Scudo Sports

Ayak Ağrısı

@Emrah Demirci olabilir, ayak dar ise ve rahatsız ediyor ise ayakkabınızı değiştirmenizi tavsiye ediyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Scudo
@Emrah Demirci

Yaşadığınız sorunun aynısını, Sidi Kaos spd yol ayakkabısı ile yaşadım. Ayaklarım taraklı ayak denilen geniş bir yapıya sahip. 2-3 yıl kullandığım Shimano yol ayakkabısı ile hiç bir sorun yaşamazken, Sidi Kaos spd yol ayakkabısı, geçen yıl yaptığım (160 km. civarıydı sanırım) tur esnasında beni çok rahatsız etti.

Sürüşün yarısına kadar hiç sorun yaşamazken, sonlara doğru sık sık mola verip durmak zorunda kaldım, durduğum zaman bile ayağımı yere basmakta zorlanıyordum. Tur sonrası 2 gün boyunca ayaklarım sızlamıştı.

%100 kesin çözümü bulduğumu sanmıyorum, kal ayarımı gözden geçirdim ve ayakkabıyı çok sıkmadan daha gevşek bırakarak kısa sürüşler yapmaya başladım. Şu an için sorun yok, uzun tur esnasında neler olur henüz bilemiyorum. :/ Sidi marka ayakkabıların kalıpları dar ve ayağı sıkan bir yapıya sahip. Ayak problemliyse, ayakkabıyı değişmek bence kesin çözüm olacaktır.

@Erdal Yılmaz

Evet erdal bey aynen bende shimano 42 numarada sorun yaşamadım bunca zaman, sidi 5 ergo 42 numarada sorun yaşayınca, 43 numara sidi levelle değiştim sorun azalsada tam olarak azalmadı ayakkabının içide yanlardan dar, bende ayağın dış kısmıyla basıyorum bu nedenlerde kali aynı açıda dışa kaydırsam aceba içe daha çokmu basarım, yada konuda daha önceki cevaplarda bahseden arkadaşların yaptığı gibi kalin iç kısmına alttan yükseltici olarak satılan ürn veya onların yaptığı gibi kredi kartı gibi kalin iç alt kısmını kaldıracak bir tabaka eklenedebilir, şuanda aklıma bunların dışında pek birşey gelmiyor, ayakkabıyı gevşetmeyide denedim ama sanki bu seferde çekmeye fazla güç veremeyip basmaya verilen gücü artırıyorum ve yine ağrıyan sağ taraf ayağımın alt kısmına olan baskıyı arttırıyorum gibi geldi bana..

@Emrah Demirci

Emrah Bey ben çözümü Ayakkabıyı satmakta bulmuştum, ancak sıfır kadar temiz ürünü 100 TL daha ucuza aylarca satamadım. Aklıma başka bir çözüm yöntemi de gelmeyince, satışı iptal edip kullanayım dedim. Bana sorarsanız, kal altına koyulan parça çok faydalı olmayacak. Dediğim gibi %100 kesin çözümü ben kullanırken bulamadım, siz işe yarar bir şey bulur ve paylaşırsanız çok sevinirim.

@Emrah Demirci ayak ağrısı devam. spdye geçtim hala devam ediyor zaten bisikletle alakalı değil ayak ağrım... tabanda sanki taşa basıyormus gibi batma hissi var. tam ortada. topukta değil

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Arkadaşlar iyi akşamlar.
Bisikletin yanında koşuya başladım geçen gün.
25 dk koşmakla başladım ancak eve vardığımda ayağımda çok felaket bir ağrı oluştu.
Ayağımın tabanındaki kemikler ve bileğimdeki kemik çok ağrıyor.
3 gün oldu geçmedi, o kadar çok ağrıyor ki şuan neredeyse hiç yürüyemiyorum.
Nedenini bilen var mı, pazartesi doktora gidene kadar geçici de olsa çözümü olan :D
Krem ve soğuk uygulaması yapıyorum.
Bazı yerlerde kılcal çatlak diye bir şeyler yazıyordu. Ondan mı diyorum. Fena ağrı var dayanamıyorum :(

