Scudo Sports

Avrupa'nın en işlek otobanı e17'yi kapatıp misket oynayan türkler

100 yıl önce nerede yol vardı da arabayla yol kesiyordunuz? Ne geleneği ya?
Düğün, asker uğurlama, maç vs olunca bir araya gelen karaktersizlerin taşkınlık yapması ne Zaman geleneğimiz olmuş?

Scudo
@Rip

Artık eskisi gibi, bir sokakta 4 bina, o 4 binada 30 aile yok, bazen sadece bir sokakta 30, 40 hatta 50 katlı binalar oluyor, her binada 100 - 200 arası daire olduğunu düşünün !
Davulcuları kim tayin ediyorsa, ücretini de onlar ödemeliler, Davulcular artık bahşiş için gezmiyorlar, resmen ekip olarak tahsilata çıkıyorlar, evde bebek mi var, uyuyan mı var, tek bayan mı yaşıyor, umurlarında değil, arkadaşın belirttiği gibi kapın yumruklanıyor, defalarca uzun uzun zile basılıyor, bir bakıyorsun kapının önünde bir sürü tanımadığın adam "kapıyı açın davulcu" diyor.

Kim davulcu, kim değil, yada davulcu kim ? belli değil !

bir de gelenek demisler..A benin saf adamlarım ,bundan 50-60 sene once anadolu da heryerde otoban, altinizda da mercedesler bmw lar vardi,siz de kiz almaya konvoyla gidiyordunuz degil mi?

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
"Sizin bu davranışınız ırkçılığa davetiye çıkarıyor, ırkçıları çoğaltıyorsunuz".. Yargıcın gayet haklı tespiti...Bir Türk olarak bu davranışınız beni bile çileden çıkarırken Avrupalının sizden nefret etmesinden daha doğal ne olabilir ha Allahın belası çomarlar!

Aralarından biri de çıkıp yahu ben ne yapıyorum, biz ne yapıyoruz diye sormuyor mu acaba? Burası çok ilginç.

gelişmiş seviyesi yüksek bir ülkede kendini geliştirmeyen insan topluluğu.
Türk de olur bulgarda italyanda önemli olan kendilerini geliştirmeyip adet gelenek gibi genel kültürlere sığınarak yapıkları haklı çıkarmak

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Balkonu tarlaya çevirip domates biber ekeni duyduktan sonra bunlara pek de şaşırmadım. Bir de utanmadan Türk her yerde Türk demiş yazık. Bari ben her yerde böyleyim deseydin de hepimizi içine katmasaydın. Sadece Avrupa değil, dünyanın birçok ülkesinde hergün neler neler oluyor. Bu durum nasıl düzelir, o da ayrı bir sorun.

Çocukken babama sormuştum; bu avrupalılar neden bizi sevmiyor ?
Oğlum dedi, adam köyünden çıkıp, kendini bir anda avrupanın merkezinde buluyor. onlara benzemeyim, asilime olmayım derken, içine kapanıyor, sonra yiyor pastırmayı, sarmısağı çemeni, dişini fırçalamıyor, saçını sakalını düzeltmiyor, kıyafetine özenmiyor, kokmuş halde biniyor toplu taşımaya, asansöre vs, herkesi rahatsız ediyor. bunu bir başarı olarak görüyor. Köyündeymiş gibi davranıyor. Ama bulunduğu şehirdeki insanlar bunu görüyor, rahatsız oluyor ve sonrası ırkçılık vs. hortluyor.

Babam gurbetçilere hep acırdı; bakma oğlum, lüks arabalarla geldiklerine, oralarda insanlık dışı işlerde, çok ağır şartlarda çalıştırılıyorlar demişti. o günden sonra nerde gurbetçi görsem üzülürüm.

Bir köyde iki kardeş varmış, biri avrupaya, diğeri ülkemizdeki büyük bir şehre göç etmiş. 30- 40 yıl sonra bir araya geldiklerinde, diğer akrabaları bakmışlar ki; avrupaya göç eden kardeş ve ailesi köyden çıktıkları gibi dururken, büyük şehire göç eden kardeş ve ailesi tam olarak şehirli olmuş, köylülüklerinden eser kalmamış, Avrupaya ilk gidenler kendilerini kapatmışlar, belki yeni nesiller bunu aşmıştır.

Artık bazı şeyleri yazmanın anlamı kalmasa bile, Yaşamınız sadece sizi ilgilendirmiyor, yaptıklarınız, söyledikleriniz, ailenizi, kardeşlerinizi, şehrinizi, ülkenizi ve milletinizi de bağlıyor.. sonra diyorlar ki avrupa bizi niye almıyor ?

Nereden tutsan elinde kalıyor...Benim aklım almıyor bir sürü arabanın geçtiği bir yolu nasıl kapatabilir üstüne pişkince "Yine olsa yine yaparız!" diyebilirler?Cidden sinir bozucu bir durum,bunlar Türkiye'de yapsa bunu ve kendilerine karşı çıkan olsa döverler,üstüne üstlük birde ceza almadan doğru düzgün yırtarlardı.Bayılmışlar 50.000 Euro'yu,5-6 yılda trafikten men edilmişler,oh olsun :kyfmyrn:

Yasa uygulayıcıların önemi refah seviyesinde önemli bir ölçüt aslında.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Avrupa'da çalışıp higgs bozonunu filan bulacak değiller ya..
Hem Avrupalılara kölelik yapıyorlar,hem de kendilerini böyle şeylerle rezil ediyorlar..
Sonra da Avrupa ülkeleri bizim siyasetçileri filan görmek istemeyince,ortalık yangın yerine dönüyor..

bu kırolar almanyadan mı ?

bende fınlandıya da yasıyorum bız böyle degılız valla bunlar kıro

Arkadaşım ne biçim hareketler bunlar ya,git düğün salonuna misket mi oynuyorsun kolbastı mı oynuyorsun napıyorsan yap,yolu niye kapatıyorsun?Hadi bunu yaptın,yine olsa yine yaparmış. Sanki Nobel ödülü falan verecekler yine yaparsa
Ama helal olsun,orda burdaki gibi değil kurallar. Bam,bam,bam... Burada da yapacaksın böyle,40 yıl araç kullanmak yasak diye bir daha yapan olur mu bak?Hayır demek isterdim ama maalesef evet olur,birileri araya girip amann bu seferlik bir şey olmaz denilebilir

@Ilter Elmas hayir. Asla sinir disi edilmemeli. Zaten bunlardan cok var. Daha fazlasi gelmesin. Hatta Turkiye para versin yada baska alternatif dusunsun yinede gelmesinler :)

Geri