Scudo Sports

Avusturya'daki bisiklet tüneli

Scudo
Geçen haftalarda Münih'ten önce Isar, sonra Tuna nehirleri kıyısından Viyana'ya kadar tur yaptım, 10 yaşındaki oğlumla.

Bu videoda gösterilenler çok az bir kısmı, sadece bisiklet ve yayaların geçtiği köprüler, bisiklet yolu olmayan nadir yerlerde bisikletliden min. 1.5 metre boşluk bırakan veya karşıdan da bisikletli geliyorsa bekleyen, korna çalmayan sürücüler, daha kavşağın bir tarafındayken, diğer taraftan gelirken duranlar, bisikler için ayrı trafik ışıkları (hayır, yaya geçicindeki ışıktan bahsetmiyorum, bisiklet yollarının, kavşaklarının çok olduğu yerde sırf bisikletliler çarpışmasın diye olan ışıklar, vs vs).. hangisini sayayım bilemedim.

Aslında memleketimizde (özellikle Karadeniz sahil yolu gibi düz, çok sıcak olmayan yollarda) çok da güzel olur, ama ne altyapımız, ne yatırımları yönlendirmemiz ne de değişme isteğimiz bulunduğunu düşünmüyorum. Her gün kelle koltukta gidiyoruz ve bir kaç haftada bir trafik kazasında hayatını kaybeden / ağır yaralanan bisikletlileri duyuyoruz.. :kötü:

Umutla bekliyoruz bazi seyleri. Su anki durumda bisiklet yollarinin cok avantaj saglamayacagi fikrindeyim ve kaldi ki pek cok bisiklet surucusu de bisiklet yolunun ulasim amacli oldugunu degil gezinti ve kesintisiz performans surus amacli oldugunu saniyor bizde. Bisiklet surucusu olmayanlarin algilamasi ise henuz mumkun degil! Daha kaldirimlarin yayalar icin oldugunu algilayamadik otopark zannediyoruz...

Kore'deki ornek ise beni buyuledi diyebilirim. Otobanin orta refuj kısmına bisiklet yolu yapmislar! Bak iste orada ulasimda yaparsin performansta basarsin antrenman icin :) Bununla yetinmemisler! 20 mil boyunca bisikletcilere golge saglarken, enerji uretimide saglayacak gunes panelleri kaplamislar! Haber abartiliyor mu derken linkte bulunan videoya baktim ve gercekten 1 dakika 10 saniye anindan baktiginizda 2 bisikletlinin suratle ve sorunsuzca ilerleyerek panellerin altina girip devam ettigini gorebiliyorsunuz!
Maksimum fayda ve yenilikci gelismeler en buyuk temennimiz!
Darisi basimiza :kyfmyrn:

(link)

Eğitim müfredatlarına hoşgörü, empati, duyarlılık gibi derslerin eklenmesiyle belki 20 yıl ve sonrasında bizde Avrupanın iyi yönlerini görmeye başlayabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: bsalih
Keşke biraz da böyle sessiz sakin alanlar olsa.

Onların bisiklet yolu varsa bizim de allahımız var. :) gerçi allahı olan ülkeler mok içinde yüzüyor ama olsun. biz de öbür tarafta kralız.

Geri