Mustafa İçdağ
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.216
Gayet güzel bir konu açmışsın. Ben yaklaşık 7 aydır avrupa yakasında ufakda olsa bir grup oluşturmaya çalıştım, her antremana çıkışımı "gezi ve tur duyuruları altında" mesaj olarak gönderdim, ve göndermeye çalışıyorum. Sağolsun bazı arkadaşlar bana katıldı. Kullandığım rota: Kabataş- Sarıyer sahil yolu, bu yaklaşık 47km. tamamlar. Boğaz sahil yolunun trafiği kötü, o yüzden çok erken çıkmak gerekiyor. Yeniköy yolları ciddi bozuk. Yine sahilden Kabataş-Sarıyer-sarıyer yokuşu- Rumeli Feneri, ve bazen Kilyos. Bu parkur 95 km. toplar ve ciddi bir sarıyer yokuşu var, daha sonra R. feneri veya Kilyos yolu muhteşem güzel. Bu 95km.lik parkuru iyi zamanımızda 3saat 10dak. tamamladığımız oldu (bu geçtiğimiz yaz ayları). Bu rotada antremana çıkma saatimiz-saatim en geç 7.30. Yine bu rotada 150-160km. antremana çımak mümkün (kilyos), tercihen bahar ayları buna başlarız. Bu rotada antremana çıkacak arkadaşlara enaz üç-dört kişilik ve tempoya uyum sağlayacak gruplar halinde olmalarını tavsiye ederim. Ciddi yokuşlar var, ayrıca köpek sürüleri bazen korkutucu olabilir ( R. feneri ve Kilyosa gidişte). Sana Sirkeci-Yeşilköy sahil hattında antremana katılabilirim, gerçi bu sahil hattıda gruba çok uygun değil, trafik tehlikeli. Antremana çıkışlarını "gezi ve tur duyuruları altında" mesajlarsan tanıdığım bazı arkadaşlarda katılırlar. Şöyle bir önerim daha olabilir; Ataköydeki "kriteryum" parkurunuda kullanabiliriz. Belki sende hatırlarsın bu kriteryumda eskiden yarışlar yapılırdı.