Scudo Sports

Avrupa Yakası Pedal Grubu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/392640_10150401913095770_622825769_8882634_1559047311_n.jpg

valla ne pisletçiler var yahu,,,

:) :) :) :)

arkada sırt çanta offroad yol rampa ve spd yok

hasan bu yüzden kalbi bozdu,,,,14 km ümit gibi ağır bisiklet ile durmadan rampa çıktı arkada beş kilo sırt çanta ve sağlığını bozdu,,

:( :( :( :( :(

Scudo
@Ayetkin Erzan

avrupa pedal sayfasında bi şey paylaşayım ,,,saysür kurucusu beni dava edecekmiş ve mahkemeye çıkacağım arkadaşlar haberiniz olsun ama kuvvetli deliller ve şahitlerim vardır bakalım ne olacak,,,,

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi selamlar...

Bahsettiğiniz kişi ile aranızdaki sorun nedir bilmiyorum ! Niyetim karışmak da değil ama yukarıdaki cümleyi anlamadım !?

Gününün büyük kısmını ormanda geçiren bir bisikletçi için sırt çantası (abartmadan) gerekli değil midir ? Ormanda yol ve rampa yokmudur ? MTB aslında Off-Road için değilmidir ? (SPD konusunda haklısın ama Off-road yaparken o da kullanılmaz.)

Tamamen affına sığınarak sordum.Yanlış anlaşılmasın :in:

• Beğen
Tepkiler: Hasan TÜRKER
@AYDIN DİRİCANLI

estafurullah hemen anlatayım şimdi çok sevdiğim korsan hasan vardı kartepe rampasını ağır bisiklet ile durmadan aldı ve arkasında 5 kilo yük vardı bu bence yanlıştı baştan onu uyardım durmadan çıkma olacak ve gereksiz olan sırt çanta alınmayacak diye ne oldu hasan kalbi sakatladı abartma olmayacak derken buna dikkat çekiyorum , 14 km boyunca durmadan arkada beş kilo yük ile üstelik basarak çıkmak belli bi zaman sonra insanda rahatsızlık yaratabilir ama metabolizmaya göre değişir ,,şimdi offroad alanlara gidecekseniz arkanızda bence sırt çanta olmasın, toprak yollara girecekseniz gene olmasın rampa çıkacaksanız gene olmasın, offroad alanlarda bence bel çanta kullanın fazla büyük olmasın ayrıca mangal olayına gidilecekse fazla uzun sürmeyecek ise mesafe çanta alın arkanıza ama yemekten sonra arkada çanta ağır ise rampaları almak akıl dışı geliyor bana her şeyin ölçüsü olacak ,,,,,

ek olarak offroad alanda spd ye alışmak lazım tabi alışınca çok zevkli ama riskide vardır ,,herşey tecrübe ile sabit ,,,,,,,,

@Kudret Kurtcebe

Demek istediğinizi anladım, sizin tarif ettiğiniz performans turlarında özellikle uzun rampalar içeren turlarda gereksiz yüklere yer yoktur ve olmamalıdır.Bunda hem fikirim.

Ancak ben tam orman içi Off-road dan bahsediyorum.Resimdeki kişinin önemi olmaksızın , arka fon off-road ifade etmektedir.

Yumruk büyüklüğünde taşlardan , dökülmüş yaprakların altına gizlenmiş reçel gibi çamurdan , sertleşmiş ve türlü şekil almış topraktan bahsediyorum.Ve sabahın köründe çıkıp , akşamın karanlığında dönen bir MTB cinin taşıması gereken bazı malzemeler olmalıdır.Mesela yiyecek bir şeyler (mangaldan bahsetmiyorum, Off-road da bir çeşit performanstır) yedek içlik ve bol su...Kazaya çok açık bir tür olmasından ve şehirden göreceli olarak uzak olunmasından dolayı ilk yardım malzemesi mesela...Bazı malzemelerin taşınmaması da risktir bana göre...

Kısacası sizin tarif ettiğiniz performans biçimi ile off-road un farklı dinamikleri olduğunu düşünüyorum.

