Scudo Sports

Avrupa Yakası Pedal Grubu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@mehmet kendir

Selamlar ;

Kar veya irtifa ile işiniz olacak mı?

Çadır ve diğer malzemeler ile ilgili yardımcı olabilirim.Yıllardır kamp trekking yapıyorum.Malzeme manyağı oldum :D

Scudo
@çağrı türkmen

Selamlar ;

Kar veya irtifa ile işiniz olacak mı?

Çadır ve diğer malzemeler ile ilgili yardımcı olabilirim.Yıllardır kamp trekking yapıyorum.Malzeme manyağı oldum :D

Birde çadır için ucuzdan kastınız nedir ? Yada bir çadırdan beklediğiniz nedir ?

100tl yi geçmeyen, yere çakılmadan ayakta durabilen, su geçirmeyen, hafif, toplandığında bisiklet terkisine atılabilecek ebatlarda bir çadır..:)
2 kişilik(hafiflik sağlanacaksa 1 kişilikte olabilir.) :)

Aydın Bey merhabalar,
Şahsım adına konuşayım muhtemelen çadırı (maksimum) üç mevsim kullanıcam. Yağmur geçirmemesi ve mümkünse kazık çakmadan kurulabilmesi benim için yeterli. Decathlon'da 90 TL'ye bu özelliklerde bir çadır var ancak 3 kilo 400 gram. Sadece ağırlığı bende şüphe uyandırıyor. Can Abi geçenlerde bir çadır önermişti, sanırım kendisi de onu alacak ama onun da fiyatı tuzlu geldi benim için. 170 TL idi sanırım. Markasını şu an hatırlayamadım.
Sanırım Mehmet Abi de benim aradığım tarzda birşeyler arıyor.

hasan güzel fotolar ve güzel bir tur olmuş.yaşasın kıyıköy

bu arada efsane kaptanı da görmüşünüz, varya hepiniz cennetlik olmuşsunuz. darısı başımıza.

@Levent_K

Tüm bunları vaad eden ve 100 TL nı geçmeyen bir çadırda mutlaka bir çapanoğlu vardır :)

Ama bütçeyi biraz zorlarsanız 3 mevsim ama iyi bir çadır ile bu konforu yakalayabilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: Levent_K
@çağrı türkmen

Bende Decathlon dan bir çok alışveriş yaptım.Ancak Bazı ürünler vardır ki bu tip mağazaların ürünleri tercih edilmemelidir.Üstelik 3,4 Kg bisiklet için çok ağır bir malzemedir.

Bence bisiklet ile kamp birleşince; ucuz bir malzeme size bir barınak sağlayabilir fakat hem yolda ağırlığı ve esas gece boyunca rahatsızlığı ile size ucuz işin bedelini ödetecektir.Senelerin tecrübesi ile gece bir şekilde uyusanız bile sabah ve devamındaki gün bunu hissedersiniz emin olun.

Ayrıca sadece su geçirmeyen bir çadır eğer nefes almıyorsa, dışarıda kupkuru ve yıldızlı bir gece varken sizin üzerinize şakır şakır yoğunlaşmış nefesiniz yağabilir :D çadırı boş dururken açıkta sabahı eden çok arkadaş gördüm :)

Bence bütçenizi 250TL civarına çekerseniz çok iyi bir 3 hatta 4 mevsim bir çadır alabilirsiniz.Hatta bir örnek bile verebilirim.

(link)

İyi bir araştırma ile daha iyi örneklerde bulunabilir...

Tabii bu çadır ve kamp işi kişisel bir tercihtir.Kimileri çok basit bir malzeme ile geceyi rahat geçirebilir... dediğim gibi kişisel tercihtir.Önce kendi önceliklerinizi belirlemelisiniz...