@Ahmet Bilge Kaan AKIN hocam kocakari ilaci derler ya hani, sogani firinda veya ocagin uzerinde kozleyin, yumusayan sogani ayak bileklerinize bir bez yardimiyla sarin. cocukken cok yaramazdik hopla zipla derken belliki ayak eklemlerimizi cok yorar agrisindan duramazdim babannem rahmetli bu sogan kurunu yapardi..1 saat icinde eklem pamuk gibi olur agrisi gecerdi..amma sogandan amma kendiliginden..denemek lazim.
Konusu gecmisken bende yaklasik 10 gundur sag kalca agrisi cekiyorum..normal yurumede ayakta kalmada sikinti yokta bacagimi bir butun sekilde disa dogru actigimda kalca eklemimde sanki kirecleme varmis gibi agri hissediyorum..bisiklet surmeye ara verince hamlastikmi ne..

@isocan
Hocam denerim bi soğan kokusuna dayanabilirsem :D Geçmiş olsun hocam, benim bisiklette sorun yokta koşunca fena oldum ya :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Arkadaşlar fikri olan var mı hala güncel sorunum :D
Bugün alışverişe gidiyim dedim onu bile yapamadım aç kaldım :D

Merhabalar, benim de ayak parmaklarimda bir ağrı oluşuyor ayakkabım iki cırtlı sanırım ayaklarım ince geliyor ve daha fazla sıkılamiyor cirtlar, parmaklarım içeride hareket edebiliyor. Kalın bir çorapla denediğimde neredeyse hiç ağrı olmuyor. Sismanlamaktan başka önerisi olan var mı acaba çok sevinirim 🙂

Merhabalar, benim de ayak parmaklarimda bir ağrı oluşuyor ayakkabım iki cırtlı sanırım ayaklarım ince geliyor ve daha fazla sıkılamiyor cirtlar, parmaklarım içeride hareket edebiliyor. Kalın bir çorapla denediğimde neredeyse hiç ağrı olmuyor. Sismanlamaktan başka önerisi olan var mı acaba çok sevinirim 🙂
Kalın tabanlı ayakkabı kullanman lazım. İnce bir ayakkabı giyince bende de aynı sorun oluyor. Normalde Spd pedal var. Şehir içinde dur kalktan dolayı spor ayakkabı ile kullanınca benzer ağrılar olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: IslakElliAsker
@necmeddin bisiklet ayakkabılarınin tabanları hepsinde aynı değil mi? Kalın bir tabanlık alsam kullanabilir miyim sizce?

@necmeddin bisiklet ayakkabılarınin tabanları hepsinde aynı değil mi? Kalın bir tabanlık alsam kullanabilir miyim sizce?
Ben normal spor ayakkabısını baz alarak cevap vermiştim. Bisiklet ayakkabılarında da durum aynı diyebilirim. Markadan markaya , mevsimden mevsime ve kullanım türüne göre taban kalınlıkları değişiyor. Farklı malzemeler kullanılıyor tabanlarda .

Bisiklet ayakkabısını henüz bir yıldır kullanıyorum. MTB ayakkabı ile ilgili bir sorun yaşamadım.

Kalın çorapla ağrı olmuyorsa ayakkabı tabanı sanırım yetersiz geliyor veya ayakkabınız ölçüye göre büyük olabilir. Parmaklarda oluşacak ağrıların diğer bir sebebi yanlış kal ayarıda olabilir.
Büyük şehirde yaşıyorsanız yardım alacağınız kişi ve bisikletçi sayısı fazladır ve bu sorununuz da net fikir sahibi olursunuz. Kalın bir tabanlık yardımcı olurmu sorunuza , ayakkabı ayağınıza büyükse yardımı olur. Ölçünüz tam ise bir yerden sonra rahatsızlık verir.

• Beğen
Tepkiler: IslakElliAsker
Geri