Neyse niyetim polemik yaratmak değil.Sadece ilgili cümlenizi anlamadığımdan fikrimi belirtmek istedim.Haddimizi aştıysak affola :) :) :)

• Beğen
@Kudret Kurtcebe

Aslına bakarsanız bende SPD kullanıyorum.Çok seviyor ve çok da verim alıyorum.Hatta SPD siz bisileti düşünemiyorum.Ama off-road esnasında ayakları çok kullanırsınız denge için...Gereken yerde hemen kilitliyorum ama bozuk zeminlerde serbest bırakıyorum çünkü her an ayağınızı kullanmak durumunda kalabiliyorsunuz.

@AYDIN DİRİCANLI

olurmu öyle şey burda bilgi alışverişi yapıyoruz tecrübelerimizi anlatacağız yalnışları anlatacağız tabi,,,şimdi ben offroaddan çıkalı epey oldu fox maşayı sattık ve mtb karbon çatala geçince offroad bitti yalnız kurtdoğmuş olsun belgrad olsun kartepenin offroadunda olsun hep küçük orta boy bel çanta kullandım bunun içinde bi adet iç lastik pompa ve janttan tekeri çıkarmak için aparatlarım var idi ,,hep yanımda kuru üzüm ve kuru incir olurdu su ise öndeki çantaya koyardım ,,,,,önde küçük bi çantayı gidona sağlam bi şekilde oturturdum gene bu pazar aynı olayı yaptım bisiklete bir şey bağlamayı sevmiyorum su matarası km ,ışık, arka far bunlar gereksiz bence gece sürüşlerini pek sevmiyorum zati,,,
yalnız boynuz takdım rampada onlara asılarak çıkma hoşuma gidiyor,,,

@AYDIN DİRİCANLI

yarışlarda bile adam en zor yere geldiğinde dönerken spd den ayağı çıkarıyor ayağını toprağa koyuyor riske girmiyor bunlar önemli teknikler sürat var çünki her an bişey olabilir sürate geçen spd de çok dikkat edecek offroadda riske girilecek yerleri bilecek hissedecek araziyi tanıyacak zati istanbulda kaç adet offroad arazi varki..polinez yarışında bilal gül' ün 15 metreden uçarak inişi çekirge gibi bisikleti çekmesi sıçraması,spd ayakkabıları ile görülmeye değerdi, ama çok çalışmış bi insandır bilal offroad alanlarda,,,

AYPG sakinleri akşam maçı beraber izlesekmi acaba???
Maç ne olur? Bence maç 3 ihtimalli, fb 1-0,2-0 yada 3-0 yener :)))

• Beğen
@Raif Korkmaz

isterseniz kadirhas arkasında benim eski mah. çay bahçesinde izleriz..park içinde güzel bi yer.. bisiklet koymaya müsait..(kıbrıs parkı)

ben orada izleyeceğim ...

bence sadece 2 ihtimal var
fb yener
yener fb

aklıma birden Melih Cevdet Anday"ın bir şiiri geldi
mesajı değiştirdim

Tarih Okurken

Mabeyin feriği Sait Paşa’nın
Sarayı korumak işi
Bir Sarraf Zarifi Bey, bir de Çıplak Mustafa
Etti mi üç kişi.

Kim ola Sarraf Zarifi
Adı üstünde sarraf
Şıkır şıkır altın saymak işi
Ya kim ola Çıplak Mustafa
O da şehirin delisi
O da şehrin fakiri
Biri korur, biri sayar, biri...

Korumak, saymak, soyunmak işleri
Korumak, saymak, soyulmak işleri
Tarih bin sekiz yüz yetmiş altı
Allah bu üç kişiyi hür yaratmıştı
Kanun da onları eşit kıldı
Oldu bitti
Sait Paşa, Sarraf Zarifi, Çıplak Mustafa
Sarraf Sait, Zarifi Paşa, Çıplak Mustafa
Sait Zarifi, Sarraf Paşa, Çıplak Mustafa
Çıplak Mustafa, Çıplak Mustafa, Çıplak Mustafa...

• Beğen
Tepkiler: Orhan Atilgan
kaçkar bisiklet yarışının yapılacağı yere (çekmeköy doğa parkı) na gidecek yolu tarif edebilecek biri var mı ?
harita da olur :)

avrupa pedal, mustafa dost, raif babo, aytek babo, ben çekmeköye yarışa bi bakacağım ,,,,,,,,,,,,,,,raif gel senle dedikodu yaparız bu saysürü anlatayım neler oldu neler,,,,

:D :D :) :) :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri