölçer lazım olur.

@erdalyilmaz_

@erdalyilmaz_ a katılıyorum. ben de kullanıyorum. Gayet güzel ve kaliteli. Olağan dışı bir şey olmadığı sürece ömürlük.

@Cesarisback Ben araç için aldım öyle bir kompresör ama aracın tekere en fazla 33 basıyorum. Aynı kompresörü bisiklette de denedim. 47ye ayarladım ve sorun yok. 60 üzeri basacak lastiğim olmadığı için gerisini deneyemedim. Ama şu var; bu kompresörler yavaş basıyor havayı yani en azından bendeki öyle.

Sizin basınca yeter mi yetmez mi bilmiyorum ama elimde şu alttaki pompadan var. 4-5 yıl önce almıştım. Şimdi nette fiyatı 15-30 TL arası değişiyor. Dandik gibi gelmişti ilk başta, tedirgin olmuştum dayanmaz diye ama kullandığım basınç aralığında hala sağlam, çalışıyor. Göstergede 145 PSI kadar ibre var ben genelde 45-50 arası basıyorum. Gösterge çok hassas değil ama iş görüyor. Bu tip pompa düşünenlere ve çok yüksek basınç aramayanlara önerebilirim.
265388913_tn50_0.jpg

@Cesarisback Hayırlı olsun. Giyo'nun mini pompası vardı bir ara ondan da çok memnundum. Eminim büyüğü de iyidir. :)

@Cesarisback

Bu ürünün aynısını, Decathlon firması Btwin markası adı altında satıyor. Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve memnunum.

@erdalyilmaz_

bu pompayı ben de kullanıyorum. tavsiye ederim...

Tercihen Topeak öneririm, JoeBlow Race kullanıyorum 200 psi / 14 bar kapasitesi var,
parçaları kolay değişebildiği için uzun ömürlü ve aynı kafa ile iki sibop tipini de değişim yapmadan destekliyor.

Ek olarak, lastiğinizde kullanacağınız maksimum basınç değerine çok yakın pompa seçimi genelde doğru değildir.
Bu sıkıntı ile en çok, ufak el pompalarında karşılaşılır;
üzerinde 130psi yazan bir pompa gerçek hayatta 80-90psi üstünde iyice sertleştiği için konforsuz olur ve verim ciddi düşer.

İtme ve çekme sırasında aynı anda hava transferi sağlayan modeller bu konuda çok verimli,
özellikle geleneksel tubular ve latex iç lastik kullanıcıları her sürüş öncesi lastik şişirdiği için iyice konforlu oluyor.

product-pumps-floor-pumps-joeblow-race-joeblowrace-bu-c056a424a9590b4a2a7df5ac8e73f440.jpg product-pumps-floor-pumps-joeblow-race-joeblowrace-gauge-58cbbd9968c68f63390facf6721b91b8.jpg

• Beğen
Tepkiler: Fatih Karabas
@Cesarisback
Hocam ürün geldi mi? Memnun kaldınız mı? Bende aynı ürünü almayı düşünüyorum.

@mrtkvnc_pdr geldi bugün deneme fırsatım oldu 80-90 psi ya kadar kolay 110 a kadar zor neden anlamadım ama 120 psi basmak için ittirmek bile yetmedi zıplayarak bastım 120 yi zar zor acaba benimkisindemi sıkıntı var bilmiyorum ama bunu kullananlar yorum yapabilirse bende iade edeyim eğer bana bozuk ürün geldiyse ama hatalı olduğunu sanmıyorum. 100-110 gibi psi larda basçaksanız güzel resimdeki gibi dağ bisikletiniz varsa bence direk alın 100 e kadar çok kolay basıyor.

Merhaba iyi günler, İhtiyaçtan dolayı birkaç ayak pompasına ihtiyacım oldu sizce hangisi daha iyi olabilir fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum çok teşekkürler. Yada bu fiyatlarda önerebileceğiniz pompa varsa yazarsanız sevinirim..

(link)

(link)

(link)

(link)

@Serkan1903
İncelediklerim arasında bence de fiyat performans en iyisi diyebilirim, garanti vs. sıkıntı da yaşamazsınız, ben (link) aldım onu da tavsiye ederim.

Geri