Scudo Sports

Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası ve Görsel Sanatlar

Dostlar. Bu tartıştıklarınız yıllardır tartışılır. Eminim ki ben doğmadan önce de tartışılırdı. Ben görev yaparken de tartıştık, bundan sonra da tartışılacak.

1. Oradaki sporcuların malzemeye itiraz edecek durumu yok. Zaten avrupa şampiyonasında start alabilmek büyük bir olay iken malzeme için kapris yapmaya şansları yok.

2. Elbette bir kaç bisikleti sırf bu şampiyona için federasyon alabilir. Ama bu tamamen pansuman bir çözüm olurdu. İşin temelden çözülmesi için üreticilerin sponsor olması lazım. Bu da ancak bu yarışlara katılımın bir değeri olması ile başlar. Biz derece yapamadıkça yerli üretici uzak duracak... Zaman lazım. Son yıllarda kıpırdama var.

3. Federasyona topu atmak çok kolay. Ama bir çoğumuzun farkında olmadığı nokta, federasyon dediğimiz kurum bir kaç kişiden oluşur. Bunun devlet tarafı memurlardan oluşur genellikle bisiklet kökenli değildir. Bu durumda bizim gibi bisikletle ilgili insanların içerde (gönüllü) görev yapması ile birşeyler ilerler. Aksi halde ilerlemez.

Ülkemizdeki spor anlayışı ne yazıkki "devletçi" görünüyor. Bütün yanılgı budur. Oyda sporun sahibi ve ilerletecek grup sporu yapanlardır.

Scudo
Bunun devlet tarafı memurlardan oluşur genellikle bisiklet kökenli değildir.
Onlar oraya gelmişse, işleri odur.İşlerini de en iyi şekilde yapmaları gerekir ki herşey en iyi şekilde olsun.
Türkiye'de tüm federasyonlarda var bazı sıkıntılar.köklü bi çözüm gerek spor için

@Mustafa DAMAR"iyi şekilde"... Bunu kim ölçüyor? Onlara göre zaten iyi yapıyorlar. Denetleyene göre de. Sorun burda zaten.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Zaman karşı yarışları sonuçlandı.

Time Trial Women U23
1.Alexandra BURCHENKOVA - 00:34:37
2.Emilia FAHLIN - 00:34:48
3.Katazina SOSNA - 00:35:29

Time Trial Men U23
1.Alex DOWSETT - 00:31:08
2.Geoffrey SOUPE - 00:31:22
3.Nelson OLIVEIRA - 00:31:26

Time Trial Junior Women
1.Anna SOLOVEY - 00:17:42
2.Pauline FERRAND-PREVOT - 00:18:18
3.Alexia MUFFAT - 00:18:57

Time Trial Junior Men
1.Kirill YATSEVICH - 00:32:08
2.Emilien VIENNET - 00:32:12
3.Marlen ZMORKA - 00:32:43

Erkekler U23 kategoride Zamana karşı yarışında (toplam mesafe 25,6 km) Avrupa Şampiyonu olan Alex Dowsett'in ortalaması 49.9 km/s, bu yaş grubu için gerçekten müthiş.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Avrupa Şampiyonası son 2 gününde TRT-1 den canlı yayınlanacak !

Canlı Yayın programı :

17 Temmuz - Cumartesi
10:00 Yol Yarışı - Genç Erkekler (11 Tur)
14:30 Yol Yarışı - 23 Yaş Altı Bayanlar (9 Tur)

18 Temmuz - Pazar
10:00 Yol Yarışı - Genç Bayanlar (6 Tur)
14:00 Yol Yarışı - 23 Yaş Altı Erkekler (14 Tur)

• Beğen
Tepkiler: Ender İplikci
@M.Kaba

sadece pazar günü 14:00-17:00 arası trt-1den canlı yayınlanacak. ama haftasonu diğer yarışlar trt-3den canlı yayınlanacak. detaylı bilgiye trt'nin sitesinden ulaşabilirsiniz.

Ankara2010.com sitesinden baktım durumumuza. Tahmin ettiğim gibi içler acısı. Her kategoride takım olarak sonuncuyuz. Sporu angarya gören, sporcuya uzun vadeli yatırım yapmaktansa devşirme sporcu edinmeyi tercih eden, ekonomik sıkıntıların arkasına saklanarak işlerini savsaklayan insanların ülkesindeyiz.
Sporcuya yatırım yapmayız, antreman yapacak yol yapmayız, sporcunun kullanacağı malzemeyi lüks görürüz. Bu zihniyetle başarı da bu kadar olur sanırım, ötesini beklemek hayal olur.
Bu arada bugün akşam parkuru araçla dolaştım, asfalttaki çukurlar araba kullanırken bile can sıkıcı, bisikletçilere kolay gelsin vallahi...

@elif kenaroğlu

Resmi siteye baktığımda bayan bisikletçilerimizin resimleri de sitede yok. Yorum yapmak istemiyorum, bir gerekçesinin olduğunu ümit ediyorum.

