Scudo Sports

Avrupa'daki en iyi 10 bisiklet parkuru

Scudo
@charliebrown

Bizim ülkemiz tam bir cennet gibi. 4 mevsimide aynı anda yaşandıgı kaç tane ülke var. Ve biz bu zenginliklerin değerini biliyormuyuz.

Yaz sezonu ile beraber ülkemizin guzelleşmeye başladıgını görebiliriz.

Bu yazını okuyunca avrupanın en iyi parkuları listesinde türkiyenin adının olmaması kadar üzücü bir durum yok.

Oysa bizim karadeniz kıyısı tam anlamıyla cennet gibi.

Ege kıyıları zaten anlatması bile inanılmaz derecede hoş.

Neden bu değerleri kullanamıyoruz biz?

gerçekten su anda beni bi düşünce aldı gitti. Sahip olduklarımızın kıymetini bilmeliyiz, bilmeyenlerede bildirmeliyiz.

saygılar.

Ahh Ulkemİz Cennet Kİ Ne Cennet Ama Bİraz Sİyasİler Bu Cennet Ulkemİzİ Hak Ettİgİ Gİbİ Temsİl Edemİyor Tabİ Kİ Bu Sİyasilarİ Bİz Belİrlİyoruz .bazen Dusunuyorum Bİzİm Yerİmİz De İskandİnav Halklari Olsa Ne Olur Du Acaba BU paha BİCİLEMİYEN ulkemiz :(

• Beğen
Tepkiler: RECEP İŞLEK
@seykem

Abi yalnız adamların Neden turkiyeyi dahil etmediğini anladım. Yaw bisiklet yolları yok.

Ülkede doğru duzgun yapılanma yok.

Ülkemizde cinsellik tabuları yıkılamamış, daha geçen barış gelinine tecavüz edildi ve öldürüldü.

Kısacası yabancılar gavurdur felsefesi hakim.

Yabancıları kazıklama durumları her zman oldu ve olmaya devam edicek.

Kısacası adamlar haksız da değiller be hocam

saygılar.

bizim ülkemiz insanlarını medeni anlamda maalesef katetmesi gereken çok yol var ne kadar misafirperver olsak da gelişime biraz kapalıyız gibi..

Öncelikle çok güzel bir konuya parmak basmışsınız
''Bizim ülkemiz tam bir cennet gibi. 4 mevsimide aynı anda yaşandıgı kaç tane ülke var.''
Toplam bisiklet yolu oda tam anlamıyla değil ama 50 km. yi geçmeyen. Kamyoncularının %80 inin bisikletlseverlerin üzerine üzerine direksiyon kırdığı. Dört dörtlük nizami giden bir bisikletliyi fark etmeyip acı fren yapan 25 yıllık şoförün ''bisikletle ne işin var bu yolda'' diyerek höykürdüğü ve karayollarını babasının malı sanan bir sürü saygısız şoförü olan , şoförlerinin en az %50 sinin bisikletin trafiğe çıkmaması gereken araç olarak gördükleri doğası harika, aynı anda 4 mevsimin yaşandığı, avrupanın gözbebeği olabilecek en şahane ülkesi bizim ülkemiz. Önce insanlarımızı eğiteceğiz Hollandada nasıl araçların bisikletlilere yol verdiklerini göstermemiz lazım. Avrupalı bisiklete kaç € ya biniyorsa bizde aynı fiyata binmeliyiz. Doğayı kirletmediğimiz, çevreci olduğumuz, Türkiye ekonomisine katkıda bulunduğumuz için bize teşvik vereceklerine gümrük birliğine girdiğimiz halde bir avrupalıdan %30- %68 arası daha pahalıya bir bisiklete sahip oluyoruz. Bunları düzeltmeden o listeye almazlar bizi kardeşim haksızda değiller yani üzgünüm ama durumumuz bu.

İnŞallah Hayirli Olur Ama Bİraz Sabir Gereklİ,ancak Şu Bİr GerÇek Bİzİm KuŞaĞa YetİŞİrmİ Bİlmem Ama Bİzİm Ülkemİzde DÜzelİr Umarim.

Formda yayınlana yazıları ve fotoğrafları gördükçe ,bizim ükemizin en güzel yerlerden biri olduğuna inanıyorum ,ama yukarıda arkadaşların söylediği gibi medeniyet yolunda çok uzun bir yolumuz var. Düzenenecek etkinliklerle halkımızı bisikletin geişimi ve bisiklet turizimi hakkında aydınlatmalıyız.hoşça kalın

• Beğen
Tepkiler: muratt35
Ben bu yapılan listenin sizlerinde değindiği gibi salt doğal coğrafi yapı düşünülerek hazırlanmadığı kanısındayım. Bisikletin Türk toplumsal hayatında ki yeri belli, birçok kişi bisikletin; öğrencilerin veya ekonomik durumu araba almaya elverişli olmayanların kullandığı iki tekerleği olan 'olmasada olur yani..' cinsinden bir araç olduğuna inanıyor. Bu toplumsal yargıyı kırmak çok zor. Eğer ergenlik yıllarında sokak arasında arkadaşlarıyla beraber karne hediyesi olan bisikletini kullanan biri değilseniz, her birimiz toplumun bisikletliye yaptığı uzaylı muamelesini az biraz hissetmişizdir. Bana kalırsa başlangıç noktası toplumumuzun bisiklete karşı ezberlerini bozmaktır. Ne zaman Toplumun büyük bir kesimi bisikletin ; sağlıklı, mutluluk veren , çevreye zararı olmayan ve trafikte gerekli saygı ve ehemniyeti en az motorlu araçlar kadar hakeden bir taşıt olduğunu özümseyecek, işte o zaman ülkemizin cennet köşeleri hakettiği değeri bulacak.

@gokhancan

Zihniyet meselesi kardeş. Talep meselesi. Düşünme meselesi. Bakış meselesi...
Meselesi de meselesiiii......

Bizim buralarda yani Muğla Gökova taraflarında çok güzel yerler var biz hep tur yapıyoruz

Benim de daikkatimi çeken bir şey oldu bu listede. Forumdan yurtdışına giden arkadaşlarımızın yazdıklarından aklımda kalan: Avrupada en iyi ve yaygın bisiklet yolu almanya ve hollanda'da, yanılmıyorsam. bu iki ülke de listede yok. neden acaba?
selamlar, sağlıcakla kalınız..

Eski bir okul arkadaşımın South Downs'daki parkurunu görme fırsatı olmuştu.
İnfolang dil kursunda ingilizce eğitimi almış, sonra pratik olsun diye İngiltere'ye gitmişti 6 aylığına.
O süre zarfı içerisinde gidip, görmüştü.

Keşke Türkiye'de de böyle parkurlar yapabilsek.

• Beğen
Karadenizde örneğin araç yolları dışında bisikletin çıkabileceği patikalar yok, olsa halbuki bir Alplere rakip olacak rotalarımız olurdu ama yok. Yapmaya kalksan olabilecekleri düşünemiyorum, zaten 50 sene sürer herhalde aynı düzeyde patika ağına sahip olmamız. Zaman ihtiyaç var sonuç olarak.

• Beğen
Güzel bir paylasım , yol bisikletçileri için ama sanki ...

Geri