Scudo Sports

ayak tabanında yanma (konumuz sağlık)

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
311
son zamanlarda eve dönüş yolunda, dik yokuşları tercih eder oldum.. ilk zamanlar zorlansam da artık gayet güzel bir şekilde tırmanıyorum ancak bu tırmanışlarda pedallara daha sert basmış olmalıyım ki, iki ayağımda da görselde kırmızı ile işaretlediğim yerde yanma başladı..

bu gibi yanmalar için tavsiye edebileceğiniz bi krem var mıdır? yada alternatif yöntemler de olabilir.. mesela 10dakika sıcak suda tuttum ama bi faydası olmadı.. diğer zamanlar sorun olmuyor da, özellikle bisiklete binerken hissediyorum yanmayı.. rahatsız oluyorum :(

VMGV7j.jpg

Scudo
mrb geçmiş olsun...
aynı bölge sağ ayak tabanı benimde çok fazla ağrıyordu. yürümekte bile zorlanıyordum
ortopedi polikliniğine gittim röntgen vs. çekildi ve iki ilaç verdi
prepagel krem ve majezik duo
1 hafta içinde rahatladım

Gecmis olsun yanma hissi bazen sinir sikismasi sonucuda olusabilir arada ayaginizi pedaldan cekip dinlendirin. Soguk su bisiklet sonrasi daha iyidir genelde

Nimes Combo Jel'i deneyebilirsiniz. Kas kemik ağrıları için birebirdir. Ben kullanıyorum.
Ek: Giydiğiniz çoraptan ayakkabınızın taban kalınlığı ve iç taban malzemesine kadar her şey sebep olabilir. Sert olmayan bir tabak kemiklerinize daha fazla yük binmesi demektir. Yumuşak olmayan bir iç taban daha fazla tahriş demektir.

Kilitli pedal kullanıyorsanız kal ayarlarınızı değiştirmeyi de deneyin.

Geçen hafta ayakta fazla durduğumdan oluşan ağrılar (aynı bölge ekstra birkaç parmakla beraber) için tiyokas jel (ağrı kesici-kas gevşetici) kullandım bikaç günde geçti.

Henüz SPD kullanmadığım dönemde sanırım aynı sorunu yaşamıştım. Bacağımızdaki tüm gücü pedala aktardığımız yer, haklı olarak tepki gösteriyor :naslyany:

SPD'ye geçtikten sonra o ağrıyı unutmuştum bile, şimdi yazınızı okuyunca aklıma geldi :)
SPD'de taban bükül(e)mediği için basınç sadece o bölgeye binmeyip, tüm ayak tabanına paylaşılıyor mecburen.
İşte tam olarak bu yüzden, bu "bükülememe" yüzünden karbon tabanlı SPD kullanıyoruz aslında o_O

SPD'ye geçmenizi öneririm, ama karbon almak zorunda değilsiniz. Sert plastik tabanlar da oldukça verimli olur sizin açınızdan (bu ağrıyı çözmek açısından)

Yok, ben SPD ile ilgilenmiyorum derseniz, mantık olarak daha geniş yüzeyli bir pedal veya daha yumuşak tabanlı bir ayakkabı çözüm olabilir

Günde 14 saat aşçılık yapan ve işe bisikletiyle gidip gelen birisi olarak aynı sorunu ben de yaşıyordum. doktorum hem ayağımı çok zorladığım, hem de şeker tüketimimi dengelemem gerektiğini söyledi. tatlıyı hiç sevmememe rağmen bu uyarıyı meyve şekeri yüzünden aldım. siz siz olun bir doktora görünmeyi ihmal etmeyin ve kendinize çok yüklenmeyin :)

Bu olay bana sadece bir kere oldu ve en uzun turumda başıma geldi. 195 km'lik ve yüksek tırmanışlı bir parkurdu,bence çok zorlanmış olabilirsiniz keza bende çok zorlanmıştım.

@a.f.k. bugün eczaneye gittim, durumdan bahsettim ve bu jel'i istedim ama eczacı onun doğru ilaç olmadığını söyledi.. bi faydası olmaz dedi, satmadı :)

@Serkan Mıstınoğlu normalde yürürken dururken hiç ağrı sızı yokken bisiklete bindiğim anda yanma başlıyor..
bugün bisiklete binerken dikkat ettim de, aynen söylediğiniz gibi ayak bükülüyor, bütün yük uç kısma biniyor..
haliyle ayak ucu isyan ediyor.. bunun tek ilacı, kilitli pedal mıdır.. şahsen ben klasik pedalımla mutluyum ama napsam bilemedim o_O

@Türka¥

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi Aessin, Dietilamin Salisilat’tır. PREPAGEL Jel, vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan biyolojik faktörleri azaltan bir ilaçtır. Ağrı yada iltihabi durumlar ile ilgilidir. Bel ağrısı, romatizmal ağrılar, siyatik, bursit, hematom (deri altında kan toplanması), kas ağrıları, hasar ve zedelenme ile oluşan ağrılı durumlar, burkulma, ezilme, kas yırtılmaları, yüzeysel toplardamar iltihabı, tendon iltihabı ve eklem iltihabı rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.

PREPAGEL travma sonucu oluşan ezik, çürük, burkulma (distorsiyon), kan toplanması (hematom) ve kiriş kılıfı yangısında (tendosinovit [tendovaginit]) durumlarında, omurga kemiğinin ağrılı durumlarında (servikal sendrom, sırt ağrısı, bel ağrısı [lumbago], siyatik), yüzeysel toplardamar iltihabı (tromboflebit) ve varisleşmiş damarlarda kullanılır.

bir jel daha ne yapsın :D

benzer durumu eliptik bisikletle spinningde bende yaşıyorum giydiğiniz çoraba ve ayakkabınızın içinde gereğinden fazla boiluk olup olmadığına dikkat edin lütfen ve bazı arkadaşlar ilaç. isimleri vermiş kullanmayın bünyenizde alerjik bir tepkime varmı yokmu bilemezsiniz dikkat edin geçmiş olsun bukadarla

Geri