Scudo Sports

Avşa Adası Bikepacking Bisiklet Turu (3. Gün)

Velespitli Seyyah

Keşfetmek Güzeldir...
Tepki
1.640
İsim
Sabri
Bisiklet
Carraro
Avşa Adası Bikepacking Bisiklet Turu (3. Gün)

Velespitli Seyyah'tan herkese merhaba bisiklet dostları; 4 günlük yıllık iznim de evde oturmak yerine tura çıkayım dedim ve Tur rotası, planları yapıldı. Bikepacking çantalarıma ekipmanlarımı yükledim ve önce Kapıdağ Yarımadasını ardından Avşa Adasını turlayarak yeni güzellikler keşfettim. 4 Bölümlük serinin 3. bölümünde Avşa adasının çevresini turlayarak adanın güzelliklerini ve koylarını keşfediyorum. 23,6 km'lik yolculuk başlıyor çayınızı veya kahvenizi hazırlayın ve seyre dalın...

---------------------------------------------------- TUR VİDEOSU ----------------------------------------------------

------------------------------------------------- TUR FOTOĞRAFLARI ------------------------------------------------

LRM_EXPORT_20180730_153109.jpg

Gemiyle adaya Erdek Limanından 12 TL'ye kolayca geçebiliyorsunuz. Gemi Yolculuğu sabah 11:00 - akşam 19:00 olmak üzere günde 2 defa yapılmakta ve yolculuk 2,5 saat sürmektedir. Adanın uzak olduğu düşüncesine kapıldaysanız yanıldınız :) Avşa Adasına gitmeden 2 adaya daha uğruyor çünkü. Bunlar sırasıyla Paşalimanı Adası, Marmara Adası ve son durak Avşa Adası şeklinde. Adaya Gelişi anlattım şimdi sırada ada var.

LRM_EXPORT_20180730_153437.jpg

Avşa Adası limandan baktığınızda oldukça kalabalık ve güzel görünüyor. Ada da dağlar oldukça fazla daha merkezden çıkmadan sağlam tırmanışlar beni karşıladı. Tabi ki bu manzaralara değer :cool:

LRM_EXPORT_20180730_153514.jpg

Ada çevresindeki koylara yazlıkçı dediğimiz zengin kişilerin villaları güzelce kondurulmuş durumda :) millet yazlık styla takılırken ben ve benim gibiler pedal basıyor :D

LRM_EXPORT_20180730_153638.jpg

Uzaktan ve yükseklerden avşa merkez de ayrı güzel gözüküyor. Ama tırmanışlar oldukça sert :)

LRM_EXPORT_20180730_153818.jpg

Ada çevresinde deniz fenerleri de mevcut, birinin güzel fotoğrafını çektim.

LRM_EXPORT_20180730_153900.jpg

Ada içerisindeki yollar stabilize olarak devam ediyor ama çokta bakımlı oldukları söylenemez. Ada içerisinde dolaşan arabalar oldukça hızlı gidiyor nedenini anlamıyorum. Her tırmanışın bir inişi vardır derler ya adada bunu güzelce yaşıyorsunuz.

LRM_EXPORT_20180730_153942.jpg

Ada içerisinde üzüm bahçeleri görmeye başladım ama mahsüllere baktığımda çoğu iyi durumda değildi.

LRM_EXPORT_20180730_154043.jpg

Ada içerisindeki su durumundan bahsedeyim sizlere, ben tura çıkmadan içme suyu olarak merkezdeki marketten şişe su alarak mataralarıma doldurdum. Bunun nedeni ise adada kullanılan su artıma suyu yani deniz suyu arıtma tesisinden adaya dağıtılıyor. İçilir mi içilmez mi sizin tercihiniz.