Trt 3 ten yayınlanması da büyük bir gelişme TRT ye teşekkürler :in:

Şu anda SAAT 10:25 ve TRT 3 te 1990 yılının basketbol maçı var. Az önceki Teşekkürü geri alıyorum. :(

@Güney Tuncer

Güney abi keşke bu dediklerin bizim içinde geçerli olsaydı. Ablam şu an Ankara'da yarışı izliyordu. Daha biraz önce telefonla konuştuk, baya heyecanlı şekilde anlatıyordu bana yarışın ne kadar güzel olduğunu. Ben de seviniyordum kendi adıma, diyordum "Sonunda aileme de aşılamayı başardım bisiklet sporunu ve bilincini diye." Ama aradan az vakit geçti ki acı bir haber aldım telefonla. Ablam yol kenarında yarışı izlerken hakimiyetini kaybeden bir basın aracı ona çarpmış. Şu an hastahaneye kaldırılmış ve baldırı kırılmış. Nasıl böyle bir organizasyon sırasında bir aracın bu kadar hızlı seyir etmesine izin veriliyor? :mad: :mad:

@mcanb

Teşekkürler, ama şimdi haberi geldi tekrar. Sanırım ameliyata alacaklarmış. :mad:
Bizim medyamız gerçekten işsiz işi şeyler yapıyor. :mad: :mad:

Yol yarışları bayan kategori sonuçları (U23 Erkekler yarışı devam ediyor... TRT1)

Road Race Women U23
1. Noortje TABAK - Hollanda - 03:08:21
2. Lesia KALITOVSKA - Ukrayna - 03:08:21
3. Ausrine TREBAITE - Litvanya - 03:08:22

Road Race Junior Women
1. Anna TREVISI - Italya - 02:05:31
2. Pauline FERRAND-PREVOT - Fransa - 02:05:31
3. Rossella RATTO - Italya - 02:05:33

Ankara'da bugünkü yarışlarla sona erecek 2010 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası'nda, genç bayanlar kategorisinde İtalyan Anna Trevisi birinci oldu.

Anıtpark önünde başlayıp Fevzi Çakmak Caddesi, Beşevler, Alparslan Türkeş Caddesi, Söğütözü Caddesi ve Beştepe güzergahındaki 13,5 kilometrelik parkurda toplam 6 tur üzerinden gerçekleştirilen yarışta, 58 sporcu mücadele etti. Toplam 81 kilometrelik parkuru 2.05.31,377'lik derecesiyle ilk sırada tamamlayan İtalyan sporcu Trevisi, Avrupa şampiyonu oldu.

Bu kategoride yarışan Türk sporcular Eda Kunuk, Seda Öztürk, Şeyda Tozduman, Gamze Ayaz ve Ebru Doğan zaman barajına takılarak yarışı tamamlayamadılar.

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Ankara'da 4 gündür devam eden 2010 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası, 23 Yaş Altı Erkekler yarışı ile son buldu. Şampiyonanın son yarışında Polonyalı sporcu Pawel Gawronski, Avrupa şampiyonu oldu.

Road Race Men U23
1. Pawel GAWRONSKI - Polanya - 04:03:08
2. Nelson OLIVEIRA - Portekiz - 04:03:09
3. Arnaud DEMARE- Fransa - 04:03:11

Türk Milli Takımından Recep Ünalan 04.03.12'lik derecesiyle yarışı 13. sırada, Eyüp Karagöbek 04.03.58'lik derecesiyle 77. sırada tamamladı.

http://img706.imageshack.us/img706/2750/65473809.jpg

Ankara'da 4 gün süren şampiyonada, 36 ülkeden 796 sporcu yarıştı. Erkekler ve bayanlarda gençler ve 23 yaş altı kategorilerinde ilk iki gün zamana karşı, son iki gün de yol yarışları olmak üzere toplam 8 yarış gerçekleştirildi. Yarışlara Türkiye'den 14'ü erkek, 7'si bayan olmak üzere 21 sporcu katıldı.

http://img341.imageshack.us/img341/9277/finishd.jpg

Sporu siyaset ve politikadan kurtarıp,bağımsızlaştırmadığımız zaman başarılar bireysel çabaların ötesine geçemeyecektir.
Bayan sporcularımıza ayıp olmuş.Konuk ülke olarak rezalet bir durum.Bisiklet o kadar dert değil diye düşünüyorsanız,soruyorum.Bir sporcuya bir parkur hazırlayıp yol ve TT bisikletiyle çıkış yaptırın.Süreler ve ortalamalar ne olacaktır?Yol bisikletiyle, TT bisikletinin ortalamasını tutturabilirse bu sporu bırakırım.Aerodinaminin son hızda nasıl değişikler yarattığının farkında değil gibi geldi forumdaki arkadaşların.
Bisiklet sporu, ekipmanlarına uygulanan teknolojinin en büyük etki yarattığı spordur.

Paylaşım yapan arkadaşlara teşekkürler...

Geri