Scudo Sports

Avrupa'daki en iyi 10 bisiklet parkuru

Bizim ülkemizde bisikletlilere özel parklar vs.yok,yanlış bilmiyorsam ve gelmesi için aradan 1000 sene geçmesi lazım,o zamana kadar da bisiklet denen şey kalır mı bilinmez :))

Scudo
@Mutlu Onur ÖZDEMİR

Evet haklısınız , ama bence teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin bisiklet tutkusu asla bitmez ve bisikletler yok olmaz tabi mutlaka onlar da teknolojiye ayak uyduracaklardır ama klasik tarzı seven her alanda ve her zamanda olduğu gibi yine olacaktır :)

Keyifli pedallar ...

İnfolang'da dil eğitimi aldıktan sonra ingiltere'de 6 ay kalan arkadaşımla görüştüm.
Şuanda ingiltere'ye temelli yerleşme hazırlığı yapıyormuş. orada türk bir firmada iş bulmuş ingilizce seviyesi iyi olduğu için.
Bende onun yanına gittiğimde South Downs parkuruna mutlaka uğrayacağım :)

Selam, ben Belçika'dan katiliyorum,Türkiye niye bu listenin içinde deyil diyen arkadaslara bazi arkadaslar çok iyi cevap vermisler. Ben de Belçika niye bu listede sorunuza ufak bir yanit vemek istiyorum. Asagida verdigim link'te de görebileceginiz gibi burada bisiklet için hertürlü yatirim yapilmis.Burada da bisikletlileri hor gören araç sürücüleri var ama azinlikta.Haritada gözüken rakamlara bakarak harita kullanmadan bütün ülkeyi bisikletle gezebilirsiniz. Ben ve birkaç arkadas birdahaki ilkbahara dogru Türkiyede ufak bir tur yapmak istiyoruz. Ozamana kadar Türkiye yollari hakkinda daha iyi bilgilere ulasiriz insallah. Selamlar
(link)

Yol yatırımlarının eksikliğine ek olarak şunu açıkça söyleyebilirim ki; Türkiye'de motorlu taşıt ile trafiğe çıkan sürücülerin tamamına yakın bir çoğunluğu ne yazık ki acemi.

Yani kaba, kötü niyetli, cahil, sersem...vb. yakıştırmaları yerine sadece acemi ve tecrübesizler demek istiyorum.
İyi niyetle yaptıklarını düşündükleri sürüş davranışları bile(korna çalmak, seslenmek, selam vermek) bazen kötü sonuçlar doğurabilecek acemilikte.

Ülke cennet belki de, zebaniler kaynak yapmış aradan, onlardan bir kurtulsak, tadından yenmeyecek... şaka bir yana, karadenizi baştan başa gezdim, anadoluda da çok yer dolaştım, zaten ege bölgesinde yaşıyorum, hepsi de çok güzeldi... fakat "Türkiye cennet ülke" lafını biraz abartılı buluyorum, en azından bir Avusturya, İsviçre ya da Almanyanın güneyinde bavyerada falan biraz gezdiyseniz, ne demek istediğimi anlarsınız, anlamıyorsanız Google Earth'ten dünyaya bakmanız yeterli, 4 mevsim olayı neyse de, kuraklıktan dolayı gitgide bozkırlaşıyoruz, 4 mevsimin olmadığı orta avrupada da hemen hemen hergün yağan yağmur, doğayı her daim yemyeşil yapıyor. insan faktöründen hiç bahsetmiyorum bile, alp dağlarını tırmanan bisikletçiler geçsin diye, yol kenarında durup yol veren tır şöförlerini unutamam...

Geri