Scudo Sports

Axon - Epicon Hangisi kadroma uygun?

Tepki
22
İsim
Hüseyin Taşdeniz
Bisiklet
Salcano
Merhabalar sedona 751 marka bisiklet kullanıcısıyım,
maşayı değiştirmeyi düşünüyorum
sr nin axon ve epicon modellerini düşünüyorum fakat '' Tappered ( maşanın şaft borusu koniktir.) ''
olayı beni endişeye düşürdü deneyip alma gibi bi imkanım yok benim kadroma maşa olur mu olmaz mı bilmiyorum nasıl öğrenebiliriz bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ?

AXON (link)
EPİCON (link)

Scudo
kusura bakmayın düzelttim

@BF Okuru

kusura bakmayın düzelttim

Linkleri düzeltin lütfen. Kısayolu kopyalanmış, bir yerden sonra ... çıkıyor. Alın borusunu kontrol edin, büyük ihtimalle klasiktir. Seçeceğiniz maşa da konik(tapered) olmamalı öyleyse. Ona göre farklı modellere bakabilirsiniz...

resimlerden anladığım kadarı ile klasik bir maşa borusuna sahipsiniz.
gene resimler bakarak axon klasik maşa borusuna sahip görünüyor.
epicon kesin konik.

@kivilcimb

aynen epicon sahibi belirtmiş konik olduğunu
axon'u satan arkadaş ile görüştüm klasik maşa borusu olduğunu söyledi ama benim bisikletiminkini bilmiyorum konik mi klasik mi
üzerinde rst omega maşa var

@huseyintasdeniz

Olur öyle şeyler Hüseyin bey :)
Sizin bisiklet'e uygun olan maşa ilk link'teki AXON maşa, diğer maşa konik yapıda olduğu için kadronuz desteklemez.

@BF Okuru
çok teşekkürler :) peki performansı ile ilgili bilgi verebilecek olan var mı epicondan iyi sanırım axon maşa

İkisi farklı kategori maşalar. Siz daha çok nerede ne amaçla kullanıyorsunuz bisikletinizi? Bir de bağlantı tipini de kontrol edin. 9mm(Quick Release) mi yoksa 15mm mi. Sonra göbekle uğraşmayın...

Sunduğunuz iki maşanında videolarını araştırıyordum kendimde bakınıyorum bence ikisininde çok bariz bir performans farkı yok kanımca ikiside 403 otobüs gibi (link)

@Halil EROĞLU

bisikleti daha çok arazide sürmek istiyorum dağ iniş çıkış tarzı ama yolda da kullanıyorum
bağlantı tipini nasıl öğrenebiliriz benim bisikletimin bağlantı yerini ?

@huseyintasdeniz
Aynı markanın farklı kategorilerdeki üst seviye maşa modelleri sonuç itibari ile, bu yüzden performans farkı hissetmezsiniz. Ama markalar farklı olsaydı performans farkı olabilirdi.

Ön göbek modeliniz ve maşa bağlantı noktanıza bakmanız gerekiyor. Kalınlığı 0,9 cm mi yoksa 1,5 cm mi ölçebilirsiniz. Ya da aşağıdaki şekilde kıyas yapabilirsiniz. Alacağınız maşanınkini de ona göre sorun. Arazide kullanım fazlaysa Axon'a yönelin uyumluysa...
Kalınlıklara dikkat:
9mm Standart QR
http://s7ondemand1.scene7.com/is/image/roadrunnersports/NYTQR1021?wid=500&hei=500
15mm QR Through Axle
http://www.societyforks.com/ison/image/full/fksy-15mm-qr-skew.jpg
http://www.bikerumor.com/wp-content/uploads/2011/09/2012-Niner-RDO-15mm-thru-axle-carbon-rigid-fork1.jpg

Bu maşa sokma milli değil, çabuk bağlantı destekliyor yani standart bir maşa. Sıkıntı yok.

Resim örnek. O maşadan ziyada bisiklet üzerindeki donanım önemli...

@Halil EROĞLU
çok teşekkürler halil bey yardımlarınızdan dolayı :)

Geri