@AYDIN DİRİCANLI
Benim düşüncem kışlık çadırda hafiflik aranmaz çünkü bisiklet ile kışın kamp yapmaya giden ancak bizim grupda pedalşörler olabilir :)))
He bide Araç destekli kış kamp'ı olabilir.........

@AYDIN DİRİCANLI
Benim düşüncem kışlık çadırda hafiflik aranmaz çünkü bisiklet ile kışın kamp yapmaya giden ancak bizim grupda pedalşörler olabilir :)))
He bide Araç destekli kış kamp'ı olabilir.........

çağrı, işte aydın beyin önerdiği çadır benim bahsettiğim çadır.

EVOLITE SUMMIT

bence bisiklet için çok ideal bir çadır bu.

lafuma nın sunset si de fena gözükmüyor ancak tek başına ayakta durmuyor. kazıklamak gerekiyor.

becce az buçuk paraya kıyıp böyle bir çadır dinmeli. aslında lüzümsuz bir dünya para harcamışız şöyle bir düşününce. bir alıp sıkıntı çekmeden kullanmak gerek.

@Hamdi Karabacak

Biraz bütçeyi artırırsanız oda olur.Benim kullandığım çadır 5 mevsim - Extreme (yüksek irtifa ve her hava koşulu dahil) ama 2,6 kg.

@can ayan

Çok haklısınız...Ayrıca arkadaşlar kazıksız kendi ayakta durabilen istedikleri için yukarıdaki modeli önerdim.Ve güzel bir tesadüfki denk getirmişiz :)

Aslında tamda bisiklet için çok fena bir model var.Hem 5 mevsim hemde sadece 1 kg. ama şu ana kadar bahsedilen rakamlardan biraz daha pahalı...Sadece basit bir gerdirme işlemi yetiyor ama biraz küçük ve kısa...Tek veya 2 gecelik kamplar için ağırlığı ve sağlamlığıda göz önüne alınırsa borcunu öder demektir.

(link)

Sen niye bu çadırı kullanmıyosun derseniz (Benim ki Husky-Flame) ben bisiklet dışında da kış kampları ve diğer kamp uygulamalarında da kullanıyorum ve tek farkı iç hacmi daha geniş başka bir farkı yok :)

Bu arada Lafuma marka çadırlardan uzak durun derim.Çok çabuk yıpranıyor tecrübe ile sabittir.Ayrıca yakın zamanda ünlü Gore-Tex markası, Lafuma'nın gore-tex astar kullanma lisansını iptal etti.Buda Lafuma da işler yolunda gitmiyor demektir.

@Levent_K

kaç kilo olduğu yazmıyor yada ben göremedim.
bir de katlandığında paket ölçüleri nasıl acaba.

su geçirmez ve 3 mevsim oluşuda ilginçmiş.

@Hasip Çehre

aytek buraya gel bi de performansa ,face de duvarından takip ediyorum,,,, bu arada face de pedallı yorumda pek antreman bilgileri teknik ayrıntılar ve bisiklet parçaları hakkında konuşma yapmıyorum cengiz kaptanın yeri ora ,,,burada yazıyoruz çiziyoruz zati, orada dünya görüşlerimiz önemli bi de ne kadar çevreci olduğumuz,, biliyorsun ben bisiklet fanatiğim ve araba düşmanıyım,,,:) :) :) :D :D :D :D

evet yukardaki performans ekibine başarılar dilerim biliyorsun yarışlardan
haz etmem ben kendimle yarışırım,,,,,

:in: :in: :in:

@can ayan

bahsettiğiniz çadırları nerede görebiliriz! var mı bilen ???..... akşam ben bisiklete binecem..

• Beğen
Tepkiler: Hasan TÜRKER
@mehmet kendir

Asam bende bısıklete bıncem. PO'da olurum. Olmazsam Florya'ya gelırım.
Ama mutlaka gelırım. :)

Aksam ıcın bı atraksıyon dusunuyormusunuz?
Ona gore yemek yemıycem :):):)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri