Scudo Sports

Ayak altı ağrısı

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
301
Arkadaşlar merhaba, son 1 aydır ara sıra antrenmana çıkıyordum ve seleyi sadece 1-2 tık aşağıda kullanıyordum. Seleyi 1-2 tık yukarı alınca ayağımın alt tarafında inanılmaz ağrılar oluşmaya başladı, ki hatta bisiklet süremeyecek kadar.

İlk başta diz bölgem çok hafif açılı olduğu için bisiklet sürerken pedala basmayı bıraktığımda ayak tabanıma yük binmiyordu ama seleyi ortalama ideal pozisyona getirdiğimde pedal çevirmeyi bırakınca ayağım pedalın en alt tarafında iken dümdüz oluyor. Buda ayak tabanıma inanılmaz baskı yapıyor ve bisiklet sürmek işkenceye dönüşüyor.

Son bir haftadır bu ağrılar azaldı ama yinede az değil. Daha önce başına gelen var mı?

Scudo
Bisikleti sürdüğünüz ayakkabı ve kullandığınız pedal bilgisini de paylaşınız :harika:

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
@Serkan Mıstınoğlu
Hocam normal bir pedal ve gündelik ayakkabı kullanıyorum. Asıl sorun daha önce ağrımıyordu.

@KitapSever
Aslında cevabı kendiniz vermişsiniz zaten. Sele boyu ayarınız size uygun değil.
Bu arada ideal pozisyonda dizde hafif bükülme olması gerekir, siz dümdüz yapmışsınız ve doğal olarak sorun çıkmış.
Bu videoda ideal sele yüksekliği anlatılmış. Ama kız çok tatlı :kedicik:

@berberci
Hocam elbette hafif bir açı bırakıyorum, bacak boyu ile sele hesaplama bilgisini bulup oradan hesaplamaya çalışacağım.

@KitapSever Ayağınızın ortasıyla yani çukur kısmıyla basıyor olabilir misiniz pedala? Parmak eklemlerinin olduğu pençe kısmıyla basmalısınız. Kilitli pedal kullanmanızı tavsiye ederim. Ayağınızın hem doğru noktasıyla pedala basacaksınız hem de sadece basma değil, arkadan çekme hareketini de yaparak hem ayağınızda oluşan baskıyı azaltacak Hem de performansınızı artıracak.

@KitapSever Bisikleti sürerken pedala ayağinizin uc kismiyla basiyorsunuz değil mi ? Yani ayak tabanınin tam ortasina pedali yerlestirip sürmek yanlis ve çoğu insan oyle sürüyor. Eger böyle sürüyorsaniz ağrının sebebi bundan kaynakli. Ayaginizin pozisyonunu degistirerek bu sorunu cozersiniz.
Ancak pedali uygun sekilde kullaniyorsaniz yani ayak ucuyla. Bu durumda ağrı sele boyundan kaynaklıdir. Seleniz ya fazla kisa yada fazla uzun. Bunu bisikleti sürerek ayarlamak en dogrusu. Bisikleti surerken, bacaginiz pedal en alttayken tam düz olmamali cok hafif bir kapalilik olmali dizinizde ve mutlaka pedala ayak ucuyla basmis olmaniz gerek.

@Yusufmnts
Hocam merhaba, kesinlikle ayak uçlarımla basıyorum pedala ama pedala basmıyorken ayağımın ortasına kasılma ile yük biniyor bazen. Kilitli pedalı sevmiyorum hocam, çünkü şehiriçinde çok fazla dur-kalk yapıyorum.

@ayberkatakan95
Hocam kesinlikle bisiklet sürerken ayak uçlarımla sürerim, bu arada farkettim bisikletle pedal çevirmiyorken pedala bazen tam dik açıyla basıyorum ve seleden kalkıyorum sele acısını daha az hissetmek için. Buralarda oluyor galiba.

Bu sorun bugün bende de hasıl oldu.

Bugün uzun yolda kilitli pedal kullandim ve antrenmanimi tamamlayip bisikletten indigimde ayağımın alt çukur iç tarafinda bir ağrı olduğunu farkettim.

Bisikletteyken ağrıyi hissetmiyordum. Yaklaşık 4 saat oldu halen ağrı var ve ayağımı yere bastığımda ağrı daha belirgin oluyor.

Daha önce başına gelen varsa ve çözümünü biliyorsa cevaplayabilirse sevinirim.