LRM_EXPORT_20180730_154140.jpg
Neredeyse her koyda denize giren tatilcileri görmek mümkün, adanın denizi güzel ve uzun zamandan sonra ben bile girdim.:)

LRM_EXPORT_20180730_154220.jpg
Adanın çoğu yeri yeşil ve canlı durumda ama bunu tamamı için söyleyemeyeceğim. Çünkü bir kaç yıl önce adanın arka kısmında büyük bir yangın çıkmış ve zor söndürülmüş. Tahribat büyük bunu gözlerimle görmek beni üzdü. Adanın arkası terk edilmiş bir yer gibi.

LRM_EXPORT_20180730_154333.jpg

Şöyle güzel bir selfie (özçekim) yapmadan geçmeyelim dedim :)

LRM_EXPORT_20180730_154415.jpg
İşte burası da adanın merkezden sonraki denize girilen en popüler yeri Altınkum plajı. Cıstak cıstak müzik eşliğine denize gireblirsiniz ama benim tarzım hiç değil :)

LRM_EXPORT_20180730_154525.jpg
Adanın merkezi hariç bir yerleşim yer yani mahallesi daha bulunmakta. İsmi Yiğitler diye geçiyor ve oraya geldiğimde nedense kötü bir yosun kokusu sardı her yeri, bende çok durmadan yoluma devam ettim. İşte adanın içerisinde ki stabilize yol vardı ya bakımsız olan, o yol artık yok, valla yok ya bildiğin toprak yol olarak devam ediyor. Medeniyet yavaş yavaş bitiyor yani, sizin anlayacağının adanın bakir kısmına geldim ve burada su, yiyecek, hayat belirtisi namına hiçbir şey yok. Biraz dinlendikten sonra merkeze doğru pedallamaya başlıyorum.

LRM_EXPORT_20180730_153239.jpg

Adanın merkezine tekrar geldim ve medeniyete kavuşmuş oldum, burada kahvemi yudumlayarak denizin tadını çıkarttım.

LRM_EXPORT_20180730_154626.jpg

23,6 km'lik yolu sorunsuz bir şekilde keyif alarak bitirdim. Bu Adaya ilk defa gelmiş olsam da ben beğendim. Çadır kurmak isteyen arkadaşlara bir öneri olsun, merkezde kurmanızı tavsiye etmem iyi gözle bakmıyorlar o yüzden adanın daha sakin kalan taraflarına gitmeniz lazım. Su kesinlikle alın çünkü çeşme diye bir şey yok :). Aklınıza takılan bir soru olursa yanıtlarım şimdilik aklımda kalanlar bunlar. Tur videosunu kesinlikle izleyin derim, ada hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Turun 1. Bölümü Okumak için : Kapıdağ yarımadası kamplı bikepacking bisiklet turu (1. gün)
Turun 2. Bölümü Okumak için : Kapıdağ yarımadası kamplı bikepacking bisiklet turu (2. gün)

Bana destek olmak isterseniz; videoyu beğenmeyi, videoyu arkadaşlarınızla paylaşmayı ve yorum yazmayı unutmayınız. Hepinize iyi seyirler dilerim..

Sosyal Medya Hesaplarımı Takip Etmeyi Unutmayın
1f642.png
:)

1f3a5.png
YouTube: (link)
1f4d8.png
Facebook:(link)
1f426.png
Twitter: (link)
1f4f7.png
Instagram:(link)
1f6b4_200d_2642.png
Strava : (link)

Scudo
tebrik ederim böyle gidersen Hasan söylemez gibi türkiye ve dünya turu da yaparsın harika:harika:

• Beğen
Tepkiler: Velespitli Seyyah
@dtcf31

Teşekkür ederim, bir gün neden olmasın ;)

• Beğen
Tepkiler: dtcf31
hocam merhabalar. Turunuz süper olmus. Ayrıca bir soru soracaktım suluk kafesini gidona nasıl bır apart ile tutturdunuz ?

• Beğen
Tepkiler: Velespitli Seyyah
@mersault

Teşekkürler hocam cırtlar yardımıyla monte ettim .

• Beğen
Tepkiler: mersault
Geri