Scudo Sports

Ayakkabı için bir kaç fikir

Tepki
48
(link)

Bisikleti uzun süredir sert tabanlı normal spor ayakkabısı (koşu ayakkabısı) kullanarak sıkıntısız bir şekilde sürüyordum, nette şöyle bir ayakkabı gördüm, alsam mı karar veremedim, yoksa normal spor ayakkabısı kullansam da olur mu?

Scudo
bence spde geç gerçekten çok fark ediyor yokuşları %50 daha rahat çıkıyorsun çünkü bir pedal basarke öteki ayagını çekerek öteki ayağa %50 yardım etmiş oluyorsun ayakta pedal basmak daha kontrollü bir hale gliyor saymakla bitmez bence deltadakini ve yanında spd pedal al;)

@Mustafa Volkan Koca

Teşekkür ederim ilginiz için. Deltadaki ayakkabı spd kilit mekanizmalı ve aklıma bir şey takıldı, spd mekanizmalı bir ayakkabı spd pedal olmayan normal pedallarda da kullanılabilir mi? (cehaletimi bağışla)

@Can Erdoğan

coğu modelde spd pedalı kullanman ıcın gereklı kaller kısmını bağladığın yerde plastik kapak vardır. spd siz kullanımlar da bu kapağı civatasıyla ayakkabının altına takar günlük ayakkabı gıbı kullanırsın.Bu şekılde normal pedalıda rahatlıkla kullanabılırsın.

• Beğen
Tepkiler: Can Erdoğan
@ferhat köse

Bunu öğrendiğim çok iyi oldu, o zaman gönül rahatlığı ile spd'e geçebilirim:)

benden söylemesi ilk 3-4 gün biraz sıkıntılı geçecektir ışıklarda felan düşmeler yaşa bilirsiniz.....
ama gerçekten arkadaşlar doğru söylemişler performans olarak %50-gibi bi frak oluşuyor.adeta biskletle tek parça oluyosunuz :)

Merhaba,
Türkiye'de bulmak zor ancak yurtdışından tedarik edebilirseniz Five Ten firmasının Canyoneer modelini inceleyin.
http://www.whitewaterthecanoecentre.co.uk/shop/images/P/canyoneer%20boot.BMP
Downhill ve Freeride bisikletçilerinin tercihi yağmur geçirmeyen pedaldan kaymayan bir model. Canyonering sporu için tasarlanmış olsa da bisikletçiler tarafından da sıklıkla kullanılmakta bu ayakkabılar.
Daha fazla detay için internette araştırma da yapabilirsin.
Unutmadan söyleyeyim düz pedal kullananların tercih edebileceği bir modeldir.
Kilitli pedal kullanıcılarına yönelik değildir.
Bilek bölümünde kullanılan neopren malzeme sayesinde hafif, ince ve hareket kabiliyetini kısıtlamayan yükseklikte bir konça sahip bir üründür.
sevgiler,
erol

spd pedala yaklaşık 2 hafta önce geçtim 2 kez komik şekilde düştüm ama şu anda her şey yolunda.

bahsettiğiniz ayakkabıyı arkadaşım kullanıyor yaklaşık 1 yıl oldu açılma vs olmadı başlangıç için iyi bence

merhaba selamlar bende bugün aldım sidi spd yarin ilk testlere başlıyorum çekmeköyde...

can eger parasal yönden bir sıkıntın yok ise biran önce spd ye geç alıstıktan sonrada normal pedalla bir daha istesende kullanamıyorsun spd bir bisikletcinin bence olmazsa olmazıdır:)

Geri