Bugün uzun yolda kilitli pedal kullandim ve antrenmanimi tamamlayip bisikletten indigimde ayağımın alt çukur iç tarafinda bir ağrı olduğunu farkettim.

Bisikletteyken ağrıyi hissetmiyordum. Yaklaşık 4 saat oldu halen ağrı var ve ayağımı yere bastığımda ağrı daha belirgin oluyor.

Hocam belirli markaların o boşluklar için doldurucusu varmış. Geçenlerde sahibinden de bir pedaldaş ile sohbet ederken söylemişti. Çok önemli vs. diye tavsiye etmişti.
S00602-21090358.png
Hatta her bisikletçi kullanmalı diye de eklemişti. Pedal basarken ayagi destekliyormuş. Şimdi siz yazınca hatırladım muhabbeti. Önemsememiştim pek.

Ayakkabıların taban yapıları ortopedik olabildiğince olmalı.Normal ayakkabılarda silikon veya memory foam vb tabanlıklar kullanılır böyle durumlarda.Eğer bu sorunun temeli bulunursa bu tip tabanlıklar vb şeyler yardımcı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@amasseia ,@Mustaac Ayağın iç boşluğuna konan desteğe 'Ark Desteği' deniyor. E ticaret sitelerinde bolca satılıyor. Aşağı yukarı 25 tl civarı silikon olanlar. Ayağın iç boşluğuna yapıştırılıyor üstüne çorap giyiliyor.

konuyu şimdi tesadüfen gördüm bugün bisiklet sürdükten sonra eve geldim sağ ayağımın tabanının ön kısmı, (yani ayak parmaklarının hemen altındaki bölüm) yürürken ve elimle baskı yaparken ağrıyor bir şey batıyor sanki. sebebi ne olabilir arkadaşlar ?

• Beğen
Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar. Ark desteği (silikon) gerekiyor demek, alınacak o halde.

Normal ayakkabi ile hiçbir sıkıntım olmuyordu, ilk spd deneyimimdi ve en korktuğum düşmekti. Bi kaç kere düşecek gibi oldum ama son anda cikarttim ayakkabiyi pedaldan...

Derken ayak altı ağrısı ile de karsilasacak mışim demek.

Oneriniz üzerine şişe de yuvarlayim iyi gelebilir.

Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar. Ark desteği (silikon) gerekiyor demek, alınacak o halde.

Normal ayakkabi ile hiçbir sıkıntım olmuyordu, ilk spd deneyimimdi ve en korktuğum düşmekti. Bi kaç kere düşecek gibi oldum ama son anda cikarttim ayakkabiyi pedaldan...

Derken ayak altı ağrısı ile de karsilasacak mışim demek.

Oneriniz üzerine şişe de yuvarlayim iyi gelebilir.
Geçmiş olsun. Spd ayakkabılarda benzer ağrılar olabilir, ilk sürüşünüz ancak sizin biraz uzun sürmüş. Ters giden durumlar var. Ayak yapınız taraklı olabilir mi? Ayakkabıda buna uygun değilse ağrılar devam edebilir. Kullandığım farklı spd markaların birinde benzer ağrılar yaşadım ve ayak yapısına uygun ayakkabıyı bularak çözebildim.

@Nis teşekkürler.

Ama ayak yapım tarakli değil, kemikli, tombul olmayan bir ayak yapım var.

Hani ayagim ayakkabiyi yadirgadi sonraki sürüşlerde alışır mi bilemem. O ağrıyan kısma dolgu uygulama fikrini denemek istiyorum eğer bi sonraki sürüşümde de ayni durum olursa.

Plantar fasiit olabilir.

• Beğen
@dryakup23 Plantar fasiit, daha cok ayağın topuk kısmında ağrı oluşturuyor okuduğum kadarıyla ama benim ağrım ayağın iç-cukur kısmında.
O ilk gün çok agrimisti ama bisiklet sürdükçe ayagim ayakkabiya alisti galiba, simdilerde belli belirsiz şekilde, pek hissetmiyorum.

Sorununuz spd mi başka bir şey mi bilmiyorum, detaylı bakamadım ama ufak bir detay vermeye geldim. Sele ileri geri ayarınızı doğru yapmazsanız da ayağınızın altı acıyor. Ekipmandan olmayabilir, buna da dikkat edin.

Geri